Kiss Time Out

De ce merită să urmărești serialul „Django”, una dintre cele mai importante producții TV internaționale filmată în România

„Django” îți propune un western complet diferit de canoanele genului.

Serialul, o producție europeană de amploare filmată integral în țara noastră, va fi disponibil online în Aplicația Focus Sat și difuzat de Focus Sat TV, cu episoade în premieră în zilele de luni și joi de la 21:30, din data de 24 aprilie.

Producția are la bază filmul omonim din 1966, un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului Franco Nero și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să facă „Django dezlănțuit” (2012).

Interesant este faptul că „Django” este un western incluziv, feminist, contemporan, care pune sub semnul întrebării standardele acestui gen cinematografic, printr-o distribuție diversă și o linie narativă în care personajul negativ este unul feminin.


Despre ce e vorba:

Serialul spune povestea unui pistolar (Matthias Schoenaerts) care își caută fata, Sarah (Lisa Vicari). Ea este singura supraviețuitoare a masacrului familiei sale întâmplat cu opt ani în urmă. O descoperă în New Babylon, un oraș multietnic, condus de vizionarul John Ellis (Nicholas Pinnock).

Locul este amenințat de Elizabeth Thurmann (Noomi Rapace), a.k.a. Doamna din Elmdale, o puritană care vrea să șteargă comunitatea utopică de pe fața pământului. Așa că Django devine rapid un aliat al proscrișilor din New Babylon, iar confruntarea violentă care urmează amenință să scoată la iveală secrete adânc îngropate.

Serialul a fost filmat integral în România, timp de 27 de săptămâni (153 de zile și nopți), în perioada mai-noiembrie 2021, în timpul pandemiei.

Interesant este și faptul că din distribuție fac parte și actori români, precum Mihai Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Bogdan Farcaș, Aida Economu, Claudiu Trandafir, Tiberiu Harsan și Cătălin Constantin Gheorghe.


Toate costumele personajelor principale au fost create special pentru acest serial, iar cele închiriate sau cumpărate au trecut prin procedee de patină realizate în întregime de echipa română. În plus, caii actorilor principali au fost aduși din Spania, iar restul de la diverse herghelii din Brașov și București. 

„Django” a avut o echipă internațională din România, Marea Britanie, SUA, Canada, Belgia, Suedia, Germania, Franța, Italia, Ucraina și Croația, iar rezultatul este cea mai complexă serie TV realizată în țara noastră, până acum.

Serialul este o producţie CANAL+ şi Sky Studios, realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare cu Odeon Fiction (Germania), StudioCanal (Franţa) şi Frame Film (România).


Merită să-l vezi?

Am avut șansă să vedem primul episod și am fost complet prinși de atmosfera veridică pe care producătorii au creat-o în poveste. Trebuie să amintim câteva fun facts impresionante, apropo de asta:

  • Craterul vulcanului Racoș a fost transformat complet în orășelul western New Babylon. Echipa a folosit lemn vechi – cumpărat de la sătenii din zonă, pentru a păstra patina timpului și a ține cont de sustenabilitate – și metode arhaice, vechi de 150 de ani, pentru a ridica 54 de construcții de lemn de tip western.
  • Serialul a adunat 7.000 de figuranți și o echipă internațională compusă din peste 600 de tehnicieni.


Din 24 aprilie, primele două episoade ale serialului „Django” vor intra în Biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat și vor putea fi vizionate oricând și de oriunde, de pe orice tip de dispozitiv smart.

Vei cunoaște personajele și vei lua pulsul acțiunii, unde misteriosul Django este salvat de la moarte de fiica lui rătăcită. E interesant cum personajul central negativ este o femeie diabolică, lipsită de milă, dar și cum se pot crea prietenii noi între caractere care par să nu aibă nimic în comun.

Povestea te va ține cu sufletul la gură, iar dacă ești fan al genului, mai mult ca sigur trebuie să-i dai o șansă. Abia așteptăm să ne spui cum ți s-a părut.

PS: în imagini sunt decorurile serialului de la Castel Film.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.