Cool Stuff

De vorbă cu IRAIDA: „Din orice gen muzical pot extrage măcar un lucru care să îmi placă”

IRAIDA este o artistă renumită nu doar pentru muzica ei, dar și pentru piesele compuse pentru alți artiști. De-a lungul vremii ea a reușit să strângă un un portofoliu frumos de artiști pentru care a compus, printre care se numără INNA, SICKOTOY, Alexandra Stan, NOSFE, Karmen, Lariss, Ruby, Iuliana Beregoi, Andia și mulți alții.

Ultimele ei lansări constau în colaborări cu Gromee sau Qodes, iar în trecut ea a înregistrat piese și alături de Manuel Riva - „Modern Love” și piesa „Hexes & Exes” din cadrul The Session.  În spate mai există lansări solo cu videoclip precum „Labirint”, „Lava”, „Higher”, „Designed” și multe altele.

Am stat de vorbă cu IRAIDA, ca să aflăm mai multe despre ea, ca artistă, dar și pentru a vedea ce mai pregătește pentru următoarea perioadă. 


Cum ai ajuns să îți descoperi pasiunea pentru muzică și cum îți vezi cariera muzicală până acum?

Mereu am fost atrasă de orice formă de artă și încă sunt, însă… muzica a fost cea mai bună prietenă a mea de când eram mică. Iar eu fiind o persoană fidelă, i-am rămas aproape până în prezent. Cariera mea a luat un avânt considerabil în momentul în care am început să dedic cel mai mult timp compusului. 


Ce artiști te-au inspirat și au avut un impact puternic asupra stilului tău muzical? 

Absolut orice piesă ascultată vreodată și-a lăsat o amprentă asupra felului în care cânt sau compun, direct sau indirect. Dacă ar fi să aleg câțiva artiști, primii care îmi vin în minte sunt Santigold, Panic! At The Disco și Sia.

Care este genul muzical care nu te atrage deloc? 

Nu există. Din orice gen muzical pot extrage măcar un lucru care să îmi placă. 

Cum ți-ai descrie procesul creativ? 

Haotic, dar totuși extrem de ordonat. Haotic în interior, ordonat din exterior.

Care este piesa ta preferată pe care ai scris-o pentru un alt artist și de ce?

În momentul de față piesa preferată scrisă pentru alt artist este „We Should Get Lost”, am compus-o pentru INNA.


Care este cel mai mare concert / eveniment / festival la care ai cântat și cum te-ai simțit pe scenă?

Cel mai mare concert a fost primul meu concert, într-o cafenea care găzduia o mână de oameni. Îl numesc „cel mai mare” pentru că atunci mi-am dat seama că legătura mea cu muzica este extrem de puternică.

Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în cariera ta muzicală și cum ai depășit-o?

Cea mai mare provocare este continuă, și anume să nu mai fiu așa aspră cu mine. Toate se întâmplă exact când trebuie să se întâmple dacă intențiile tale sunt pure și muncești pentru visul tău.


Ce ne poți spune despre muzica nouă pe care o pregătești pentru acest an? Cu ce artist din România ți-ar plăcea cel mai mult să colaborezi?

Ca de fiecare dată va fi inspirată din viața mea, îmbrăcată cu sinceritate și cântată din suflet. Cât despre colaborări, am avut ocazia să compun muzică pentru mulți artiști români mișto și pot spune că de fiecare dată… piesa își alege singura feat-ul. Se simte din vibe-ul ei cine ar fi cel mai potrivit artist. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.