Kiss Time Out

Exclusiv KISS FM: Am stat de vorbă cu Idris Elba și actorii din „Luther: The Fallen Sun”, la premiera filmului din Londra: „România, te iubesc mult de tot”

Am fost în Londra, la premiera „Luther: The Fallen Sun”, unde am stat de vorbă în exclusivitate pentru KISS FM cu actorii și regizorul filmului.

Producția va fi disponibilă pe Netflix România din 10 martie și este bazată pe serialul de succes și multi-premiat, „Luther”, cu Idris Elba în rolul principal. În serie, actorul joacă rolul unui detectiv extrem de inteligent, consumat de toate cazurile grele la care lucrează. Pentru el, jobul vine pe primul loc, iar treaba asta nu este lipsită de consecințe, atât personale, cât și pentru cei din jurul lui. 


Show-ul a fost filmat în perioada 2010-2019, are cinci sezoane, iar ultimul dintre ele a fost regizat de Jamie Payne, cel care a regizat și filmul.

„Luther: The Fallen Sun” continuă povestea serialului, însă dacă n-ai apucat să vezi seria, nu ai de ce să-ți faci griji, povestea este ușor de înțeles și te va ține implicat de la început și până la final.


Întunecat și apăsător, filmul are acțiunea în Londra, unde un criminal în serie terorizează lumea din oraș, în timp ce John Luther (Idris Elba), acum căzut în dizgrație, se află în spatele gratiilor. Urmărit de eșecul încercării de a-l prinde pe psihopatul cibernetic care îl tot provoacă, Luther decide să evadeze din închisoare pentru a-și încheia misiunea cu orice preț. 


Show-ul, dar și filmul, au fost scrise de Neil Cross, iar scenaristul a povestit cum și-a pus toate fricile în practică, pentru a crea o lume cât mai îngrozitoare și terifiantă pentru public.


„Personajul lui Luther este nemuritor”

Așa cum povesteam, premiera filmului a avut loc în Londra, la Bfi Imax. Pe covorul roșu au fost prezenți atât creatorii producției, cât și actorii principali, dintre care amintim pe Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley, Thomas Coombes, Lauryn Ajufo, Hattie Morahan și Vincent Regan. 

La fața locului, Netflix a creat atmosfera lugrubă din film, atât ca soundtrack, cât și cu ajutorul unor graffit-uri, menite să te transporte în poveste. Actorii au fost extrem de relaxați, așa că am avut șansa să stăm puțin de vorbă cu ei și să-i întrebăm despre cum a fost să lucreze la acest film.

Regizorul Jamie Payne a declarat pentru KISS FM: „Personajul lui Luther este nemuritor. Cred că ai putea să iei acest personaj și să-l pui oriunde în istorie și ar avea același impact. A fost extrem de important pentru noi să ne păstrăm promisiunea față de fanii „Luther” și să livrăm un film care să-i satisfacă.” 

El a vorbit și despre cum a avut ocazia să transforme anumite scene din scenariu în realitate, lucru la care „doar a visat până acum.” 


„Bucuria de a le citi dispare rapid, deoarece apoi trebuie să le pui minuțios cap la cap și să le transformi în realitate. Cel mai bun lucru la filmul ăsta este că mi-a permis să aduc o distribuție talentată împreună, la care nu aș fi avut acces, în lumea TV, și să colaborez cu oameni foarte talentați, astfel încât să mă asigur că toate aceste lucruri chiar se întâmplă”, a adăugat Payne.

În ceea ce privește așteptările sale pentru film, regizorul a precizat cum cel mai improtant este ca publicul să se simtă bine în timp ce urmărește acest film. „Am vorbit mult cu Idris despre asta. E foarte important acest lucru - vreau să văd ceva care mă bagă în poveste, care mă zguduie puțin, dar care la final mă lasă să mă simt bucuros de faptul că sunt în viață. Iar treaba asta este valabilă fie că vorbesc despre un film romantic, de un thriller sau un horror. „Luther” este un film monstru minunat, cu un cavaler în inima lui, care se asigură că monstrul nu va veni niciodată la ușa noastră”, a adăugat el.

