Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 19 aprilie - Copenhaga, Anghel Saligny, The Motans și Killa Fonic

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În prima emisiune de după Paște s-a urat „Hristos a înviat!”, dar s-a și testat săptămâna lucrătoare de 3 zile. 

Oprișan a venit supărat pe un banner afișat la meciul Steaua - Dinamo, în care erau huliți micii, poate de aia era și răgușit, mai ales că în două săptămâni e și sărbătoarea națională a micilor, adică 1 Mai.  

Tot la începutul emisiunii s-au ascultat și citit și mesaje de la ascultători, în care aceștia au povestit cum au petrecut această mini vacanță.  

Kisstory

Dacă este miercuri, atunci e ziua în care Andreea Berghea ne povestește lucruri interesante din muzică. Așa am aflat că pe 19 aprilie în 2003 se stingea din viață cel mai în vârstă muzician al Marii Britanii: Conrad Leonard. Acesta a murit la vârsta de 104 ani, de menționat că până la 103 ani el a cântat la pian în fiecare zi de joi într-un local din Marea Britanie. 

Melodia care trezește nostalgia

Corina a pus în meniu piesa Vaya Con Dios, „Pauvre Diable”. 


Oprișan a ales Dr. Alban, „Sing Hallelujah”. 

 

Ciprian a mers pe mâna Teodorei și a ales Azucar Moreno cu „Solo se vive una vez”. 


Corina Băcanu a marcat 3 voturi din prima și a câștigat ediția din această dimineață. 

Corina a povestit și cum de Paște a fost în Copenhaga, un oraș superb, dar care nu i-a plăcut pentru că nu se simțea mirosul de noxe cu care noi, bucureștenii, suntem atât de obișnuiți. De asemenea, ea a povestit și că acolo a aterizat în singurul hotel în care există camere cu 3 băi. Mâncarea i-a plăcut, dar cea italienească.  

Dacă tot s-a vorbit de Copenhaga, Dinu a amintit și că astăzi, 19 aprilie, e Ziua Bicicletei, a Poeziei, a Minții Creative. Însă, cel mai important, astăzi e și Ziua Usturoiului, ceea ce a declanșat și o discuție despre locul bucătăriei românești în lume. 

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „A”. Cătălin din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele 10 întrebări, așa că devenit mai bogat cu 100 de euro. 

Kissopedia

Oprișan a povestit în această dimineață despre Anghel Saligny, despre biroul său în original pe care-l poți găsi expus la Muzeul CFR și despre marile sale realizări. De exemplu, Podul peste Dunăre care a fost construit între 1890 și 1895 pentru a asigura legătura feroviară între București și Constanța. La momentul respectiv ultimul pod peste Dunăre era Podul Franz Josef din Novi Sad, situat la 955 de km în amonte și inaugurat în anul 1883. Podul Carol I, căci așa a fost denumit, cu statuile „Dorobanții” este înscris în lista monumentelor istorice. La data inaugurării era cel mai mare complex de poduri din Europa acelor vremuri și al treilea ca lungime din lume. Tot Saligny a fost și inventatorul primelor silozuri de beton din lume. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a vorbit astăzi despre o întâmplare din Copenhaga, cu o femeie însărcinată care s-a așezat lângă ea pe o bancă și a început să plângă. Bineînțeles, Corina s-a dus să o întrebe dacă e totul ok, iar femeia i-a răspuns că nu s-a întâmplat nimic, ci e doar însărcinată, lucru care a făcut-o pe Corina să-și amintească de perioada în care a fost și ea însărcinată și, la fel, avea momente în care a plâns des din tot felul de motive mărunte. 

 

The Motans și Killa Fonic

În avanpremieră, ascultătorii Kiss FM au avut ocazia să audă noua colaborare dintre The Motans și Killa Fonic - „Să te sun”, care se lansează în mod oficial abia mâine. 

Pe final, Dinu a povestit și despre românca selectată de NASA pentru experimentul „Viață pe Marte”. Prima misiune de simulare a vieţii pe Marte, cu o durată de un an, va începe în luna iunie, iar între cei șase cercetători selectaţi de NASA pentru acest program, patru titulari și două rezerve, se află şi românca Anca Șelariu, microbiolog în US Navy. 

În lumina acestei știri, ascultătorii DesKiss au trimis mesaje în care au povestit ce ar face dacă ar trebui să stea un an pe Marte. Una dintre ideile cel puțin interesante a fost o afacere de trimis pe Pământ vederi cu imagini de pe Marte. Not bad!   

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.