Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 23 mai - nostalgii muzicale, dezvoltare personală, Liana Stanciu și Părintele Vasile Ioana

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Așa cum există o melodie dedicată zilei de luni, ar trebui să fie una și pentru cea de marți, iar kissomanii au ales ca pentru această dimineață startul zilei să fie dat de Ursuleții s-au trezit, Bună Dimineața!

Așadar, ursuleții de la DesKiss Dimineața s-au trezit și le-au a readus aminte ascultătorilor că ieri a fost anunțat faptul că radioul numărul 1 în România e Kiss FM. Doar așa s-a putut trece mai departe, la calendarul cu buze roșii, pentru semnificațiile zilei. 

Așa am aflat că 23 mai este Ziua Țestoaselor Ninja, pardon, a Broaștelor Țestoase.  Cu această ocazie, Oprișan le-a învinuit pe Țestoasele Ninja pentru consumul excesiv de pizza din anii '90.  În schimb, Dinu și-a adus aminte de o melodie foarte catchy și pe care probabil o s-o tot fredonezi de-a lungul zilei... chiar dacă nu o să-ți dorești asta. 


Apoi, s-a trecut la următoarea semnificație a zilei: Ziua Națională a Aromânilor de Pretutindeni. 

Melodia care trezește nostalgia!

Ciprian Dinu a ales Milk & Sugar ft Miriam Makeba - „Hi-a Ma (Pata Pata)”.  


Pe Corina a apucat-o nostalgia pentru 2008, după ce ieri a fost anunțat că radioul numărul 1 în România e Kiss FM, și a ales o piesă din acel an care să-i descrie perfect starea în care e de ieri: Temper Trap - „Sweet Disposition”. 


Oprișan a mers pe Michael Jackson - „Give it to me”, despre care a susținut că e o capodoperă. 

 

Ascultătorii au sunat, i-au dat dreptate și au decis că în această dimineață Oprișan a fost cel care le-a gâdilat cel mai bine nostalgia. 

De asemenea, kissomanii le-au cerut ascultătorilor să dea mesaje în care să povestească despre trupele sau artiștii preferați din copilărie. Acestea s-au ținut lanț, iar printre cele mai populare trupe ale românilor de pretutindeni s-au numărat Depeche Mode, Prodigy, Metallica, Backstreet Boys, Michael Jackson etc.  

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „N”. Ionuț din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la aproape toate întrebările (cu ajutorul lui Oprișan), iar kissomanii l-au premiat cu 80 de euro.

Kissopedia 

Tot pe acest val de nostalgie, Oprișan a povestit despre chitara zdrobită de Kurt Cobain în timpul unui concert și care s-a vândut recent cu 600.000 de dolari. Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul Nevermind, la începutul anilor 1990. A fost asamblată la loc, dar nu se mai poate cânta la ea. Instrumentul a fost semnat de toți cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu. De asemenea, conține o inscripție afectuoasă a lui Cobain către prietenul și colaboratorul său muzical Mark Lanegan - care a murit anul trecut.

Cobain, care adesea își scria greșit propriul nume, a semnat instrumentul „Kurdt Kobain”.  

Liana Stanciu și Părintele Vasile Ioana 

Liana Stanciu, colega kissomanilor de la Magic FM, a venit însoțită la DesKiss Dimineața de părintele Vasile Ioana. Împreună, cei doi au scris o carte despre care au povestit mai multe ascultătorilor Kiss FM. 

 „Am lansat o carte și e o carte pe care o prețuiesc foarte tare. În primul rând pentru că e o carte cu o poveste minunată. Ideea a fost 100% a părintelui. Îi mulțumesc că dintre sutele de femei cunoscute m-a ales pe mine să scriem cartea. Aceasta se numește „Femeia între cer și pământ”. Nu e o confesiune. E mai mult decât un dialog. În primul rând e povestea mea, cum am ajuns la radio, cum am eșuat la medicină, cum mi-am dorit și la 40 de ani să mă apuc și de Facultatea de Medicină. Am scris o carte întrebându-l tot felul de lucruri în mod repetat, în viața mea privată, când mă duc și mă confesez, când îi spun părintelui la spovedanie niște lucruri, dar îl întreb și când nu sunt acolo. Sunt multe momente în care l-am sunat să-l întreb ce să fac. Și de fiecare dată mi-a explicat cum să fac să-i fie bine omului de lângă mine și Dumnezeu să zâmbească”, a povestit Liana Stanciu.    

„Să știi că prezența unui duhovnic în viața unui om este... un duhovnic este un împreună călător pe calea vieții. Vine o doamnă la mine și întreabă: „Părinte, mă înșală soțul. Ce să fac?” Eu ca duhovnic văd problema și intru în subiect, ca într-o operație. Haide să vedem care sunt cauzele. E ceva ce ai făcut tu greșit? E ceva ce face el greșit? Hai să ne ducem la cauze. Sau „Părinte, am o problemă, nu știu cum să mai fac, cum să ies din situația asta” și eu mă duc în adâncuri și văd ce avem de făcut în situația asta. Altcineva vine cu o altă problemă, am o depresie, o anxietate, o situație și atunci eu am două lucruri pe care le fac: invoc harul lui Dumnezeu - Doamne, dă-mi puterea să-l luminez pe omul ăsta! - și al doilea, sunt alături de el la drumul ăsta și încerc să-l ajut cu toată dragostea mea. Dezinteresat! Fără bani! Fără lucruri lumești! Pur și simplu îl mut pe om spre altceva. Această carte este despre întâlnirea Lianei și soțului ei minunat, Miță. Ei doi, când s-au cunoscut și a venit iubirea aia mare peste ei, au venit la mine, iar eu le-am spus că iubirea trebuie asumată, vorbiți un timp și vă căsătoriți. Ce e important e că ei m-au luat la drum ca duhovnic”, a povestit și părintele Vasile Ioana. 

Părintele a mai vorbit apoi și despre egalitatea dintre bărbat și femeie, că trebuie dat jos mitul că lucrurile ar sta altfel, pentru că așa scrie și în Biblie, că bărbatul și femeia au fost creați de Dumnezeu ca egali. Și așa afirmă și oamenii de știință. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Inspirată de invitatul de ieri, CEO-ul Brand Minds, Corina a vorbit astăzi la rubrica ei despre dezvoltare personală. 

„Fiecare român se dezvoltă personal de 2-3 ori pe an și tot n-ajungem să ne dezvoltăm complet. Înainte a fost părintele Vasile Ioana, care spunea că nu crede în dezvoltare personală, ci în dezvoltare spirituală. Ce vreau eu să zic despre dezvoltarea asta personală, pentru că deja a devenit o afacere, mie mi se pare că un adult nu mai are cum să se dezvolte personal, mai ales pe rapid înainte. Pentru că există dezvoltare personală în 10 pași simpli, în 25 de zile, în 28 de luni, în sfârșit, e dezvoltare personală viteză. Părerea mea este că dezvoltarea asta spirituală, cum zicea părintele, se face în copilărie. În copilărie deprindem această forță psihologică de a continua. Marele secret al acestei dezvoltări personale, cum o numesc diverși scriitori, traineri și așa mai departe, este consecvența”, a povestit Corina. 

Întreaga ei intervenție din rubrica de azi, dar și întreaga emisiune, mai jos:

DesKiss Dimineața 23 mai 2023 invitați Liana Stanciu și Părintele Vasile Ioana

DesKiss Dimineața, 01:24:35

DesKiss Dimineața - 17 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - 16 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:50

DesKiss Dimineața - invitați Holy Molly și Zodier - 15 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:46

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.