Cool Stuff

Timișoara a ajuns în topul Time Magazine al celor mai bune 50 de orașe de vizitat în 2023

Orașul nostru e menționat alături de alte orașe mari și mai renumite precum Barcelona, Napoli, Washington DC, Viena sau destinații de top precum stațiunea de schi St. Moritz.

Cel de-al patrulea oraș ca mărime din România are toate șansele să facă valuri în 2023.

Timișoara a preluat ștafeta de Capitală Europeană a Culturii, a avut deja deschiderea pentru acest eveniment care va dura întregul an, iar acum a ajuns să fie menționată și în prestigioasa publicație Time Magazine în topul „WORLD'S GREATEST PLACES OF 2023”




Iată cum e descrisă Timișoara de Time Magazine:
„Prozeliții din domeniul artelor spectacolului vor fi uimiți la Timișoara în 2023. Un mix de jazz, festivaluri de arte multiple, întâlniri literare cu laureați ai premiului Nobel și petreceri ecologice cu sesiuni de plantare de copaci sunt doar câteva dintre cele mai importante evenimente (n.r. din cadrul programului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023). De asemenea, evenimentele de artă new media în jurul unor situri istorice precum Bastionul Maria Theresia din secolul al XVIII-lea sau Castelul Huniade din secolul al XV-lea sporesc atractivitatea.
Presărată cu arhitectură ornată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după ample restaurări, Timișoara are o țesătură multietnică care se reflectă și în bucătăria sa. Comunitatea italiană în creștere se delectează la Le Monelline, favoritul de top, ale cărui paste de casă autentice din Emilia-Romagna onorează copilăria proprietarului Mauro Monelli și rețetele nonnei sale. Plimbabilă și navigabilă încă o dată, în urma revizuirii canalului Bega, Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară.”

Cu siguranță acest material va avea un impact benefic asupra turismului din Timișoara, iar orașul va ajunge în anii următori să fie și mai atractiv pentru turiștii străini, dar și români. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.