Cool Stuff

Interviu cu Bogdan Ioan: „În tot ce am făcut de mic, indiferent că am făcut dans sportiv sau orice altceva, am avut mentalitatea de a deveni foarte bun”

Bogdan Ioan, cunoscut publicului datorită prestației de top din cadrul concursului de talente Vocea României și câștigătorul ediției din 2018, lansează un nouă piesă: Numele tău. Piesa pune în valoare timbrul vocal armonios al artistului și vine cu un videoclip pe măsură.

Artistul a cucerit publicul instant cu vocea sa incredibilă, iar prima sa apariție în concurs, cover-ul piesei Earth Song de la Michael Jackson, a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent. Prestația sa a intrat în topul global The Voice Top 10 Acts, iar tânărul i-a impresionat pe cei patru jurați, Smiley, Andra, Irina Rimes și Tudor Chirilă cu momentul său.

Artistul a lansat de atunci o serie de piese precum Friday Mood, If I sau Trezește-mă, iar acum vine cu un nou single, „Numele tău”, cu care este hotărât să cucerească inimile ascultătorilor. 


Cum s-a născut pasiunea pentru muzică?

Muzică a fost mereu prezentă în viață mea. Deși ambii părinți sunt ingineri, au avut o înclinație și spre artă, mai ales tata, care a și cântat în corul facultății, iar acasă avea o colecție impresionantă de vinyluri care, pe lângă educația primită de la părinți, m-a format și educat și pe partea muzicală. Încă de mic se vedea că am o chemare către muzică, îmi plăcea să dansez foarte mult și simțeam foarte bine ritmul, iar următorul pas a fost să le spun părinților că vreau să mă apuc de dans sportiv. Paradoxal, eu am realizat că aș putea să încerc să cânt în jur de 16 ani. Nu știu de ce până atunci nu am încercat. Probabil pentru că făceam dans la nivel de performanță, gândul meu era numai acolo. Ideea este că Michael Jackson mi-a dat acest imbold către ideea de a cânta. A apărut YouTube-ul în perioada aceea și am văzut cred că tot ce exista cu el la vremea aceea, iar după am avut un singur scop: să cânt și eu așa.

Pe lângă talent, ce crezi că mai e necesar să mai dețină cineva pentru a se numi artist?

Cu siguranță talentul joacă un rol important în orice domeniu, mai ales în artă, dar cred că mai important decât talentul este munca. Dacă ai 90% talent și muncești doar 10%, în timp nu vei reuși să reziști la nivel de performanță. Eu de exemplu nu m-am gândit niciodată la mine că aș avea talent sau nu. În tot ce am făcut de mic, indiferent că am făcut dans sportiv sau orice altceva, am avut mentalitatea de a deveni foarte bun și mi-a plăcut să spun mereu că munca este cel mai important talent pe care îl am. Dacă ne referim strict la a fi artist, normal că pe lângă muncă și talent, trebuie să transmiți ceva atunci când cânți, să ajungi la inima oamenilor. Dacă reușești să îi faci să verse o lacrimă sau să le smulgi un zâmbet prin momentul pe care îl interpretezi, atunci te poți numi artist. 


Care e cea mai frumoasă amintire din viața ta de artist?

Chiar am o amintire foarte tare. Este legată cumva de partea artistică, dar se întâmpla înainte să particip la Vocea României. Eu cântăm foarte mult și în perioada studenției la Karaoke în Iași și mergeam foarte des cu gașca de prieteni. Unul dintre cei mai buni prieteni este Răzvan Grigorescu, și am ținut neapărat să îi scriu numele complet (o să înțelegeți la final de ce) tot îmi spunea să merg la Vocea României și asta s-a întâmplat timp de 4 ani, eu spunându-i că nu simt că este momentul meu încă. Bineînțeles că insista din ce în ce mai mult, iar la un moment dat a zis și există și martori că dacă eu voi câștigă vreodată Vocea României, el își va tatua fața mea. Trofeul a fost câștigat, au trecut 4 ani, iar el tot nu și-a făcut tatuajul. Poate îl convingem împreună pe social media să se țină de promisiune.

Cum ar arăta un playlist format din 5 piese pe care le-ai asculta pe repeat?

