Kiss Music News

Femei de ziua femeilor!

Kiss FM vede femeile care nu-și văd capul de treburi, chiar și de ziua lor!

De 8 martie, Kiss FM sărbătorește femeile care sunt la muncă. 

La scaunul de frizerie, la pompa din benzinărie, la volanul mașinii, în spatele catedrei sau al calculatorului, la spital sau lângă cuptorul de pâine. 

Doamne și domnișoare care ne fac viața mai ușoară, ne acordă tot timpul lor, dar, mai niciodată, nu au suficient timp pentru ele.

Și de cele mai multe ori, după lucru, aceste femei încep al doilea serviciu, acasă. 

De 8 martie, Kiss FM vorbește cu femeile care nu-și văd capul de treburi chiar și de ziua lor.

Ce fac ele de Ziua Femeilor? Treaba lor!

Bianca, lucrător în benzinărie: „Să fii femeie și mamă e ceva unic”

Bianca e prima femeie cu care Giuliano a stat de vorbă chiar din zorii zilei, într-o benzinărie din centrul Capitalei unde lucrează. Ea e una dintre eroinele care deși lucrează de la prima oră înainte de a se întoarce acasă la al doilea „job”, unde o așteaptă o fetiță și un al doilea copil pe drum, e mereu cu zâmbetul pe buze și spune că adoră să fie veselă oricât de obosită ar fi. 

Nu își aduce aminte dacă a fost liberă pe 8 martie până acum, dar știe că i-ar plăcea șă-și petreacă această zi cu prietenele. Și-ar mai dori și un buchet mare de flori pe care să-l găsească la ușă când se întoarce de la muncă și să nu știe de unde e. 

Consideră că a fi mamă și femeie e un lucru minunat, că o femeile sunt mai puternice decât bărbații și că ele, în general, nu sunt apreciate pentru efortul lor.  

Liliana, funcționar public și mamă singură: „Având rolul și de mamă și de tată e foarte greu”

Liliana s-a întâlnit în această dimineață cu colegul nostru, Cristi Neacșu, în drum spre muncă. Ea lucrează ca funcționar public, îi place ceea ce face și i se pare printre cele mai în regulă joburi pe care le-a avut până acum. 

Totuși, i se simte în glas că cea mai mare iubire a ei pe această lume e pentru copilul ei și pentru rolul de mamă. Aceasta ne-a mărturisit că și-a crescut singură copilul și deși poate fi dificil să fii părinte singur, mai ales în România, frumusețea de a-și vedea băiatul mare, la școală și de a fi mândră de el merită din plin. 

Aceasta ne-a împărtășit că misiunea de mamă e cea mai mare provocare a unei femei. „Eu având rolul și de mamă, și de tată, având și băiat, e foarte dificil, mai ales în perioada adolescenței, să-i fii alături, să-i dai sfaturi, să-l îndrumi pe o cale bună, iar cu salariile din ziua de azi să-i oferi tot ce poți. Dar, cu toate astea, am trecut peste și acum suntem bine amândoi!”, ne-a povestit Liliana în dimineața asta.

Maria, cofetar: „să fiu femeie înseamnă totul pentru mine”


Maria e cofetar de meserie, împlinește anul ăsta 24 de ani de căsnicie și are o fată de 21 de ani, care e acum la facultate. Spune despre ea că e o fire optimistă și deși a avut parte de momente grele în viață, preferă să le lase în urmă și să privească înainte cu fruntea sus. 

Povestește că are o relație extraordinară cu soțul ei și că se înțeleg perfect. Cu toate astea, ne povestește râzând că atunci când s-au cunoscut nu se suportau reciproc și a durat mult timp până s-au îndrăgostit. Magia s-a produs în 1999, când au dansat pe o piesă grecească, iar anul ăsta și-ar dori ca soțul ei să o surprindă cu o vacanță în Grecia. 

Ne mărturisește că a fi femeie înseamnă totul pentru ea. Crede că femeile sunt niște eroine și că merită iubite și prețuite de bărbații din viața lor.  


