Kiss Music News

Am stat de vorbă cu Eva Timuș despre viață și carieră: „Nu-mi pot imagina viața altfel, fără muzică”

Eva Timuș își propune să-ți ofere foarte multă muzică.

Eva este o cântăreață de muzică pop din Republica Moldova, care a devenit cunoscută odată cu participarea în 2016 la emisiunea concurs „The Voice Kids Russia”, iar apoi, în 2018, la „Vocea României.”

La ambele s-a calificat până în semifinală; tot în semifinală a ajuns și în cadrul competiției „Românii au talent.”

Eva a continuat să meargă pe drumul muzicii, iar acum, la 20 de ani, se consideră o tânără ambițioasă, muncitoare și, cu siguranță, o fată cu un vis foarte mare, „care e pe drumul de a deveni realitate.” 


Care e momentul în care ai știut că vrei să ai o carieră muzicală?

Cumva, am simțit dintotdeauna că asta o să fac de-a lungul vieții mele. Cântam prin casă de când eram mică, iar părinții erau cei mai mari fani ai mei. M-a ajutat foarte mult susținerea lor și le sunt recunoscătoare pentru absolut tot.

Care au fost cele mai mari provocări ale drumului tău artistic până în prezent?

Fiecare zi e o provocare și mereu caut să vin cu ceva nou și să-i surprind pe care care-mi sunt alături pe tot parcursul acestui drum, care, deși nu e ușor, e foarte frumos. Însă, cred că cea mai mare provocare este să rămâi mereu autentic.

Partea frumoasă a vieții unui artist o vedem toți, însă, ce nu știu mulți?

Mulți nu știu că în spatele oricărui material (audio sau video) sunt foarte multe ore de muncă și mulți oameni care contribuie la construirea unui produs cât mai calitativ.

Ai avut vreun moment în care ai vrut să renunți la muzică?

Nu-mi pot imagina viața altfel, fără muzică. Oricât de greu ar fi, uneori încerc să mă motivez și să continui să merg mai departe, spre visul pe care Eva îl are încă de când era mică.


Ai început pe acest drum de mică - simți că te-ai maturizat prea devreme?

Am momente și momente. Cred că asta este și una dintre calitățile mele: reușesc să fiu serioasă atunci când trebuie, dar, în egală măsură, nu uit să mă joc. Încerc să-mi mențin viața într-un echilibru.

Ce faci atunci când te simți copleșită sau anxioasă?

Cea mai mare presiune pe care o simt vine tot de la mine. Îmi doresc să devin cea mai bună variantă a mea, atât personal, cât și profesional, dar atunci când mă simt anxioasă încerc să iau o pauză, să fiu doar eu cu mine și să mă adun.


Ce vrei să transmiți cu piesele pe care le faci?

Îmi doresc foarte mult ca oamenii să simtă o energie pozitivă atunci când ascultă piesele mele și, dacă reușesc să le schimb măcar puțin starea de spirit, pot doar să mă bucur.

Cât de greu este pentru o tânără talentată să reușească în industria muzicală de la noi, ce i-ai recomanda?

Pot spune cu mâna pe inimă că nimic ce este frumos nu vine ușor, dar totodată nimic nu e imposibil. Trebuie să aibă foarte multă răbdare și să-și dorească să muncească pentru visul ei.

Simți că un artist are o responsabilitate față de publicul său?

Un artist poate influența foarte mult comunitatea lui, mai ales că majoritatea persoanelor publice sunt urmărite de copii/adolescenți.


Ce-ți place cel mai mult atunci când ești pe scenă?

Atunci simt că pot să fiu cât mai aproape de visul pe care-l am încă de mică, iar feedback-ul publicului mă încarcă cu o energie extrem de bună.

Care este piesa din playlist-ul tău prezent care-ți merge direct la inimă?

„Colegi de apartament”, cea mai recentă colaborare a mea cu Vescan, care se bucură de succes, încă din ziua lansării.


Ce surprize pregătești fanilor?

Multă muzică, dar vă invit să mă urmăriți pentru a trăi fiecare moment în timp real, alături de mine.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.