Cool Stuff

Povestea studentului care a mâncat o banană de 120.000 de dolari pentru că-i era foame

Tu ce-ai face dacă ai vedea într-un muzeu o banană lipită de perete cu bandă adezivă?

Ei bine, recent, un student din cadrul Universității din Seoul ne-a dat răspunsul - el a desprins banana din cadrul Muzeului de Artă Leeum din Seul, Coreea de Nord, o piesă de artă creată de artistul italian Maurizio Cattelan, și a mâncat-o.

„Studentul a spus că a mâncat banana pentru că îi era foame. Artistul a fost informat, dar n-a avut nicio reacție”, a spus un reprezentant al muzeului pentru CNN

Intitulată „Comedian”, opera de artă a devenit instant virală atunci când s-a vândut cu 120.000 de dolari în cadrul Art Basel Miami Beach, în decembrie 2019.

După ce a mâncat banana, studentul i-a lipit coaja înapoi pe perete; ulterior, cei de la muzeu au schimbat-o cu una fresh.

Opera de artă face parte din expoziția lui solo „WE” din cadrul muzeului din Seoul, care va fi disponibilă până pe 16 iulie. Banana este schimbată o dată la două trei zile și nu este de vânzare. Cattelan este recunoscut pentru piesele sale satirice care provoacă cultura urbană și care, evident, nasc tot felul de dezbateri.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.