Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 23 martie - OK, nostalgii și o piesă care te va sensibiliza puternic, semnată Spike și Smiley

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Cătălin, Ciprian și Corina au început ziua în forță, entuziasmați de plecarea de la Suceava, locul unde vor ține emisiunea live în zilele de vineri, luni și marți.

Au stabilit că azi sărbătorim Ziua Internațională a cuvântului OK, dar și-au anunțat ascultătorii și faptul că în weekend trecem la ora de vară. 

Apoi au vorbit pe baza unui articol din adevărul.ro, care povestea despre „ce mănâncă un dietetician într-o zi obișnuită.” Ziua și-o începe cu un ceai verde și un terci de ovăz cu lapte, banane, scorțișoară, unt de arahide și semințe de dovleac, la prânz se bucură de o supă clară de pui, iar seară se delectează cu o porție de spaghete bolognese cu legume. Ce zici, ți-ar plăcea și ție să încerci asta?

Melodia care trezește nostalgia

Kissomanii și-au exprimat entuziasmați opțiunile pentru ziua de joi, iar publicul a votat. Câștigătoare a ieșit Corina.

CC Catch - „Cause You Are Young” a fost propunerea lui Oprișan, nu fără a menționa, pe acordurile sale, cum „deja s-a schimbat aerul în studio.”


Corina era deja cu mintea la Suceava și la drumul cu ATR-ul până acolo, așa că a propus Adda și „Cântă cucu.”


Dinu a mers pe nostalgie, prin anii 1994-1995, atunci când „mămicile și tăticii de acum” se urcam pe boxe când auzeau piesa „Come Take My Hand”, semnată 2 Brothers on the 4th Floor.


Concurs

A urmat anunțarea unui concurs sponsorizat de Pedigree pentru posesorii de cățeluși, în care ascultătorii au fost încurajați să trimită poze cu patrupezii zâmbind.

Cel mai haios rânjet a fost recompensat de Pedigree cu hrană delicioasă și DentaStix în valoare de 600 de lei. Astăzi a câștigat o cățelușă albă, cu un ochi „pătat, căzut în cafea”, pe nume Luna.


Live de la Suceava

Ciprian i-a anunțat pe ascultători că de vineri (24 martie), întreaga echipă se mută la Suceava, de unde vor face matinalul. Ei vor fi prezenți la marea deschidere a magazinului MatHaus (celebru magazin de materiale de construcții, renovări și reparații), poziționat pe strada Traian Vuia, la numărul 17 din oraș.

În weekend, matinalul va fi făcut de colegii lor, Neacșu și Maican, iar cei trei vor mai rămâne la Suceava și luni și marți.

Românie, Românie

Oprișan a povestit despre o postare care a devenit virală în online - un cetățean care a făcut un protest inedit în Roman. „Apărut în șezlong, în pantaloni scurți, cu o undiță, în acul căreia avea o râmă, și s-a pus să pescuiască într-o groapă din fața blocului, umplută cu apă. O groapă în asfalt”, a zis el.

Practic, craterul din zona pieței Ecaterina Teodoroiu din oraș îi incomodează atât pe șoferi, cât și pe pietoni, iar individul de mai sus a găsit o modalitate creativă de a semnala problema în fața autorităților. Așa cum era de așteptat, Marele Internet i-a apreciat inițiativa.

„Ai Cuvântul”

În ziua de joi, 100 de euro au mers la Câmpulung, la Alin. El a dat răspunsuri care au început cu litera „R” la toate cele 10 întrebări primite, s-a descurcat de minune și s-a bucurat de premiu.

Kissopedia 

La rubrica de azi, Cătălin a vorbit despre originile „OK”, mai exact „de unde vine și încotro se duce OK-ul.”

El a povestit cum Martin Van Buren, al 8-lea președinte al Statelor Unite și cel care avea porecla Old Kinderhook (după satul unde a fost născut) a popularizat cuvântul OK. „A început să-l folosească drept semnătură”, a explicat Oprișan. 

Ulterior, în 1919, Woodrow Wilson, al 28-lea președinte al SUA, unde Regina Maria s-a dus în vizită, după cum zice prezentatorul, l-a scris sub forma de „okeh”, ca în cele din urmă să se transforme în „okay.”

În 1950, cântărețul Pete Seeger a popularizat „OK-ul”, cu ajutorul melodiilor sale. Urmărește emisiunea în link-ul de mai jos și află toate detaliile.

Cântarea LIVE

În studio au venit Spike și Smiley, iar cei doi au interpretat în premieră o melodie extrem de sensibilă și personală, pe versurile primului, intitulată „Copacul.”

„E foarte greu și de ascultat și de cântat piesa asta. Este una extrem de personală și de fiecare dată când o ascult mi se pune un nou în gât. Cu siguranță fiecare dintre noi ne regăsim în versurile piesei, deși la bază este despre relația lui personală”, a spus Smiley.

„Tata, înainte să moară, i-a zis mamei la București - când scoate Paul piesa cu Smiley”, a povestit și Spike, care aproape a rămas fără voce.

Cât despre sentimentele pe care le poate răscoli în tine melodia, Smiley a mai spus: „Sunt convins că toți facem ceea ce facem din plăcere și mare bucurie, iar piesele de genul ăsta, cele care stârnesc o emoție puternică, sunt pietrele prețioase pe care le căutăm noi ca artiști. Ele sunt foarte rare, dar pentru asta muncim. Cea mai mare satisfacție pentru un artist este să emoționeze puternic pe cei care-i ascultă muzică.”


Concurs Samsung

Kisomanii au ales câștigătorul unui nou concurs, de această dată sponsorizat de Samsung: Share the Epic la Kiss FM... cu Samsung Galaxy S23.

Ascultătorii pot câștiga noul Galaxy S23 dacă trimit pe Whatsapp-ul Kiss FM înregistrări în care povestesc un moment wow pe care au ratat să-l prindă pe cameră? Câștigătorul va fi anunțat vineri, prin tragere la sorți. 


De asemenea, ascultătorii care se înscriu la concurs au ocazia să câștige zilnic una din cele 5 perechi de căști Galaxy Buds Pro2.   

Astăzi, câștigătorul acestei perechi de căști a fost Alex. El a povestit cum anul trecut s-a dus la fratele său în vizită în Franța, unde aceasta cumpărase la două bilete la un meci PSG (Paris Saint-Germain) pentru campionatul lor intern. A avut șansa să facă un selfie cu Messi la final, dar a clacat și n-a mai reușit să o facă.

Corina, Ciprian și Cătălin au plecat mai devreme cu câteva minute înainte de finalul emisiunii, deoarece aveau de prins zborul spre Suceava, dar matinalul a fost încheiat cu foarte multă dispoziție de Nico, după cum poți asculta și tu:

DesKiss Dimineața 23 martie 2023 invitați Spike și Smiley

DesKiss Dimineața, 01:06:56

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.