Mariana, director Colegiul Național „Spiru Haret”: „cred că trebuie să ai parte de multă înțelegere din partea familiei dacă vrei să-ți faci meseria cum trebuie” 


Din 2016 e director adjunct, iar din 2017 director al instituției de învățământ din Capitală. Din 2002 predă muzică și consideră că nu există provocări notabile pentru femei în sistemul educațional, datorită faptului că numeric vorbind ele formează o majoritate în acest domeniu. În plus, crede că latura maternă e un atu pentru o femeie care alege să meargă la catedră. 

Din punctul de vedere al familiei, mărturisește că e nevoie de multă înțelegere din partea acestora. Pasiunea pentru pedagogie îți poate răpi mult timp atunci când vrei să te dedici cu totul, însă consideră că mereu poate fi găsită o cale de mijloc pentru a fi versiunea ta cea mai bună și pentru copiii de la școală, și pentru cei de acasă.  

Anca, medic în spital: „a fi femeie înseamnă să găsești timp și pentru tine”


Anca e medic reumatolog de 11 ani și în această dimineață și-a făcut puțin timp între multele lucruri de rezolvat pentru a sta de vorbă cu colegul nostru Giuliano de Ziua Femeii. 

Are doi copii care o așteaptă acasă. E vorba de doi băieți de trei și respectiv șase ani, despre care spune că au moștenit pasiunea pentru medicină. Unul își dorește să fie la rândul său reumatolog, iar celălalt chirurg, la fel ca și soțul ei. 

Viața între doi medici nu e ușoară din cauza lipsei de timp, dar nivelul de înțelegere este la cote înalte. Anca ne mărturisește că nu a avut niciodată liber de 8 martie, iar azi va lucra până la șapte. O spune însă cu zâmbetul pe buze, un semn că e cu adevărat pasionată de meseria ei. 
Pentru ea, „a fi femeie înseamnă să găsești timp și pentru tine, să te simți frumoasă, să poți merge și la coafor, să te simți bine în hainele tale, să pășești merge cu încredere și să te bucuri de toate!”

Cristina, bucătar: „am o familie unită, facem totul împreună”

E bucătar de 24 de ani iar Ziua Femeii pentru ea se întâmplă la muncă, printre tigăi, comenzi și clienți dar și multe zâmbete și apreciere. În plus, soțul ei lucrează alături de ea în bucătărie, așa că măcar dragostea plutește în aer astăzi printre aburii de mâncare. 

Acasă îi așteaptă pe amândoi două fete minunate pentru care gătește cu drag, deși după o zi în bucătărie parcă nu mai are la fel de multă tragere de inimă să stea în fața aragazului. Pentru ea, totuși, e cel mai plăcut să știe că mâncarea ei aduce zâmbetul pe buzele oamenilor. 

Andreea, fotograf și stilist: „o femeie iubire, înțelepciune și sprijin”

Andreea s-a întâlnit cu Giuliano într-un restaurant când acesta s-a oprit să ia o pauză de masă bine-meritată. Ea face fotografie de câțiva ani și ne-a povestit că e o pasiune pe care a preluat-o de la tatăl ei încă din copilărie, iar azi face poze pentru preparatele din restaurantul în care a ajuns Giuliano.

Alături de ea e și Ingrid, fiica sa, cu care Andreea se mândrește. Ingrid a preluat de la mama și bunicul ei latura artistică și e extrem de atrasă de muzică. Deși e o fire emotivă, Ingrid ne-a cântat un refren din legendara „Bohemian Rhapsody” a trupei Queen. Pentru Andreea, gestul a însemnat o dovadă de iubire profundă deoarece fiica e atât de emotivă încât de obicei nu își expune nimănui vocea. Noi credem că s-a descurcat de minune și ar trebui să încânte mai des oamenii cu talentul ei, în special pe mama sa.  

Despre femei spune că ele sunt cele care oferă, pe această lume, iubire, înțelepciune și sprijin. Ele pot fi si mame și prietene și consideră că nu sunt suficient de apreciate pentru munca pe care o depun, în general.

Mirela, manichiuristă, mesaj pentru copilul pe care-l așteaptă: „Mami și tati te iubesc!”


