Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 18 mai - Ocarina, Rareș, Juno și Focul

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Emisiunea de astăzi a început cu Ciprian Dinu cântând la piculină sau, cum au spus Cătălin și Corina, la „păsărică” - acel instrument în formă de pasăre, în care se pune apă și se suflă și scoate sunete de mierlă. De fapt, denumirea corectă a instrumentului muzical este ocarină, așa cum le-a atras atenția o ascultătoare ceva mai târziu în emisiune.  

Revenind la lucruri mai serioase, Dinu a anunțat că astăzi este Ziua Internațională a Muzeelor. În fiecare an, pe 18 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor, care are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii.

Cu această ocazie, Oprișan a ținut să salute toți locuitorii cartierului Militari, singurul din lume care nu a avut și nu o să aibă un muzeu. 

De asemenea, astăzi este și Ziua „Fără vase murdare”. În această zi oamenii nu murdăresc și nu spală vase, cum ar veni.  


Melodia care trezește nostalgia

Dinu a ales pentru această dimineață Enigma - „Sadeness”. 


Oprișan a ales Sandra cu „Everlasting Love”.

 

Corina a propus ceva cu totul diferit de opțiunile băieților: Salt-N-Pepa - „Shoop”. Ea a și reușit să strângă cele mai multe voturi de la ascultători, așa că runda aceasta i-a aparținut 

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „O”. Corina din Argeș a intrat în direct și a reușit să răspundă corect doar la 7 dintre întrebări. Astfel, kissomanii au premiat-o cu 70 de euro.

Kissopedia

Astăzi, Oprișan a ales să vorbească la rubrica sa despre Mănăstirea Cozia, a cărei slujbă de sfințire a avut loc pe 18 mai 1388. Aceasta reprezintă ctitoria lui Mircea cel Bătrân și este unul dintre cele mai complexe ansambluri mănăstirești, o construcție ca o cetate, cu ziduri înalte, care a fost gândită ca necropolă domnească. De asemenea, aici există și Muzeul Mănăstirii Cozia, pe care Oprișan ne-a îndemnat să-l vizităm, pentru că putem vedea o colecție de icoane vechi, pictate pe lemn și sticlă din secolele XIV-XIX, obiecte vechi bisericești, tipărituri vechi în limba română, dar cu caractere chirilice, tipărituri grecești și slavone. Sunt expuse manuscrise, chiar și evanghelii ferecate în metal și cu pietre prețioase. Putem vedea bucăți din piatra originală ce acoperea mormântul lui Mircea. De la ferestrele etajului muzeului este o priveliște frumoasă asupra Oltului.

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

În această dimineață, Corina a vorbit despre cum e să ai copii mici și energici aka „atomici”.  Dilema pe care a prezentat-o ascultătorilor este: ce faci cu copiii atunci când sunt închise școlile sau când nu poți să ieși cu ei afară din cauza vremii neprietenoase. 

Întreaga ei intervenție o poți asculta pe înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 18 mai 2023 invitați Rareș X Juno

DesKiss Dimineața, 01:28:08

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

Rareș și Juno au venit cu focul


Juno și Rareș au venit la Kiss FM pentru a interpreta live piesa „Foc”. Apoi, ei s-au alăturat kissomanilor în studio, cu tot cu căști și uniforme de pompieri.  

Pentru că Juno a apărut în serialul „Profu”, iar Rareș în filmul „Romina VTM”, Dinu i-a tras un pic de limbă să vorbească și despre cum e meseria de actor. 

„Eu am avut cumva noroc, în filmul „Romina VTM”, personajul Valentin pe care-l interpretez semăna destul de mult la personalitate cu mine din viața de zi cu zi și atunci, îți dai seama, nu am avut nevoie de cursuri de actorie, ca să reușesc să intru în personaj”, a povestit Rareș. 


Juno a povestit că pentru „Profu” a trecut printr-un casting, dar ca și în cazul lui Rareș, și personajul său semăna în mare cu el din viața de zi cu zi. Așa că nu a fost foarte greu nici pentru el, ba chiar a primit sfatul de la mai mulți actori profesioniști să se ducă să dea la actorie. Însă, Juno a recunoscut că „muzica e filmul lui”, că e mai importantă pentru el.  

Pe finalul emisiunii a intrat în studioul DesKiss și Cristi Nitzu care nu a venit cu mâna goală, ci cu o piesă nouă de la Nicole Cherry cu Tata Vlad - „Numai consum”. Aceasta s-a auzit în premieră la DesKiss Dimineața.  


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.