Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 15 mai - Bursa de Merit Mai Mult, Andreea Esca și Vama

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

O nouă zi de muncă, o nouă zi de școală, o nouă zi plină de semnificații și, bineînțeles, o nouă dimineață cu DesKiss.  

Pentru că astăzi, 15 mai, e ziua în care a debutat Mickey Mouse într-un desen animat, kissomanii au început să-și amintească de tot felul de desene vechi la care se uitau. 

Alte semnificații ale zilei de astăzi au fost trecute în revistă de Ciprian Dinu: Ziua Internațională a Familiei, Ziua „Dăruiește Flori Cuiva”, Ziua Pălăriei de Paie

Așadar, motivaționalele zilei de la ascultători au fost așteptate pe tema familiei și cum ar trebui să sărbătorim această zi. 

Melodia care trezește nostalgia!

Oprișan a ales Ricchi e Poveri - „Mamma Maria” și a povestit și despre semnificația acestei frumoase piese. 


Corina a ales-o regină, adică pe Madonna, cu „La Isla Bonita”


În amintirea verilor de alăt dată, Ciprian a mers pe mâna celor de la Reel 2 Real - „I Like To Move It”.

Corina a câștigat un „flawless victory”, primind voturi de la 3 fete care au sunat pentru a alege melodia ei.   

Deoarece Corina nu mai avea baterie la laptop și a cerut un încărcător, s-a pornit o discuție despre faptul că începând din 2024, vom avea un încărcător comun pentru toate dispozitivele electronice. 

„Începând din 2024, toate telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video, căștile audio, căștile cu microfon, difuzoarele portabile, cititoarele de cărți electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație și căștile intraauriculare noi vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB-C”, a povestit Ciprian.  

Din 2026, măsura va include inclusiv laptopurile!

„Nu numai că ne va fi mai ușor să ne încărcăm orice device electronic, dar per total, măsura va genera economii de aproximativ 250 de milioane EUR pe an pentru consumatori și va permite totodată apariția și actualizarea noilor tehnologii, precum încărcarea fără fir”, a mai amintiti Ciprian. 

Bursa de Merit Mai Mult


În noua oră de emisiune, Ciprian și Corina au anunțat lansarea celei de-a doua ediții a Bursei de Merit Mai Mult, campanie înscrisă în preocupările postului de radio de a sprijini educația din România și, în special, de a preveni abandonul școlar.   


Campania inițiată de Kiss FM în parteneriat cu organizația World Vision România și cu sprijinul Lidl România și Thoughtworks, își propune să atragă atenția asupra fenomenului de abandon școlar, cronic în țara noastră și astfel să solidarizeze publicul pentru a se alătura campaniei prin donații.

Luiza Manciu și Andreea Bujor, de la World Vision, au fost invitate să vorbească despre problema abandonului școlar din România. 

Sărăcia e legată în mod direct cu abandonul școlar, iar Luiza și Andreea au dat mai multe detalii în acest sens. 

Ele au povestit despre faptul că România are cel mai mare procent din UE de copii din familii cu un nivel slab de educație (cel mult gimnaziul absolvit de către unul dintre părinți), care se confruntă cu deprivări materiale, potrivit Eurostat.

Doar 4 din 10 adulți din mediul rural au promovat examenul de Bacalaureat și un sfert dintre copiii de la sate spun că acasă nu are cine să-i ajute la teme. 2 din 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare, iar 37% dintre adolescenți lipsesc de la școală pentru că muncesc – din cauza greutăților materiale părinții prioritizează nevoile de subzistență în detrimentul educației copiilor. 

Ai cuvântul! 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „G”. Denisa din Cluj a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate întrebările, iar kissomanii i-au băgat cei 100 de euro direct în portofel.

Andreea Esca, Tudor Chirilă și Eugen Caminschi

Kiss FM organizează deja tradiționalul concert Vama de la Arenele Romane, așa că Tudor și Eugen au venit la DesKiss pentru a anunța că biletele s-au pus în vânzare pentru evenimentul de pe 29 iulie de la Arenele Romane și pentru a vorbi un pic despre ce au pregătit pentru 2023.   

Primul concert Vama la Arenele Romane a fost în 2020, în plină pandemie, în fața unui public de 500 de persoane. Apoi a urmat cel din 2021, cu 2500 de oameni în public (atât au permis restricțiile de atunci), iar în 2022 concertul s-a mutat în luna noiembrie, la Polivalentă, din cauza „accidentării” la voce a lui Tudor Chirilă.


Andreea Esca a fost și ea prezentă în studio pentru a povesti despre croaziera pe care o organizează AList Magazine în Marea Mediterană în luna septembrie.

Este vorba de 8 zile în care ți se oferă ocazia să te redescoperi din interior către exterior, cu ajutorul unor prestigioși terapeuți, antrenori, entertaineri și oaspeți speciali.


Propunerea Andreei Esca este ca în aceasta toamnă să vizitezi cu stil minunatele orașe din Spania, Franța și Italia, într-o croazieră la bordul vasului Celebrity Edge. 


Apoi, Tudor a mai povestit și el un pic despre concertul de pe 29 iulie, spunând că vor fi peste două ore și jumătate de muzică, piese reorchestrate, colaborări și premiere, într-un show electrizant marca Vama, despre care Tudor Chirilă spune că „va fi una din serile alea de vară pe care o să ți le amintești la iarnă”. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a vorbit în această dimineață despre ziua soțului ei, care a fost ieri. Apoi, drept cadou, pentru că lui îi plac foarte mult roast-urile, Corina a făcut unul live, la DesKiss. Îl poți asculta în înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 15 mai 2023 invitați Andreeaa Esca și Vama

DesKiss Dimineața, 01:12:07

DesKiss Dimineața - 17 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - 16 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:50

DesKiss Dimineața - invitați Holy Molly și Zodier - 15 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:46

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.