Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 4 aprilie - ploaie, Ziua Internațională a Morcovilor, wrs și Gran Error

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața ploioasă de astăzi i-a făcut pe kissomani să înceapă matinalul cu discuții despre frig, crengile căzute pe mașini, dar și despre șpaga astronomică cerută pe aeroportul Otopeni

Ei au primit și numeroase mesaje de la ascultătorii din țară în care li s-a adus la cunoștință că prin unele locuri ninge, cum ar fi, de exemplu, Brașov, Sibiu sau Cluj. 

„Până la urmă, să ningă, că nu ninge de la noi”, a concluzionat Corina. 

Apoi, Ciprian Dinu a anunțat că astăzi este Ziua Internațională a Morcovilor, dar și prima lor zi de dietă. Așa că în studio s-au mâncat morcovi, prăjitură de morcovi și s-a vorbit despre Bugs Bunny și alți iepurași. 

Melodia care trezește nostalgia 

Corina a ales „Sara Perche ti Amo”:

 

Oprișan a mers pe mâna celor de la Love Affair cu „Everlasting Love”. 


 Iar Ciprian a ales o românească „Doar cu tine”, de la Activ. 

 

Ascultătorii au sunat și au desemnat-o câștigătoare pe Corina. 

După o nouă rundă de citit mesaje de prin țară, în care li se transmitea din nou kissomanilor că vremea este foarte rea peste tot, de zici că vine Crăciunul, nu Paștele, Dinu a amintit că astăzi este și Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân.    

Primul invitat al emisiunii a fost adus de Corina Băcanu, astfel ea l-a prezentat pe Cătălin Dobre, director de creație la McCann. 

El a vorbit despre o noua campanie pornită din dragostea pentru țară și care are ca scop să energizeze turismul din România. 

„Campania se numește Romania - The Most Beautiful Dental Clinic. Noi avem o țară foarte tare, sunt convins că și voi sunteți fani România și fanii locurilor din România. Avem o mulțime de locuri tari, dar uneori avem și tendința să supraestimăm dorința străinilor de a veni aici. Numai că până să ajungem în punctul ăla în care lumea să fie înnebunită și să stea la coadă să vină în România, mai avem un pic. Și campania asta vrea să facă lucrul ăsta și vrea să o facă într-un mod mai inedit.  Avem niște clinici stomatologice foarte tari, avem niște doctori foarte tari, avem niște echipamente foarte tari și, ce să vezi, prețuri foarte foarte bune. Noi am zis să profităm de chestia asta și să creăm niște pachete unice, în care străinii pot să vină aici și să-și pună o coroană dentară, dar să viziteze și un castel. Sau să-și facă obturație de canal și să viziteze și niște canale din Delta Dunării. Cam asta e ideea”, a povestit Dobre. 


 Ai cuvântul! 

În această dimineață Gabriela din București a reușit să răspundă cu brio la 10 întrebări, dând răspunsuri care încep cu litera „O”, și a primit 100 de euro. Felicitări!

Kissopedia

Oprișan a menționat că primul film românesc a fost făcut la 1911. Dar pe 4 aprilie 1920, a fost făcut primul desen animat românesc, „Păcală-n lună”. Acesta a fost realizat de către caricaturistul și regizorul Aurel Petrescu. Din păcate, primul desen animat românesc nu s-a păstrat în arhive, mai există doar câteva bucățele din el. 

Acesta este o ciudățenie, cu o navă cosmică care plutește peste mări și țări, dincolo de polul nord,  iar căpitanul vede în zări, cu ajutorul unui ochean, podul de la Cernavoda, catedrala Notre Dame, Colosseumul din Roma etc. Pentru a-și duce personajele în Luna, Aurel Petrescu a inventat aparate de zbor, care mai de care mai curioase, dar și personajele de pe Lună sunt bizarerii, cum ar fi un cocoș cu cap de elefant. 

Mai multe despre acest subiect poți asculta în înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 4 aprilie 2023 invitați WRS și Gran Error

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

În această dimineață, Corina a vorbit despre un trend care a pornit cam de un an, o campanie împotriva școlii. 

„Din ce în ce mai multe voci din mediul online, influenceri, cum ne place nouă să le zicem, militează pentru renunțarea la școală. Pentru că, uite cum începe un articol într-o revistă quality, ca să-i spun așa. „Cine a spus că fără carte nu ai parte, s-a cam înșelat. Există chiar chiulangii care sfidează vorba înțeleaptă, mulți dintre ei fiind astăzi în topul celor mai influenți, celebrii și bogați oameni din toate timpurile.” Și e o listă cu nume, de exemplu Rockefeller, Christina Aguilera, Ray Charles, Eminem, Coco Chanel, Ted Turner, Steve Jobs, Ralph Lauren, John Travolta, Marisa Tomei, Johnny Depp. Mă rog, e o listă lungă de oameni celebri și foarte bogați care au renunțat la școală. Uite, și Brad Pitt. În sfârșit, se pune mare accentul în ultima perioadă pe lăsatul școlii. Noroc că a scris revista Fortune că ăsta e un trend fals. Dintre miliardarii lumii, 41% au finalizat o școală de elită: Harvard, Yale sau Princeton. 53% au terminat facultatea și doar 6% sunt fără facultate sau liceu”, a povestit Corina. 

wrs și Gran Error au venit cu o piesă nouă: „I Like It”

wrs a venit de această dată la matinal cu gașcă mare, alături de băieții de la Gran Error, iar după ce au cântat live noua lor piesă în avanpremieră la DesKiss Dimineața, au rămas și alături de kissomani.


„Eu încă nu realizez că sunt cu oamenii ăștia (Gran Error) și mi-au propus să facem o piesă, mai ales că eu îi ascult de mult, iar oamenii ăștia au făcut de-a lungul timpului o muzică care a schimbat stilul românesc”, a mărturisit wrs.   

wrs a mai povestit că duo-ul Gran Error e foarte modest, pentru că cei doi au făcut tot sound-ul INNA, iar înainte de asta, au făcut toate piesele Play and Win, că Romanian Pop Corn a fost practic creat de Gran Error. 


Sebi și Marci au povestit și ei că la 17 ani au avut prima piesă în top 10, iar acum au aproape 40. Apoi au trecut prin mai multe hituri pe care le-au creat de-a lungul vremii.       

wrs a mai dezvăluit că lui îi e mai ușor să compună și să cânte în engleză, pentru că în română îți vine să scrii despre chestii mult mai profunde, iar el cântă despre soare și distracție.  

Întreaga intervenție poate fi ascultată în înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 4 aprilie 2023 invitați WRS și Gran Error

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.