Mirela lucrează în domeniul frumuseții de cinci ani, iar înainte lucra în cu totul alt domeniu. Ne-a mărturisit că s-a adaptat schimbării mult mai repede decât s-a așteptat. 
E "mămică în așteptare" pentru că e însărcinată cu primul copil și ăsta e lucrul care o entuziasmează cel mai tare în acest moment.

Speră că va fi băiețel, însă e încă devreme ca să i se confirme. Deși rolul de mamă i se pare cea mai mare provocare de până acum, e încrezătoare și se consideră pregătită să facă orice pentru viitorul copil și pentru visul de a deveni mamă. 

Colegul nostru, Cristi Neacșu, a înregistrat și un mesaj pe care sperăm să-l audă cel mic când se va face mare: „Mami și tati te iubesc!”. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât iubirea unei mame?! 

Victoria , florăreasă: „de la soț nu îmi doresc flori!”


Victoria lucrează de 10 ani în florărie, o meserie spre care a îndrumat-o mama ei. Recunoaște că e ceva ce nu a atras-o din prima, însă a ajuns să își dea seama, în timp, că e o meserie care o pasionează. 

Ne-a mărturisit, totuși, că nu a fost liberă până acum de 8 martie. Nici nu vrem să ne imaginăm cât de ocupate pot fi doamnele de la flori în astfel de ocazii speciale, când toată lumea caută să facă un gest frumos pentru femeile din viața lor. 

Deși nu a fost liberă până acum de Ziua Femeii, spune că i-ar plăcea să-și petreacă ziua la o petrecere cu prietenele ei, iar din partea soțului ar face-o fericită orice surpriză, mai puțin florile, pentru că din acelea are suficiente. Consideră că latura maternă e o caracteristică care face dintr-o femeie o eroină, iar bărbații ar avea multe de învățat de la ele. 

Maricica, infirmieră la Institutul de Oncologie: „anul ăsta s-a întâmplat să fiu de serviciu și m-am bucurat”


Maricica lucrează de doi ani în această instituție, pe blocul operator. Ne spune că domeniul în care activează poate fi fascinant, dacă ești atras și ai pasiune. Deși muncește mult, crede că asta nu e o scuză pentru a nu găsi timp pentru casă și pentru cei doi copii ai săi. 

De Ziua Femeii s-a mai întâmplat să fie liberă, însă anul acesta i s-a întâmplat să fie de serviciu și mărturisește că asta o bucură foarte tare. Pasiunea pentru munca ei o face să nu privească înspre provocările care vin la pachet cu ea. 

Luiza, șofer de ride sharing: „În primul rând m-am simțit mamă și după aceea femeie”


Luiza s-a reprofilat și de cinci zile e șofer de ride sharing. Îi plac foarte mult copiii și de aceea o perioadă a lucrat ca bonă. Are o fată de 29 de ani, un nepoțel de trei săptămâni și un fiu de 23 de ani. Viața ei n-a fost mereu ușoară, mai ales într-o perioadă în care a avut probleme seriose de sănătate. A luptat, însă, pentru a se face bine ca să-și poată crește copiii. 

Recunoaște că lucrurile nu au fost mereu roz în căsnicia sa de 25 de ani, însă a considerat că un copil trebuie crescut de ambii părinți. „În primul rând m-am simțit mamă și după aceea femeie. Am crezut că e foarte important pentru educația lor să fim amândoi.”

Și-ar plăcea enorm să petreacă 8 martie în natură, alături de prietene, poate chiar pe malul mării. 

Adriana, agent de securitate: „oamenii ar trebui să învețe să acorde mai mult timp familiei”


Adriana ne spune că a ajuns în această meserie din „pură curiozitate” și din perspectiva ei nu a întrezărit încă mari provocări în acest domeniu, ca femeie. 

Deși lucrează de 8 martie, inima ei e acasă la familia pe care o descrie simplu și la obiect ca fiind superbă. Crede că lucrurile în viață nu pot fi mereu roz, însă cu devotament putem trece peste orice greutate. În plus, consideră că timpul petrecut alături de cei dragi e extrem de important și că, eventual, unii oameni ar trebui să învețe să-și facă mai mult timp pentru familie. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.