Kiss Time Out

Tot ce trebuie să știi despre „Murder Mystery 2” - cea mai populară comedie de pe Netflix

De când a fost lansată pe platforma de streaming, în doar 3 zile, „Murder Mystery 2” a strâns 42 de milioane de vizualizări și a intrat direct în topul celor mai populare 10 filme ale momentului în peste 91 de țări.

La patru ani după ce au rezolvat primul lor caz de crimă, Nick și Audrey Spitz (Adam Sandler, Jennifer Aniston) sunt detectivi cu normă întreagă și încearcă să-și consacre agenția de detectivi particulari. Cuplul este invitat la nunta unui prieten maharajah (Adeel Akhtar) pe insula acestuia. Dar problemele se țin scai de cuplul Spitz când mirele este răpit imediat după începerea festivităților, transformându-i în suspecți pe toți stimabilii invitați, membri ai familiei și chiar pe mireasă.

În „Murder Mystery 2”, Nick și Audrey Spitz se trezesc implicați într-un caz cu miză mare, care le oferă în sfârșit tot ce au visat: o șansă ca agenția lor de detectivi să devină cunoscută și... o vacanță mult-așteptată la Paris. Filmul este regizat de Jeremy Garelick și îi are în distribuție pe Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith, Kuhoo Verma, John Kani și Dany Boon.

Iată câteva dintre cele mai interesante detalii din culise și despre ce s-a întâmplat la filmările pentru „Murder Mystery 2”: 

LOCAȚII DE FILMARE:

„Murder Mystery 2” a fost filmat la Kualoa Ranch pe coasta de nord a insulei Oahu, Hawaii și în diferite locații din Paris, Franța în perioada ianuarie – aprilie 2022.

● Multe dintre cele mai îndrăgite repere din Paris apar în momente-cheie în film, inclusiv:

Arcul de Triumf

Opera (Palais Garnier) 

Turnul Eiffel 

Château de Vaux-le-Vicomte (care este și vila contesei Sekou) 

și Podul Artelor (Pont des Arts)

Jennifer Aniston a declarat:

„Filmările la Paris au fost exact așa cum ți le-ai imagina. Este orașul cel mai minunat și mai magic, iar parizienii sunt încântători. Cred că Adam nu a lăsat nicio stradă din Paris nestrăbătută la picior. Am fost norocoși să filmăm lângă aceste monumente uimitoare, care sunt absolut de vis. A fost spectaculos.”

● După Garelick, faptul că au filmat concomitent în cele două locații a însemnat că echipa a fost ocupată nonstop:

„Filmările au fost o nebunie, cele două locații fiind în părți opuse ale planetei. Între Paris și Honolulu este o diferență orară de 11 ore, iar noi am avut două echipe. Când eram în pregătiri sau când filmam în Hawaii, ne încheiam ziua de lucru exact când se trezeau cei de la Paris și începeam întâlnirile pe Zoom. Este incredibil pentru mine că am reușit această performanță”, a declarat acesta.

CASCADORII:

Mai complex, mai intens, mai bun: Conform regizorului echipei secunde, JJ Perry (care a regizat de curând și comedia de acțiune cu vampiri Tura de zi pentru Netflix):

„După ce am discutat cu [producătorul executiv] Barry Bernardi, am rămas cu impresia că își dorește niște cascadorii pe steroizi pentru acest film. M-au întrebat dacă am văzut primul film Vacanță criminală, am răspuns că da și că mi s-a părut foarte distractiv. Mi-a spus apoi: «Ei bine, de data aceasta trebuie să fim mult mai spectaculoși», iar eu i-am răspuns: «Bubba, te poți baza pe mine».”

Cascadoria impresionantă din vârful Turnului Eiffel este prima de acest fel filmată vreodată.

În vreme ce alte cascadorii au fost executate pe platformele de observație și la nivelurile inferioare ale turnului, acum este prima dată când o cascadorie a fost executată chiar în vârf, la 300 de metri altitudine.

● Cascadoarea Kelly Phelan, dublura lui Jennifer Aniston, este prima femeie care a urcat și a coborât de la aceste niveluri. 

Agățată într-un ham de un troliu montat de montatorul-șef Pat Romano, Phelan a fost coborâtă din vârful turnului până la al treilea nivel.

Cascadoarea a coborât cu viteza de 48 de km pe oră, având parte de vânt puternic și de un factor de răcire de aproximativ -15 grade Celsius, fiind îmbrăcată în tot acest timp într-o rochie mini Saint Laurent.

O NUNTĂ DEMNĂ DE UN MAHARAJAH:

Pentru numărul muzical de la sangeet, un eveniment din timpul nunții în care se întâlnesc familiile mirilor, coregrafei Mahina Khanum și compozitorului Avishaï Léger-Tanger li s-a cerut să creeze un spectacol demn de gusturile bizare ale lui Vik.

● Khanum a folosit peste 50 de dansatori din comunitatea indiană din Franța, care erau specializați în stiluri diferite, inclusiv hip-hop, balet și chiar cancan.

Khanum nu le-a prezentat lui Aniston și Sandler coregrafia înainte de filmare, tocmai pentru ca surpriza, confuzia și improvizația personajelor în această scenă să fie autentice.

Ca aluzie la originea franceză a miresei, Khanum își începe dansul cu o tentă de cabaret parizian înainte de a continua cu un dans mai tradițional. Momentul se încheie cu o doză de hip-hop, sugerând gusturile maharajahului.

● De asemenea, piesa scrisă de Léger-Tanger începe tradițional, apoi continuă cu un ritm care se potrivește cu predilecția pentru hip-hop a maharajahului.

Titlul piesei este „King Dee Wedding” („Nunta regelui”).

Deși la început versurile și instrumentația au corespuns cu standardele pentru o piesă de sangeet, Léger-Tanger a orientat piesa către ritmuri mai moderne, adăugând o porțiune rap și un aer de club. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.