Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 27 martie - live de la Suceava

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Cei trei kissomani au dat „bună dimineața” ascultătorilor din Bucovina, nu fără a menționa vorba tradițională: „Unde cântă cucul? În Bucovina!” 

Ei prezintă emisiunea din parcarea magazinului MatHaus Suceava, poziționat pe strada Traian Vuia, la numărul 17, și au povestit cum au avut un weekend plin și frumos. Corina a glumit: „A fost superb, sunt plină de ciorbă rădăuțeană și de afinată.”

Moderatorii au subliniat și faptul că pe 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului, iar apoi au redat un mesaj al regizoarei Chris Simion: „Vă invit să consumați teatru, face bine la cap și la suflet și vă promit că nu o să regretați.” Ulterior, au concluzionat: „Se poate trăi fără teatru? Se poate, dar nu se merită.”

Ciprian, Cătălin și Corina au reamintit ascultătorilor că în weekend s-a schimbat ora, iar apoi au povestit o știre despre un bărbat din Buzău care a strâns în casă 5500 de ceasuri

„Mi-ar lua cam jumătate de an să le schimb ora, așa că le las așa”, a spus el, nu fără a preciza că pasiunea lui a început în urmă cu 15 ani, iar de atunci cumpără în jur de două, trei ceasuri pe săptămână.

Primul concurs

Primul concurs al emisiunii i-a provocat pe ascultători să recunoască o sculă după sunetul pe care-l scoate. Iar premiul pus la bătaie de MatHaus a fost chiar scula misterioasă al cărui sunet trebuia ghicit. Ionuț a dat primul mesaj audio și a și oferit răspunsul corect: „polizor unghiular”; el a câștigat din partea MatHaus Suceava o mașină de găurit și înșurubat.

Românie, Românie

În cadrul rubricii populare, moderatorii au povestit o întâmplare din cadrul Spitalului de Urgență din Ploiești, unde „o doamnă distinsă”, Florica Preda, fosta șefă de la resurse umane (încă din 1991), „și-a ajutat mereu colegii.” Practic, ea a ajuns în atenția autorităților, iar la percheziții acestea i-au găsit în casă, ascunși în perne și lenjerie de pat, peste 30.000 de euro. „A cerut mită pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta”, au spus prezentatorii DesKiss.

Ai cuvântul!

Concursul interactiv a fost adaptat emisiunii din prezent, așa că moderatorii au așteptat pe doritori în studio, LIVE, pentru a răspunde la cele 10 întrebări și a câștiga 100 de euro. Alin este cel care a plecat azi cu banii acasă, după ce a dat toate răspunsurile corecte, cu litera „B.” Mai mult, el a ghicit și o întrebare bonus, din partea MatHaus și a câștigat pe loc și un pistol de vopsit.

Kissopedia 

Oprișan ne-a dus în timpuri de demult, când la 8 septembrie 1818, Domnița Ralu, fiica domnitorului Ioan Gheorghe Caragea, a deschis primul teatru din București, numit Teatrul de la Cișmeaua Roșie, situat în colțul Podului Mogoșoaiei și a străzii Fântânei (azi Calea Victoriei și strada general Berthelot). Prima piesă jucată aici a fost „Italiana din Alger" după opera lui Rossini în interpretarea trupei Teatrului din Viena.

Mai mult, spune Oprișan cum Nicolae Filimon scria în romanul său „Ciocoii vechi și noi”, că „domnița Ralú clădi la Cișmeaua Roșie o sală de bal, în care se adunau boierii și cucoanele de petreceau nopțile cele lungi ale iernii”.

Din păcate, adaugă el, la 29 septembrie, Caragea și familia fug la Brașov, deoarece „urma să-l măzilească turcii”; el își plătise domnia pentru trei ani și stătuse șase. Chiar dacă Ralu nu a mai fost în Capitală, teatrul a mai funcționat din inerție încă doi ani.

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Înainte de a povesti despre cum și-a petrecut weekend-ul la Suceava (și împrejurimi), alături de colegii ei, Corina le-a vorbit ascultătorilor despre Ovidiu Stanciu, un artist local care-și dorește să coloreze orașul. 

El se află azi în zona Bd. Unirii din Suceava, unde vrea să picteze un zid, dar are nevoie de ajutor. Băcanu i-a îndemnat pe cei talentați, pricepuți și doritori, să meargă să-l ajute.

Kisomanii au vorbit apoi despre cum au vizitat mănăstirile Putna, Sucevița, Voroneț, despre cum au ajuns la Gura Humorului, dar și despre cum s-au bucurat de toate preparatele locale.

Ascultă și tu emisiunea LIVE de la Suceava și trăiește aventurile alături de întreaga echipă DesKiss:


DesKiss Dimineața 27 martie 2023 Live de la Suceava

DesKiss Dimineața, 01:06:27

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.