Cool Stuff

5 lucruri pe care nu le știai despre Calum Scott

Summer in The City 2023 va avea loc pe 18-19 august în Piața Constituției din București.

Calum Scott este un talentat cântăreț și compozitor britanic care a cucerit inimile a milioane de oameni din întreaga lume cu vocea sa, interpretările sale emoționante și versurile sale sincere.

Născut la 12 octombrie 1988, Calum Scott a reușit să surprindă pe toată lumea în 2015, când a participat la audiția pentru cel de-al nouălea sezon al emisiunii Britain's Got Talent. Interpretarea sa a piesei „Dancing On My Own” a lui Robyn în timpul audiției a lăsat înmărmurit atât juriul, cât și publicul. Simon Cowell a apăsat atunci golden buzzer-ul. Calum a terminat pe locul șase, dar talentul său a reușit să impresioneze publicul din întreaga lume.


În urma participării sale de succes la Britain's Got Talent, cariera lui Calum Scott a luat avânt. În 2016, el și-a lansat single-ul de debut, un cover uluitor al piesei „Dancing On My Own”. Melodia a atins o coardă sensibilă în rândul ascultătorilor și a devenit o senzație internațională, având un mare succes și în topuri. 

Bazându-se pe succesul single-ului său de debut, Calum Scott și-a lansat albumul de debut: „Only Human”, în 2018. Albumul a pus în evidență versatilitatea sa ca artist. Melodii precum „You Are the Reason” și „No Matter What” au pus în evidență abilitatea lui Calum de a transmite vulnerabilitate și profunzime emoțională prin muzica sa, rezonând cu ascultătorii la un nivel personal.


De-a lungul carierei sale, Calum Scott a colaborat cu artiști renumiți, extinzându-și și mai mult aria de acoperire muzicală. El a lucrat cu artiști precum Leona Lewis, Tiesto și P!nk, împrumutând vocea sa distinctivă unor colaborări captivante. Aceste colaborări i-au permis lui Calum să exploreze diferite genuri și să-și pună în valoare versatilitatea ca vocalist.

Calum Scott va urca pe scena festivalului Summer in the City, care va avea loc în București pe 18-19 august. 

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Calum Scott: 

1. Calum Scott a făcut parte din Maroon 4

Da, ai citit bine, Maroon 4 nu 5, pentru că este vorba despre un tribute band.

Maroon 4 s-a bucurat de ceva succes în 2013, când a susținut și un turneu prin toată Marea Britanie. Calum în rolul lui Adam Levine era senzațional.


2. Ashton Kutcher e fan Calum Scott 

În 2015, Calum Scott a uimit întreaga lume cu interpretarea piesei „Dancing on My Own” din cadrul emisiunii Britain's Got Talent. Clipul de pe YouTube a înregistrat peste 380 de milioane de vizualizări. De altfel, la acel moment până și Ashton Kutcher s-a declarat un fan al lui Calum. 



3. A devenit cântăreț datorită surorii sale

Jade, sora lui Calum, a cântat de mică. Într-o zi l-a auzit pe fratele ei cântând în casă și a decis pe loc că trebuie să-l înscrie într-o competiție de karaoke. Din momentul în care a urcat pe acea scenă, Calum și-a dat seama că asta vrea să facă pentru tot restul vieții. 

4. Calum Scott, activist 

Scott este un susținător al conștientizării sănătății mintale și al prevenirii sinuciderilor. În 2020, el a cântat live în sprijinul organizației Mind for Mental Health Awareness, donând toate încasările către Mind.

5.  Documentar despre Calum Scott

În septembrie 2020, Scott a încheiat un parteneriat cu compania americană de ceasuri Bulova pentru dezvoltarea unei serii de documentare muzicale intitulate Minutes with Calum, care explorează procesul creativ din spatele celui de-al doilea album al său, care urmează să apară, prin prisma Bulova. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.