Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 15 martie - Ziua Sabrinei, cu sarmale afumate și poluare fonică de la videochat

În această dimineață s-a dat „Bună dimineața în cor” în formulă completă, Corina Băcanu revenind pe baricade, după ce ieri a lipsit din motive de răceală. 

 Ciprian a vrut să afle de la Corina cum e să asculți emisiunea de acasă: 

„A fost interesant, recunosc! Una e să nu te auzi, dar de băieți am stat lipită. Eu cred, fără falsă modestie, că modestia asta e o chestiune complicată, chiar cred că avem cea mai bună emisiune de radio din România! Și cine nu ascultă, nu știe ce pierde”, a răspuns Corina. 

Oprișan oricum era deja în extaz, având în vedere că în sfârșit a venit Ziua Internațională a Sabrinei (Salerno), pe care el a tot anunțat-o în zilele trecute.  

Așa că trezirea a fost dată cu piesa „Boys” a Sabrinei. 


 „Deși s-ar putea crede că peste Sabrina nu există nimic, ei bine, în 2010 a avut loc un duet Sabrina cu Samantha Fox. Puneți mâna și uitați-vă la videoclipul „Call Me”, a completat Oprișan.  


Un alt motiv de bucurie a fost și că la micul dejun Corina a adus sărmăluțe de porc afumate, dar despre ele s-a vorbit mai puțin, având în vedere că Oprișan a fost mult prea captivat în a sărbători-o pe Sabrina. 

Ciprian a dorit să vorbească despre o măsură care intră de astăzi în vigoare și care presupune că meniurile restaurantelor trebuie să conţină detalii despre ingrediente, valori nutriționale şi E-uri. Astfel, meniurile, spune Ciprian, se vor transforma în cărți de bucate. 

„Mie asta mi se pare un atac la artiștii culinari”, a concluzionat Corina.

Melodia care trezește nostalgia

De această dată, Melodia care trezește nostalgia s-a întâmplat pe repede înainte. 

Oprișan a ales Gipsy Kings - „Bamboléo”


Dinu a pulsat cu Giorgos Alkaios - „Sagapao”

 

Iar Corina a selectat-o pe Anda Adam cu „Selecta”

 

Câștigătorul a fost de această dată... Ciprian Dinu! 

Românie, Românie

În a doua parte a emisiuni, Ciprian Dinu a anunțat ascultătorii că e cazul să vorbim un pic și despre poluare, aia fonică. Mai exact, ce faci atunci când zgomotele din apartament depășesc 30 de decibeli. 

Într-o știre pe care au descoperit-o pe marele internet, se arată că într-un bloc din București vecinii s-au supărat și coalizat pentru că videochatistele țipau prea tare, iar zgomotele depășeau 30 de decibeli. 

Această știre a fost punct de plecare pentru mai multe glume, bineînțeles, dar și pentru un apel lansat de Ciprian Dinu ascultătorilor pentru a trimite care sunt cele mai enervante și deranjante zgomote pe care le aud în oraș. 

Dintre răspunsurile primite, amintim: sforăitul partenerului, curățenia făcută în apartament pe tocuri, tramvaiele în curbă noaptea, sirenele, bormașinile etc.

Ai cuvântul!

În această dimineață, Cristina din Fierbinți (Ialomița) a fost cea care a luat cuvântul și a încercat să răspundă corect la cele 10 întrebări. Ea a trebuit să dea răspunsuri care încep cu litera: F. 

Ea a reușit să plece acasă cu 100 de euro, câștigați cât timp soțul ei se afla la magazin pentru a ridica pachețelul cu mâncare, după cum ea a mărturisit. 

Kissopedia

Oprișan a povestit la această ediție de Kissopedia cum pe 15 martie 1493 Columb a revenit triumfător în Spania, după ce a descoperit America, chiar dacă inițial a crezut că e vorba de India. 

La 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, Rodrigo de Triana - un marinar de pe Pinta a zărit pământul, descoperind astfel Lumea Nouă (America). Aceștia au debarcat în insula San Salvador. Sunt descoperite insulele: Santa Maria Conception, Fernandina, Isabella, Juna, Bohio-Española. Pe 15 martie 1493 Columb a revenit triumfător în Spania și s-a apucat să redacteze scrisoarea în care menționa că a descoperit pământ nou. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Astăzi, Corina a povestit ascultătorilor ce a șocat-o pe ea, fată din provincie, atunci când a ajuns în București, în urmă cu 23 de ani.  

„Băi, oameni buni, ce m-a șocat în primul rând la București, puteți să râdeți, a fost tramvaiul. În sensul în care, locuiam pe o stradă pe care trecea tramvaiul. O lună n-am pus geană pe geană, aveam ochii cât cepele. Aveam chiar experiențe din acelea out of body. Al doilea lucru care m-a șocat a fost că eu eram o ființă care era obișnuită să zâmbească și zâmbeam pe stradă, nu mergeam încruntată, așa că la un moment dat mă oprește un domn în vârstă care mi-a zis așa: „Dar ce râzi așa, făi, bagaboanta mea?” De atunci n-am mai zâmbit, am înțeles că aici la București se merge încruntat”, a povestit Corina. 

Al treilea lucru care a șocat-o te lăsăm să-l descoperi ascultând emisiunea înregistrată, mai ales că și Oprișan a intervenit pentru a povesti și el despre lucrurile care l-au șocat când a avut primele contacte cu Bucureștiul, dar și ascultătorii au contribuit cu tot felul de povești amuzante:  

DesKiss Dimineața 15 martie 2023

DesKiss Dimineața, 01:08:41

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.