Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 21 martie - Ziua Internațională a Poeziei și o piesă în premieră de la Puya și Tudor Chirilă

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de marți a început pe acorduri de pian, romantic, pentru a celebra „Ziua Internațională a Poeziei.” 

Cei trei moderatori și-au propus să aducă un omagiu acestei zile, dar nu fără a menționa și faptul că pe 21 martie se mai serbează „Ziua Internațională a parfumului” (așa că Oprișan a recomandat ascultătorilor o vizită la Muzeul Parfumurilor din Dorobanți), „Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși”, dar și „Ziua Mondială a Vermutului.”

„Este marți și este dimineață
Un babic băgăm din piață
Și pateu de ficat de rață
Cu o roșioară, este viață”, a spus Corina pentru a începe ziua în rime.

Și pentru că „o rimă nu-i o crimă”, cei trei le-au propus ascultătorilor să facă un catren, în timp ce ei vor da la schimb o melodie.

Nu a lipsit din prima oră nici mic-dejunul, adus azi de Corina - pateu, unt, brânză tartinabilă, babic, mușchi file, roșii. „Ziar n-avem, dar în rest avem de toate”, a zis ea.

Melodia care trezește nostalgia 

Oprișan a zis primul opțiunea lui: „astăzi voi pierde, dar cu frumusețe. Într-o vreme când aruncăm cărțile la gunoi, când dezbrăcăm de sensuri toate cuvintele, am venit cu o poezie.

Chiar dacă pierdem ascultători, rămânem cu cultura”, a glumit el, înainte de a preciza că piesa aleasa este una veche, mai exact Tudor Arghezi și „uriașul” Tudor Gheorghe, de pe albumul „Viața lumii” - „De-abia plecaseși.”


Corina a venit și ea „tot cu o poezie, dar mai pe muzică”: Gloria Gaynor - „I Will Survive”, „pentru că în fiecare dintre noi este un supraviețuitor.”


Dinu a adus un cântec din 1993, „care rupea toate topurile. Tot cu poezie, dar pusă pe un cântec mai frumos” - Haddaway - „What Is Love.”


Ascultătorii au votat, Oprișan a câștigat! „S-a demonstrat QED. Românul încă iubește poezia”, a spus el, dar Corina a subliniat: „S-a demonstrat că ascultătorii KISS sunt mai deștepți.”

Concursuri, concursuri, concursuri

A urmat anunțarea unui concurs sponsorizat de Pedigree pentru posesorii de cățeluși, în care ascultătorii au fost încurajați să trimită poze cu patrupezii zâmbind.

Cel mai haios rânjet a fost recompensat de Pedigree cu hrană delicioasă și DentaStix în valoare de 600 de lei.  

Cei trei kissomani l-au ales pe Emil, un „frumos blănos alb.”


Următorul concurs a fost Naționala Kiss FM! Premiile la acest concurs au constat în bilete VIP la meciul România - Belarus din 28 martie de pe Arena Națională! Kiss FM e și partener oficial al Federației Române de Fotbal Under 21. Corina a pus aceeași întrebari la cei patru ascultători (care au și câștigat): „Când se acordă corner?”

N-a lipsit nici concursul „Ai cuvântul.” Pentru 100 de euro, Adina din Giurgiu a trebui să dea răspunsuri care încep cu litera „G”, pentru cele 10 întrebări primite; a câștigat cu brio!

Deplasare la Suceava

Ciprian i-a anunțat pe ascultători că de vineri (24 martie), întreaga echipă se mută la Suceava, de unde vor face matinalul. Ei vor fi prezenți la marea deschidere a magazinului MatHaus (celebru magazin de materiale de construcții, renovări și reparații), poziționat pe strada Traian Vuia, la numărul 17 din oraș.

În weekend, matinalul va fi făcut de colegii lor, Neacșu și Maican, iar cei trei vor mai rămâne la Suceava și luni și marți.

Cântarea LIVE

Puya și Tudor Chirilă au venit în studio, unde au interpretat în premieră noua lor piesă, „Stele Căzătoare.” Puya a ținut să precizeze cum „artiștii chiar se trezesc dimineața”, în timp ce Chirilă a povestit cum tatăl lui, întrebat la un moment dat ce-și dorește, a zis: „îmi doresc pentru copiii mei să nu se trezească devreme.”


Chirilă a ținut să precizeze că nu s-a ocupat deloc de versuri, ci doar a fost sunat de Puya, la un moment dat, dacă vrea să se bage pe refren: „Nu suntem deloc prieteni și n-avem aceleași valori, dar m-a sunat Puya anul trecut și mi-a zis - am un refren, te interesează să pui vocea pe el? Mi s-a părut un refren pe care l-aș fi scris eu. Mă uit cu nostalgie la piesa asta”, a zis el. Puya, pe de altă parte, a vorbit despre cum „ăsta e scopul muzicii, să creeze un sentiment.”

Ascultă piesa live aici (dar și întreaga emisiune):


DesKiss Dimineața 21 martie 2023 invitați Puya și Tudor Chirilă

DesKiss Dimineața, 01:24:31

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

DesKiss Dimineața - invitați Fly Project și Bianca Tilici - 19 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:16

N'aduce anu'... ce aduce Băcanu!

Corina a hotărât să ne vorbească despre „cum să fii fericit când ești sărac”, după cum a „învățat de la experți.” Ea a venit cu ideea asta după ce a văzut pe Facebook o fotografie cu o fată superbă pe o plajă.

„Pozulița avea un text - ca să fii fericit trebuie să fii sărac. Fericirea nu înseamnă genți, pantofi, casă, masă, ci conectarea cu sine, mindfulness-ul. Pe mine m-a prins și într-un moment când făceam un ostropel, eram la cratiță cu tricoul pătat, foarte săracă eram”, zice Corina.

Însă, kissomana vorbește despre cum tipa respectivă, care, la o privire mai atentă, purta un ceas de 10.000 de euro și un costum de baie de 500 de euro, își vindea cursul tot cu 500 de euro. Drept urmare, Băcanu a concluzionat că ea ar merge la un astfel de curs, dar doar la cineva care este cu adevărat sărac: „walk the talk, cum zic francezii, adică ceea ce propovăduiești, aia faci.”

Inițiativă culturală la Botoșani

Pe final de emisiune, cei trei moderatori au intrat în direct cu Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti din oraș Ea a povestit cum astăzi, toate mijloacele de transport din oraș, dar și parcurile, mall-ul, unele restaurante, difuzează poezii sau au printate poezii. Poemele sunt și din secolul 19 și din secolele 20 și 21, iar actorii teatrului din oraș le interpretează cu intonație pentru public; plus de asta, au fost incluse și poezii din literatura universală, traduse în limba română. Sainenco a povestit cum vor lansa și o aplicație, „pentru a renaște contextul poeziei din secolul al 19-lea.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.