Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 mai - Ziua Europei, Ziua Oinei și Andra

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Corina s-a făcut bine si a revenit de astăzi în emisiune. A observat și toate schimbările care au avut loc în perioada în care a lipsit  

Ciprian Dinu a ținut să-i amintească că s-a întors pe o zi cu multe semnificații speciale: Ziua Sf. David, Ziua Nasturilor, Ziua Europei, Ziua Memorială a Ciorapilor Pierduți.  

Melodia care trezește nostalgia

Corina a mers pe recomandarea unui ascultător, care a transmis că votează în avans acestă piesă: Opus - LIVE IS LIFE. 


Cătălin a ales Breakfast at Tiffany’s, probabil cu gândul tot la mâncare. 


Iar Ciprian a adus în memoria noastră frumoasa piesă de la U2 - „Where the Streets Have no Name”


S-a văzut că ascultătorilor le-a fost dor de Corina așa că ea a ieșit de această dată câștigătoare!

Ciprian Dinu a  revenit la semnificațiile zilei de 9 mai, iar Corina a ținut să sublinieze de ce e bine că suntem în Uniunea Europeană. Ciprian a adus aminte de Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027. În 2023 Erasmus împlinește 36 de ani. 

Peste 13 milioane de tineri au studiat, au lucrat sau au făcut voluntariat „departe de casă", prin intermediul programului Erasmus+. Acesta a pornit de la un vis: un vis ca studenții să poată călători, locui, studia în străinătate. A început în 1987, cu doar 3244 de studenți și 11 țări implicate, iar între timp a devenit una dintre cele mai mari realizări din istoria Uniunii Europene.

Ceea ce cu decenii în urmă ar fi putut părea imposibil pentru tinerii europeni este acum o realitate. Imaginați-vă că vă plimbați pe străzile Romei, beți o cafea în fața Turnului Eiffel sau faceți un selfie în fața Acropolei din Atena. 

Cu un program de lucru anual revizuit pentru 2023 și un buget record de 4,43 miliarde EUR, Erasmus este oportunitatea perfectă de a lua parte la o experiență care poate schimba viața oricărei persoane tinere.

Corina a ținut și ea să adauge că „ce se întâmplă în Erasmus rămâne în Erasmus”, dar vă puteți imagina câte cupluri s-au cunoscut în cadrul mobilităților lor în străinătate. De fapt, statisticile spun că 33% dintre absolvenții Erasmus au un partener de altă naționalitate.

După știri s-a râs la știrea că o femeie din Australia care s-a rătăcit în pădure a supraviețuit 5 zile cu acadele și o sticlă de vin. S-a râs, dar s-a și recunoscut că decizia pe care a luat-o femeia i-a salvat viața. Dilema a fost cum a deschis femeia respectiv sticla de vin? S-a speculat mult pe această temă, dar adevărul e că e foarte posibil ca sticla de vin să fi avut dop cu filet. 

 Ascultătorii au fost provocați să răspundă la întrebarea care ar fi cele două produse pe care le-ar lua cu ei într-o astfel de situație, pentru a-și asigura supraviețuirea. 

Dintre răspunsurile primite, amintim:  Kissfmu și o apă neagră să-l cinstească pe Oprișan; foc și o undiță; mango și cărți (dieta lui Oprișan, după cum a amintit Corina); o sticlă de apă și jumătate de kilogram de zahăr; un cuțit și o tigaie; 

Ai cuvântul! 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „N”. Daniel din Curtea de Argeș a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele 10 întrebări, așa că devenit mai bogat cu 100 de euro.

Ziua Oinei 

Oprișan a amintit că astăzi este și Ziua Națională a Oinei. 

Oina este sportul național al României. Ca o recunoaștere a valorii deosebite pentru cultura românească, Parlamentul României a adoptat în data de 11 aprilie 2023 o lege prin care decretează ziua de 9 mai – Ziua Națională a Oinei. Ziua Națională a Oinei va fi marcată de către Federația Română de Oină și de către membrii afiliați la aceasta, de către cluburi/asociații sportive, de către Ministerul Educației și Ministerul Sportului, prin organizarea și participarea la evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării sportului național, oina, pentru sănătatea populației. 

Federația Română de Oină continuă și în acest an frumoasa tradiție de a organiza Cupa Reginei, ajunsă la ediția a IV-a, precum și Cupa Regelui, ce va bifa ediția a X-a, ambele competiții urmând a fi organizate în data de 13 mai, începând cu ora 11.00, pe modernul stadion situat în Complexul Național ,,Arcul de Triumf” din București.

 

Andra și Andrei Bănuță LIVE la DesKiss Dimineața


Melodia Andrei și a lui Andrei Bănuță, „Nu m-am gândit la despărțire”, este pe locul 1 în trending pe YouTube și s-a auzit live în această dimineață la DesKiss.   

S-a cântat live și alături de Oprișan: 

Apoi, Andra și Andrei Bănuță li s-au alăturat kissomanilor în studio. 

Andrei a mărturisit că este mare fan Andra, iar colaborarea este una de vis, având în vedere că atunci când era mic mergea la concertele artistei alături de care acum a ajuns să cânte. 

Andra a menționat și că Andrei are o legătură specială cu această piesă, originalul fiind melodia preferată a tatălui său.    

Corina a vrut să știe dacă Andra și Andrei au simțit o presiune mai mare, având în vedere că melodia lor este un remake după șlagărul lui Dan Spătaru, „un monument al muzicii”. 

„Noi știm sigur că sunt oameni care deja știu acest cântec și sunt deja îndrăgostiți de acest cântec, tocmai din acest motiv noi am făcut un remake, nu un cover. Puteam să cântăm întreaga piesă, noi am zis să luăm doar refrenul și apoi am zis să punem și părți noi care cumva să-i cucerească pe cei care ascultă altfel de muzică. Nu mi se pare deloc riscant, pentru că a fost acest fusion între nou și vechi”, a spus Andra. 


Andrei a mărturisit că și-a dorit foarte mult să aducă această piesă în vremurile noastre, pentru că mulți din generația lui nu știu piese și artiști din anii '70-'80. 


Ciprian a vrut să știe dacă Andra și Andrei au în vizor și alți artiști pentru viitoare remake-uri. 

„Nu ne-am propus să scoate sau să promovăm doar cântecele astea, dar cu siguranță în concertele noastre se vor auzi”, a lămurit Andra. 

Apropo de concerte, Andra a mai povestit că va ajunge în Torino pe 17 iunie, iar acolo va susține un concert în sala în care s-a ținut Eurovision. Apoi va ajunge la Bacău pe 22-23 septembrie și în 26-27 septembrie va susține concerte la sala Palatului din București.   O tradiție la care Andra ține tare mult este să cânte la Cluj de 1 Decembrie, ceea ce se va întâmpla și anul ăsta. 

N-aduce anu’ ce aduce Băcanu! 

Corina a vorbit astăzi, la reîntoarcerea în studioul Kiss FM, despre „cum te înalță bărbatul ca femeie”. Ea a povestit despre o șicană în trafic și cum a decurs și termina acest incident. 

Întreaga relatare o poți asculta pe înregistrarea emisiunii:   

DesKiss Dimineața 9 mai 2023 invitați Andra și Andrei Bănuță

DesKiss Dimineața, 01:29:23

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.