Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 17 martie - Spitale publice din bani privați, Ziua Somnului și nostalgie

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

După „Bună dimineața în cor!” și strigăte de fericire pentru că astăzi e vineri, Ciprian Dinu a anunțat și buzele roșii din calendar: Ziua Internațională a Somnului

Astfel, întrebarea pentru ascultători a fost dacă au ațipit sau adormit în locuri mai ciudate, iar Oprișan a povestit cum a adormit el în timpul unei piese de teatru în care juca... în grădiniță, la Tecuci, patria muștarului. S-a lăsat și cu alte povești pe temă, dar și cu sugestia ca această zi să fie liberă, pentru a avea posibilitatea de a te trezi fără ceas.  

Din răspunsurile trimise de ascultători amintim: un somnic tras la dentist; după un travaliu de 14 ore - somn pe masa de operatii; somn la cinema în primele minute după începerea filmului. 

Melodia care trezește nostalgia 

Oprișan a ales Jam & Spoon - Right in the Night


Ciprian Dinu a zis că dă nucleara cu piesa Follow The Leader, de la The Soca Boys - piesa pe care dansau toate mămicile. 


Corina a ales să participe cu o piesă de gagici: The Pointer Sisters - I'm So Excited. 


Ascultătorii au votat și, în premieră, de Ziua Somnului, câștigătoare a fost Corina

Tot la capitolul nostalgie, echipa DesKiss Dimineața a comentat și depănat amintiri pe marginea genericului din DALLAS, pentru că azi este și ziua lui Bobby (Patrick Duffy), dar au pomenit și seriale oldies pe care și-ar dori să le revadă.  


Românie, Românie

Oprișan și-a dus ascultătorii până pe valea Arieșului, la clădirea fostei halte CFR din localitatea Câmpeni, care a fost transformată în pensiune. Halta era monument istoric, având o vechime de peste 100 de ani, dar asta nu l-a împiedicat pe „unul cu o bidinea să-i pună termopane și să o transforme în Pensiunea Blanca de 3 stele”. 

„Dar la ce ne trebuie nouă muzee și monumente istorice, Oprișene? Putem să le bem, putem să le mâncăm? Putem să le jucăm la... Și atunci?”, a întrebat ironic Corina. 

 Invitatul emisiunii 


În această dimineață, invitatul emisiunii a venit și el cu un invitat. Edy Chereji s-a prezentat împreună cu Codin Maticiuc 

Cei doi au povestit despre proiectul Spitale publice din bani privați

„Foarte pe scurt, ca să nu vă plictisesc, datoram o intervenție la Cluj, pentru că noi renovăm, utilăm, construim spitale în 24 de orașe din țară, dar nu făceam la Cluj, și la Cluj avem acești parteneri de câțiva ani de zile: UNTOLD, a căror cauză CSR suntem noi, Spitale publice din bani privați, Fundația Metropolis. UNTOLD, de câțiva ani, la toate cash point-urile strâng bani pentru Spitale publice, și simțeam că având parteneri ca ei, datoram și Clujului o renovare. Și atunci am început cu maternitatea Dominic Stanca. Aproximativ 250 de mii de euro și ne pregătim de alte 250 de mii. Ne pregătim să renovăm neonatologia tot de la Dominic Stanca, un spital de care am fost impresionat”, a povestit Maticiuc. 

Suma necesară pentru renovarea totală a maternității din Cluj se ridică la 500.000 de euro, iar îndemnul a fost ca și ascultătorii Kiss FM să doneze pentru strângerea acestei sume prin SMS la numerele 8845 cu textul FACEM (2 euro lunar pentru renovarea spitalelor publice) sau FACEM la 8864 (4 euro lunar).   

Maticiuc a amintit și faptul că Bendeac e cel mai mare donator pentru această cauză: 235.000 de euro

N-au fost uitați nici artiștii care au fost anunțați până acum la ediția UNTOLD din 2023: David Guetta, Imagine DragonsMartin Garrix. Asta și pentru că la UNTOLD, Neversea sau MASSIF se poate dona chiar la fața locului pentru Spitale publice din bani privați.   

Ai cuvântul!

În această dimineață, Galia din București a fost cea care a luat cuvântul și a încercat să răspundă corect la cele 10 întrebări - a trebuit să dea răspunsuri care încep cu litera: V. Ea a reușit să câștige 100 de euro.

Kissopedia

În această dimineață, la Kissopedia, Oprișan a ținut să recite niște versuri de Păstorel Teodoreanu, fratele mai cunoscutului Ionel Teodoreanu. 

„De ţi-ai face testamentul,
Tu să nu-mi laşi mii de franci!
Naşule, să-mi laşi obrazul,
Ca să-mi fac din el bocanci!”, a recitat Oprișan catrenul pe care Păstorel Teodoreanu i l-a dedicat lui Mihail Sadoveanu, pe care nu-l suporta. 

Oprișan a recitat mai multe astfel de versuri, dar a și oferit câteva informații interesante despre Păstorel. Poți asculta mai jos întreaga Kissopedia de astăzi:

 

DesKiss Dimineata 17 martie 2023

DesKiss Dimineața, 01:25:45

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a povestit ascultătorilor despre deal breakers, lucruri care ne enervează atât de mult la un partener că nu mai putem vorbi cu el. 

„Când eram eu tânără, am avut un iubit și era iubitul perfect, frumos, înalt, era crema din croasantul lui Dumnezeu. Maică-sa era profesoara, taică-su era arhitect. Dar n-am putut trece peste următorul lucru: când dormea, își mișca picioarele. E ceea ce se numește picioare neliniștite. Și am stat o lună, am stat două, am rezistat jumătate de an, dar la un moment dat... Eu nu pot dormi dacă se mișcă cineva lângă mine. Am rezistat o lună, două și am ajuns la 6 luni. Și, cu ochii cât cepele, de nesomn, i-am zis: Alexandru, iartă-mă, dar nu mai pot! Și vreau să întreb ascultătorii pentru ce motive au dat papucii altora?”, a povestit Corina. 

Pentru că emisiunea a început pe nostalgie și finalul a fost la fel, astfel că s-au difuzat generice și melodii din serialele anilor 90, cu poveștile aferente pe marginea lor.

De asemenea, ascultătorii au trimis și ei serialele lor preferate din copilărie: Twin Peaks, Salvați de clopoțel, Sclava Isaura, Beverly Hills, Baywatch etc.

 

Nu în ultimul rând, Oprișan a anunțat și că s-a apucat de scris pe Kissfm.ro, iar primul său editorial îl poți citi mai jos: 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.