Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 24 aprilie - Ziua Țipetelor, Calul Troian, căsnicia perfectă și Olivia Addams cu „DOR”

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Emisiunea din această zi de luni a început cu anunțul că de 1 Mai kissomanii vor fi la datorie și că am intrat în săptămâna micului.  

Ciprian Dinu a cerut ascultătorilor să transmită prin mesaje cu ce obișnuiesc să se trezească dimineața. Unul dintre ascultători a spus că se trezește cu „scârbă și cu chin”, altul a subliniat evidentul: „cu alarma” sau „cu nevasă-mea, că-i sună de 3 ori ceasul”. 

Apoi, cu gândul la micii de 1 Mai, Oprișan a ținut și un mic workshop despre cum se mănâncă micii în mod corect, pentru a fi de cursă lungă.  

Dinu a informat ascultătorii și în legătură cu semnificațiile zilei de 24 aprilie: Ziua Internațională a Apei, Ziua Internațională a Solidarității Tineretului, Ziua Internațională a Poemului de Buzunar, Ziua Internațională a Animalelor de Laborator, Ziua Internațională a Multilateralismului și Diplomației pentru Pace, Ziua Internațională a Țipetelor. 

De altfel, ascultătorii au fost încurajați să trimită înregistrări cu ei țipând. 

Melodia care trezește nostalgia

Oprișan a ales pentru această dimineață o piesă care să fie în ton cu țipetele pe care le-au primit pe adresa redacției: Scream - Ice MC. 


Corina a ales o piesă clasică: Spice Girls - Wannabe.


În timp ce Ciprian a mers Madan - Martin Solveig.

 

Corina a primit voturi de la ascultători, dar tot mai multe a primit Oprișan. 

Românie, Românie

Oprișan ne-a dus în călătorie până la Târgu Jiu pentru a ne povesti despre cartierul care în 200 de metri are 6 treceri de pietoni. Locuitorii nici măcar nu și-au dorit așa ceva, dar decizia a fost luată de administratorilor drumului și a poliției rutiere. 

Practic, fiecare casa de pe acea stradă din Târgu Jiu are propria trecere de pietoni. 

Ai cuvântul! 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „R”. Zizi din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele 10 întrebări, așa că devenit mai bogată cu 100 de euro.

Kissopedia 

Pe la 1184 î.Hr., pe 24 aprilie, i-a venit ideea lui Ulise pentru Calul Troian. Oprișan a povestit cum a decurs totul, pentru cei care nu au văzut filmul, cum ideea lui Ulise era de plasare a unui cal imens de lemn, având un grup de războinici de elită ascunși în el, în apropierea porților cetății Troia, simulând un dar gigantic, care ar fi putut fi atribuit lor înșiși, zeilor sau amândurora. Simultan, flota ahee urma să regizeze abandonarea asediului și să părăsească convingător sediul bătăliei plecând (aparent) pentru întotdeauna. Ar fi urmat să se întoarcă mult după apusul soarelui, mai exact după miezul nopții, când vigilența troienilor va fi fost redusă la minimum și grupul de comando ascuns în cal ar fi putut acționa din interiorul cetății.   

Astfel, acum denumirea de cal troian se aplică unei stratageme perfide, folosită pentru subminarea din interior a pozițiilor adversarului.


N’aduce anu’... ce aduce Băcanu! 

Corina a ținut să vorbească în cadrul rubricii ei despre cum să-ți păstrezi căsnicia intactă pe o durată limitată de timp. 

Ideea i-a venit după ce a citit că în 2020, 1 din 3 căsnicii s-au destrămat. Numai una a durat 73 de ani. 

Iată ce a povestit Corina: 


Ascultătorii au trimis și ei mesaje în legătură cu acest subiect. Le poți afla ascultând înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 24 aprilie 2023 invitată Olivia Addams

DesKiss Dimineața, 01:20:11

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

Olivia Addams a venit cu DOR

Olivia a (re)venit în studioul Kiss FM cu o piesă care se lansează oficial vineri. Ea a interpretat „DOR” în avanpremieră live. 


Olivia a povestit și că „dorul” i se pare ei cel mai dureros sentiment, apoi ea a spus și de ce i se face dor. 

„Când ești tânăr ți-e dor de multe lucruri, când ești bătrân te dor”, a glumit Oprișan. 

Olivia a dezvăluit și că vineri se va lansa și videoclipul pentru această piesă, iar în acesta va apărea într-o ploaie artificială. 

În ceea ce privește următorul hit, Olivia a declarat că îl are deja pregătit, pentru că încă de pe 4 ianuarie ea era în studioul de înregistrare și a muncit mult pentru ca tot anul să fie planificat, în ceea ce privește lansările.  


De asemenea, Olivia a spus că pentru această vară n-are planuri de vacanță, ci planuri de a bifa toate festivalurile, care încep cu „Beach, Please!”, chiar în weekendul următor. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.