Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 29 martie - pandișpan, popândăi și gentuțe

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Kissomanii au revenit de la Suceava în Capitală, ușor obosiți, dar nu lipsiți de poftă de viață. Ei au povestit despre cât de bine s-au simțit pe tărâm bucovenesc, dar și ce frig au prins acolo, înainte să anunțe cum azi serbăm Ziua pandișpanului de lămâie, dar și Ziua Sirenelor (creatură mitologică).

Melodia care trezește nostalgia

Cei trei moderatori au fost cu adevărat nostalgici, după cum urmează:

Oprișan a mers „direct în 1985”, cu piesa lui Dan Spătaru - „Nu m-am gândit la despărțire”


Corina a ales ceva de suflet, interpretat de Mihaela Mihai - „De-ai fi tu salcie la mal”


Ciprian a propus un cântec în ton cu anotimpul, semnat Aurelian Andreescu - „Tu ești primăvara mea”.


Băcanu a câștigat, dar nu înainte de a-i anunța pe ascultători „noua regulă” a rubricii - dacă ies la egalitate, vor da toate melodiile pe post, din oră în oră.

A urmat un momenta astrolologic, unde Cătălin i-a anunțat pe colegii săi că a devenit „astrologul de serviciu” și le va spune „adevăratul horoscop”, mai exact „cele trei zodii care mint fără nicio remușcare.”

Așa cum a povestit, după meciul dintre România și Belarus (2-1), el n-a mai apucat să doarmă, așa că „a privit pe cer” și a descoperit cele trei zodii care „folosesc minciuna fără limite.” Detalii afli în înregistrarea de mai jos, dar cert este că zodiile „mincinoase” sunt: gemeni, scorpion și berbec. 

Românie, Românie

Dinu, Oprișan și Băcanu au comentat un articol din adevărul.ro, unde „vietnamezii din Timișoara, filmați când prind popândăi pentru a-i mânca.”

Animalele sunt protejate de lege, însă, așa cum apare în știre, „mai mulți cetățeni vietnamezi, lucrători la fabrica Smithfield din Timișoara, au fost surprinși săpând după popândei, în zona străzii Polonă, acolo unde muncitorii asiatici au și căminul. Un timișorean i-a fotografiat și filmat pe vietnamezi, iar imaginile au ajuns la Asociației pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor (ASPADA).”

După știrea asta, a urmat concursul „Ai cuvântul”, unde Cristina din Călărași a câștigat 90 de euro, după ce a răspuns corect la doar 9 întrebări din cele 10 (cu litera „D”).

Kissopedia

Oprișan ne-a purtat în timpul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangdi, cel care a ridicat și Marele Zid Chinezesc pentru a opri înaintarea nomazilor (barbarilor) în țara lui.

Cu toate astea, spune Cătășin, împăratului i-a fost tare frică de moarte, așa că a lăsat testament „că nu vrea să treacă la cele veșnice singur”, ci alături de armata lui, deoarece „nu știe ce-l așteaptă” pe lumea ailaltă. 

În mormântul lui, el a fost îngropat alături de 8000 de soldați în mărime naturală (130 de cavaleri cu 520 de cai și 150 de cai de cavalerie), realizați din lut ars, devenit teracotă, de unde și numele, Armata de Teracotă. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina și-a dorit să vorbească astăzi despre poșetuțe. „Eram la supermarket cu o poșetuță mică, la coadă, și îmi căutam bănuții pe care nu-i găseam. Din spate, un domn zice - aoleu, voi femeile! Mi s-a pus vălul și mi-am amintit de un moment din viața mea, de data asta cu poșetuțe masculine”, zice ea. 

Băcanu povestește cum la 4-5 luni după ce a născut, într-o vară, s-a gândit să urce scările până la etajul patru, unde locuia, pentru a mai face mișcare. „La mine pe palier, un domn bronzat la lampă, tricou polo, spate lat, impecabil. Avea o geantă cu o lățime cred de 1.70 metri. Se ducea la săliță și aștepta liftul.” Corina a fost curioasă să afle ce avea el în geantă, așa că i-a întrebat pe ascultători.

Răspunsurile și toate momentele amuzante și inedite din emisiune le poți asculta aici:

DesKiss Dimineața 29 martie 2023

DesKiss Dimineața, 01:19:18

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

DesKiss Dimineața - invitați Fly Project și Bianca Tilici - 19 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:16

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.