Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 17 mai - Vulpea din Militari, Eminescu pe Insta și Cleopatra Stratan, „Fata lu' tata”

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

E a treia zi din săptămână și a 17-a din mai, dar cu kissomani la butoane și microfoane pare că e deja weekend. 

Oprișan a venit în studio cu vestea că în Militari, în zona în care locuiește, a văzut în această dimineață o vulpe - pe bulevardul Uverturii, colț cu Cetatea de Baltă. Colegii de studio nu l-au crezut, așa că Oprișan a cerut ajutorul ascultătorilor pentru a identifica vulpea. 

În mod evident, cu așa o știre n-avea cum să nu se bage în difuzoare și „Vulpe Tu Mi-ai Furat Gâsca”. 

Melodia care trezește nostalgia 

Dinu a ales o melodie de la The Corrs - „So Young”, pentru că astăzi e și ziua de naștere a solistei Andrea Jane Corr.  


Corina a ales o piesă pe care a dedicat-o doamnelor și domnișoarelor: Tom Jones - „Sexbomb”. 

 

Oprișan a mers un pic pe patriotism și a ales Mondial, cu „Iubire, bibelou de porțelan”. 


Ascultătorii au sunat și au votat în această dimineață cu Oprișan. 

După jurnalul de știri, Dinu a citit și o știre mai ieșită din comun, despre o tânără din Nigeria care vrea să stabilească un nou record mondial. Ea a gătit peste 100 de ore non-stop. Hilda Bassey, maestru bucătar în oraşul Lagos, a captivat întreaga ţară cu maratonul ei de gătit, care a început joi şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi. Actualul record mondial pentru cea mai lungă sesiune de gătit realizată de o singură persoană a fost stabilit în 2019 şi îi aparţine indiencei Lata Tandon: 87 de ore şi 45 de minute. Timpul Hildei va trebui să fie certificat de experţii de la Guinness World Record pentru a putea fi considerat un nou record mondial.

Bineînțeles, știrea a declanșat tot felul de discuții în studio despre feluri de mâncare greu de gătit, despre rețete și... mici sau zacuscă. Ascultătorii s-au implicat și ei în dezbatere și au venit cu propriile feluri de mâncare care sunt greu de gătit.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „E”. Emoke din Reghin a intrat în direct și a reușit să răspundă corect doar la 9 dintre întrebări. Astfel, kissomanii au premiat-o cu 90 de euro.

Kissopedia 

La Kissopedia din această dimineață, Oprișan a recitat din Scrisoarea a III-a, de Mihai Eminescu. Motivul? Pentru că astăzi a avut loc bătălia de la Rovine - 17 mai 1395.  

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Astăzi, Băcanu a ținut să abordeze următorul subiect: cum ar fi fost dacă Eminescu și Creangă ar fi scris astăzi, în 2023. 

„Foarte mulți scriitori își postează pasaje din cărți, din volume de poezie, pe social media. Și oamenii comentează pe baza fragmentelor respective. Să-l luăm prima dată pe domnul Eminescu, eu așa mi-am imaginat că ar fi mers lucrurile. Ar fi avut pe Instagram identitatea Emin6969 sau VeroVTM, una din astea două. Pe pagina sa ar fi avut maxim 132 de urmăritori, maxim. Și ar fi scris următoarele versuri celebre: 
La un semn deschisă-i calea şi s-apropie de cort
Un bătrân atât de simplu, după vorbă, după port.
- Tu eşti Mircea?
- Da-mpărate!
- Am venit să mi te-nchini,
De nu, schimb a ta coroană într-o ramură de spini.
- Orice gând ai, împărate, şi oricum vei fi sosit,
Cât suntem încă pe pace, eu îţi zic: Bine-ai venit!
Ar fi postat doar atât, ca să facă un teaser. Și, după ce ar fi postat, la doar câteva secunde, ar fi început să curgă comentariile. Comentator 1: vând plase tânțari, preț bun. Comentatorul 2: Eminescule, tunde-te, bă! Tu nu vezi în ce hal arăți? Comentatorul 3, o domnișoară: Mihăiță, ai păfruna? Comentator 4: Ce mizerii scrie ăsta pe aici. Du-te bă și scrie pe ușă! Lasă-ne!” 

  Ascultă pe înregistrarea emisiunii toate comentariile imaginate de Corina: 

 

DesKiss Dimineața 17 mai 2023 invitată Cleopatra Stratan

DesKiss Dimineața, 01:21:58

DesKiss Dimineața - 29 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:20

DesKiss Dimineața - invitați Villia, Smiley și Pavel Bartoș

DesKiss Dimineața, 01:19:01

DesKiss Dimineața - 27 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:18

Cleopatra Stratan și noul single „Fata lu' tata” 

Cleopatra Stratan a cântat în premieră la Kiss FM noua ei piesă „Fata lu' tata”. Apoi, ea s-a alăturat kissomanilor în studio și a povestit despre cum a intrat în Cartea Recordurilor în 2006 la 6 categorii: pentru cea mai tânără cântăreață care a scos un album, cea mai tânără interpretă într-un concert live, cel mai bine plătită artistă tânără, cel mai tânăr interpret care a obținut deja 3 premii MTV, cea mai tânără cântăreață care a reușit să scoată un hit la nivelul unei țări, dar și cea mai tânără interpretă de succes. 

Cleopatra a spus că nu vede aceste titluri ca pe o povară, ca pe o presiune de a se autodepăși, ci ca pe o sclipire și le poartă cu drag. 

Pentru a-i face o surpriză, având în vedere titlul noii melodii, Ciprian Dinu l-a băgat în direct și pe Pavel Stratan, prin telefon. 

„Tata mi-a scris versurile la cele 4 albume, dar de când m-am relansat, de pe la vârsta de 9 sau 10 ani, am început să-mi scriu versurile mele. Treptat le-am perfecționat și am început să le pun în piese ani de zile mai târziu”, a povestit Cleopatra.  


Ea a mai recunoscut că se mai consultă cu tatăl ei pe versuri chiar și astăzi. 

„Fiecare piesă, fiecare idee, îi cer lui o idee dacă sunt într-un impas și nu mă pricep, nu știu ce să fac”, a mai spus Cleopatra. 

Despre noua piesă a fetei lui, Pavel Stratan a declarat că i-a plăcut din prima, de cum a auzit-o. Pavel a mai recunoscut că, dacă în trecut fata lui îi cerea părerea și sfaturi, acum el este cel care o întreabă despre cum i se par noile sale compoziții, înainte de a le înregistra. 

Celopatra a mai recunoscut și că o bate gândul de a înregistra un album în colaborare cu tatăl ei. 


Pe final, Celopatra a ținut să amintească că pentru compunerea acestei piese a colaborat cu Smiley, cu care a avut o conexiune specială și că s-au inspirat unul pe celălalt. 

„Smiley, îți mulțumesc pentru bomba asta de energie muzicală, cum îmi place mie să-i zic”, a mai adăugat Cleopatra. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.