Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 30 martie - frig mare în studio, fake news cu Papa și parenting german

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În această dimineață, în studioul Kiss FM a fost mai frig ca la Suceava, pentru că un coleg a lăsat fereastra deschisă peste noapte. Toată această situație a făcut ca Oprișan să stea pe durata matinalului cu geaca pe el și cu caciulă și să aibă un mic rant. 

 

„Nu există frig, există doar haine nepotrivite”, a amintit Teo de o vorbă înțeleaptă a nordicilor. 

Dinu a încercat și el să-l înveselească pe Oprișan și i-a spus că astăzi e Ziua Plimbărilor în Parc. Apoi a cerut ascultătorilor să trimită mesaje cu motivele pentru care deschid radioul dimineața.  

Cele mai multe mesaje audio au transmis că matinalul DesKiss Dimineața este motivul, iar acest lucru l-a mai încălzit pe Oprișan.  

Melodia care trezește nostalgia

Corina a ales „Bella Ciao!”, atingându-i la suflet pe toți fanii  „La Casa de Papel”.


Oprișan a ales Pet Shop Boys, cu piesa „Domino Dancing”: 


Dinu a ales din lista de artiști sărbătoriți pe 30 martie, iar cea care i-a atras cel mai mult atenția a fost Tracy Chapman cu „Give Me One Reason”. 


Ascultătorii au votat și câștigător a fost Ciprian Dinu, la limită, marcând un moment rar în această rubrică.   

Apoi, Codruța Simina a intrat în direct la matinal pentru a povesti și demonta fake news-ul cu Papa Francisc îmbrăcat în acea geacă exagerată și excentrică. 

„Ca Snoop Dogg, dar la Vatican”, a observat Corina. 

Poza a fost generată de un sistem de inteligență artificială.  

„Un fel de Ion al nostru, dar mult mai deștept. E amuzant până nu mai este, pentru că programele astea de inteligență artificială pot să producă falsuri pe bandă rulantă și noi nu știm să le recunoaștem. Și nu avem o inteligență artificială care să verifice o inteligență artificială”, a povestit Codruța. 

Ea a mai amintit de scrisoarea semnată de Elon Musk și alți 1.000 de experți care cer o pauză de 6 luni în antrenarea de sisteme de inteligență artificială mai puternice decât GPT-4, din cauza pericolului extrem de mare al dezinformării și al inundării internetului cu imagini și texte care dezinformează și manipulează. 

Ai cuvântul! 

Astăzi în direct la „Ai cuvântul!” a intrat Sorin din Vâlcea. El a trebuit să dea răspunsuri care încep cu litera „L”. N-a ratat nicio întrebare, deci a luat suta de euro acasă. 

Românie, Românie

Corina a citit știrea cu șoferul român prins în Belgia cu patru oi și un miel pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii. Dar asta nu e tot, pentru că în mașină mai era și alți 2 oameni. Mândri că suntem români! Mai ales că animalele erau „împrumutate”...  

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a ținut ca în această dimineață să vorbească despre parenting și a comentat o știre de pe site-ul totuldespremame.ro, despre o mămică americancă care s-a mutat în Germania: 

„Când s-a mutat ea, cu copilașii ei, s-a dus la locul de joacă. Și i-a văzut pe toți părinții cum stăteau mai departe, la o jumate, la o cafea, copiii erau liberi alergau, își dădeau cu pietre în cap, era haos, atârnau de un dragon, nimeni nu reacționa. Și femeia a început să facă clăbuci, dă-i să alerge după copii, se uitau ăia după ea, îi ziceau să lase copiii să se joace, să se liniștească. În Germania sunt câteva reguli și câteva lucruri surprinzătoare pe care le fac părinții în Berlin (...) De exemplu, în Germania, părinții nu-și forțează copiii să citească devreme. Copilașii încep să citească atunci când începe școala”.

Ascultă întreaga poveste a Corinei despre cum se face parenting în Germania în înregistrarea de mai jos a emisiunii:    

 

DesKiss Dimineața 30 martie 2023

DesKiss Dimineața, 01:18:21

DesKiss Dimineața - invitați Villia, Smiley și Pavel Bartoș

DesKiss Dimineața, 01:19:01

DesKiss Dimineața - 27 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:18

DesKiss Dimineața - 26 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:12

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.