Doar 5 piese??? Este destul de greu pentru că am foarte multe piese preferate, dar încerc să fac un top 5, nu neapărat în ordinea preferințelor. De la Michael Jackson am să aleg doar una, deși sunt multe preferate, așa că aș spune „They Don't Care About Us”, iar playlistul ar continuă cu „Canon în D Major” - Pachelbel, Queen – „I Want It All”, Anderson Paak – „Come Down” și The Weeknd – „Out Of Time”. 


Ai vreun artist din străinătate preferat? Cine te inspiră?

O mare influență a avut-o Michael Jackson, clar, dar sunt mulți artiști pe care îi studiez atât vechi, cât și actuali: Freddie Mercury mi-a plăcut la fel de mult ca MJ și am studiat un pic procesul lui creativ. De asemenea îmi place și Bruno Mars foarte mult, de asemenea Ed Sheeran, Justin Timberlake și Miley Cyrus. Mai menționez The Weeknd, dar doar anumite piese, este un pic prea „dark” pentru mine.

Dar de la noi? Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi pe viitor?

În primul rând, eu am un respect pentru toți artiștii indiferent de genul pe care îl abordează. N-aș vrea să dau nume din respect pentru ceilalți, dar am în plan să fac și colaborări pe viitor. Momentan las acest subiect la nivel de mister.

Recent ai lansat „Numele tău”, un nou single. Ce ne poți spune despre noua piesă?

Așteptam de mult ziua în care se va lansa Numele tău, pentru că am simțit că piesa are ceva special, o căldura aparte, pe care vreau să o transmit și publicului. Este o piesă în care cred că toată lumea se regăsește sau se va regăsi la un moment dat în viață, pentru că vorbește despre dragostea aia nebună pe care o întâlnești fără să o cauți neapărat. Fie ea puerilă, pentru că trebuie să recunoaștem, dragostea din adolescență ne trezește cele mai nebune gânduri, fie dragostea la care rămâi pentru tot restul vieții. Când am creat piesa împreună cu băieții în studio, parcă ne-a băgat într-o transă și am vizualizat acea „săgeată” care a intrat în el și ea îi devine  ca un drog. Neștiind nimic despre ea, o vede la orice pas, în fiecare secundă dintr-o zi cotidiană, iar fără ea intră în sevraj. Ați petrecut nopțile gândindu-vă în fel și chip la persoana pe care ați văzut-o o singură dată, dar vă imaginați cum vă petreceți o viata întreagă alături de ea? Sunt sigur că fiecare din noi a trecut măcar o dată prin acest sentiment. Vă invit să o ascultați cu atenție și să vă reamintiți acele nopți despre care vorbeam!.


Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?

Deja pregătim o nouă piesă. Încerc să fiu cât mai eficient cu timpul meu, să ofer celor care mă urmăresc pe social media și conținutul cu care i-am obișnuit. Pentru cei care încă nu ați văzut ce fac pe net, căutați Bogdan Ioan pe Instagram, Tik Tok sau Youtube, și dacă vă place ce vedeți, puteți da și un follow, să fiți la curent cu tot ce pregătesc pentru viitor.

Apropo de social media, am observat că ești foarte activ pe Tiktok iar postările tale adună milioane de vizualizări. Ne poți spune o întâmplare simpatică legată de asta?

Cred că cea mai faină întâmplare legată de social media din ultima vreme este una legată de Michael Jackson. Am postat un scurt cover al unei piese de-a lui pe Tiktok și am avut surprinderea să văd că la piesă îmi reacționează un om care a lucrat cu Michael Jackson timp de 30 de ani. A fost toboșarul marelui artist și a avut o super reacție la cover-ul meu, s-a declarat încântat de ce a ascultat, a făcut inclusiv un video de reacție la cover-ul meu. Am fost încântat și onorat să văd că un artist care a cântat pe aceeași scenă cu legenda muzicii pop apreciază ceea ce fac. Un sentiment incredibil!

Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Visul meu cel mai mare este acela de a deveni un artist apreciat, de a umple sălile de concerte și oamenii să mă înțeleagă că artist, dar aș vrea să rămân în amintirea oamenilor pur și simplu ca Bogdan Ioan. Indiferent de ce va urmă pe plan profesional, eu voi rămâne același om liniștit, umil și recunoscător pentru viața pe care o am.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.