„Sunt subiecte dure pe care le explorăm în film”

Cynthia Erivo (36 de ani), actriță premiată cu Grammy și nominaliză de două ori la premiile Oscar, are unul dintre rolurile principale în filme, unde o joacă pe Odette Raine, șefa poliției, cea care ajunge să caute criminalul în serie alături de Luther. „Personajul meu este puternic, are un job important și este foarte interesant să o observi cum se schimbă și se transfomă de-a lungul acțiunii”, spune actrița pentru KISS FM.

Cât despre ce i s-a părut cel mai greu la acest rol, Erivo a zis: „E nevoie de multă forță fizică în filmul ăsta, iar eu ador asta, dar când se întâmplă la ora patru dimineața, mi se pare destul de dificil. Oricum, cred că asta este și frumusețea, până la urmă. Sunt subiecte foarte dure pe care le explorăm în poveste, iar apoi, ca actor, trebuie să găsești modalități să te aduci înapoi cu picioarele pe pământ, în viața reală. Cred că asta a fost cel mai greu”, a încheiat ea.


„Sper ca filmul să fie iubit și de fanii serialului”

Am apucat să stăm puțin de vorbă și cu Andy Serkis, cel care are rolul criminalului în serie în film. „Sper ca filmul să fie iubit și de fanii serialului, dar sper să atragem și un public nou, pe cei care n-au văzut seria, la nivel global. Este fantastic cum scenariul și regia au transformat povestea într-un blockbuster, dar încă își păstrează realitatea și complexitatea personajelor din serie, și sper ca oamenii să iubească asta. Nu e nimic superficial la mijloc, este despre oameni reali, care trec prin probleme reale. Vreau ca publicul să comenteze personajul meu, să simtă adrenalina acțiunii, dar și să se întrebe despre impactul pe care tehnologia îl are în viața lor.”


„Luther e ca un soi de terapie pentru mine”

În final, am avut ocazia să schimb câteva vorbe și cu Idris Elba. Da, este înalt și, da, este extrem de relaxat, sociabil și foarte atent la lumea din jurul lui. Nu am simțit nicio clipă aroganță din partea lui, ci doar bucuria faptului că se afla la un event unde e cap de afiș, într-un proiect care-i place foarte mult. Nu de puține ori, actorul a declarat că rolul lui John Luther este cel mai apropiat de modul în care este el în realitate, ba chiar reprezintă un soi de terapie pentru el. Am vrut să aflu mai multe despre asta, așa că l-am rugat să extindă ideea. 

„Luther e terapie pentru mine, pentru că atunci când îl joc, pot să pun în practică tot felul de emoții, prin acest personaj. Tensiune, anxietate, furie, toate astea ies la iveală când îl joc pe Luther, și după ce ies din personaj, îmi zic „wohoo!” Renunț la niște demoni cu ajutorul lui”, a spus Idris în exlusivitate pentru KISS FM.

Nu l-am lăsat să plece și fără să transmită un mesaj fanilor din România: „România, te iubesc mult de tot! Vă mulțumesc pentru că sunteți fanii mei și sper să vă placă noul meu film.”


Înainte de proiecția filmului în sala de cinema, întreaga echipă s-a alăturat publicului pentru a spune câteva cuvinte despre producție. Elba a comentat paltonul său (elemente emblematic al personajului său, atât în serie, cât și în film): „Cineva m-a întrebat dacă paltonul meu miroase urât. Am zis, ce întrebare e asta? Îmi iubesc paltonul și o să-l port mereu. M-a urmărit din 2010 și până în acest moment. A venit din imaginația lui Neil Cross și fără îndoială nu aș fi ajuns aici fără el.”

Mai mult, Idris a menționat că mama lui este în sală, alături de el, și a ținut să-i transmită: „Ce nu știe mama este că de fapt a avut gemeni, eu și Luther.” Actorul a încheiat prin a mulțumi și soției sale, Sabrina, dar și fanilor: „Sabrina, știu că sunt un nenorocit total atunci când îl joc pe Luther, dar tot mă iubești, așa că îți mulțumesc pentru asta. Vreau să mulțumesc și tuturor celor care sunt fani ai acestei serii, sunteți parte din producție și nu am fi ajuns aici fără voi.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.