Cool Stuff

Elevele din România schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei la cea de-a șasea ediție a competiției Technovation Girls

Asociația Adfaber anunță cu mândrie echipele de seniori remarcabile care au ieșit câștigătoare în cadrul celei de-a șasea ediții a competiției Technovation Girls, organizată în România cu sprijinul BCR în calitate de Partener Național. 

615 fete din România, îndrumate de mentori și organizatori, au dezvoltat aplicații inovatoare ce abordează problemele critice ale societății, arătând angajamentul lor de a crea schimbări pozitive prin tehnologie.

La nivel global, în această ediție au fost peste 2.100 de înscrieri în competiția internațională Technovation Girls din peste 60 de țări, acest an având cea mai numeroasă participare din istoria programului. 

Efortul și reușitele elevelor au fost sărbătorite și premiate în cadrul evenimentului Regional Pitch Technovation Girls, în București, unde cinci echipe au avut ocazia de a-și prezenta proiectele finale: aplicații mobile inovatoare cu impact social real.


Cum schimbă lumea în bine fetele cu ajutorul tehnologiei? 

Digital Armie, Debuggers și Big Brain++ sunt cele trei echipe semifinaliste, ce merg mai departe în etapa jurizării globale.

Echipa Digital Armie a creat o aplicație care conectează asociațiile cu donatorii și voluntarii. Angel's Road este o platformă transformatoare care face o punte între ONG-uri și potențiali donatori sau voluntari. Această aplicație ușor de utilizat simplifică procesul de investire a resurselor, făcând mai ușor pentru indivizi să aibă un impact pozitiv în comunitățile lor. Angel's Road prezintă utilizatorilor o gamă variată de ONG-uri și cauzele acestora, oferindu-le oportunitatea să aleagă inițiativele de care sunt cei mai pasionați. 


Echipa Debuggers a dezvoltat aplicația UHelp, un produs care vine în ajutorul refugiaților ucrainieni din România.  Cu o interfață intuitivă bazată pe hărți, aplicația ajută refugiații să se adapteze la noul lor mediu, asigurând accesul la resurse și servicii esențiale. Elevele sunt de la licee diferite, s-au întâlnit în competiție și au construit împreună un proiect care vine în sprijinul unei probleme de actualitate: războiul din Ucraina.  


Echipa Big Brain++ a prezentat aplicația RecoverEats, un produs digital pentru tratamentul și recuperarea tulburărilor de alimentație. Cu funcții precum înregistrarea meselor, înregistrarea emoțiilor, urmărirea progresului și conexiuni cu clinicieni, RecoverEats revoluționează modul în care indivizii se confruntă și se recuperează după tulburările de alimentație. 


Pe lângă câștigători, alte două echipe au primit mențiuni speciale pentru eforturile lor în cadrul competiției:

Femmpower cu Aplicația Defensely ce le învață pe tinere tehnici de bază de autoapărare și cum să reacționeze în situații de hărțuire. Defensely își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă femeile și încurajează fetele să învețe, să crească și să reacționeze împotriva nedreptăților.


Technogrills cu aplicația Rambex, ce este concepută pentru a aborda problema globală a supraambalării. Prin creșterea gradului de conștientizare în rândul utilizatorilor finali cu privire la practicile de ambalare risipitoare, aplicația servește, ca o platformă ce încurajează o mișcare condusă de comunitate către practici de ambalare durabile. 


De ce este Technovation Girls un program important pentru elevele din România?

Într-o lume în continuă transformare, Technovation Girls deschide ușa către oportunități excepționale pentru fetele din România, ajutându-le să devină lideri ai viitorului și să-și exprime imaginația și creativitatea în slujba unui scop nobil. Prin implicarea în acest program, ele au posibilitatea să se dezvolte personal și să contribuie activ la rezolvarea problemelor diverse din comunitatea lor, precum protejarea mediului, promovarea sănătății, îmbunătățirea sistemului educațional și susținerea egalității.

Technovations Girls este un program global de antreprenoriat și tehnologie pentru elevele cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, unic ca și resurse în peisajul educațional din România.

Evenimentul aduce împreună numeroși experți în tehnologie și antreprenoriat, care au de oferit sfaturi și îndrumare pentru tinerele antreprenoare. Acesta nu ar fi posibil fără partenerii proiectului precum: BCR - Partner Național, Technovation Girls Global, Adobe, Kiss Fm și Global Worth.

În plus, anul acesta evenimentul a găzduit un workshop special dedicat educației financiare, susținut de Alexandra Nicolae, CSR enthusiast și coordonator Scoala de Bani fiind o ocazie foarte bună de a învăța despre aspectele cheie ale educației financiare. 


„Suntem mândri să fim parteneri naționali în cadrul competiției Technovation Girls România și să susținem comunitatea fetelor care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei. Fetele au o forță extraordinară și suntem încântați să fim alături de ele în această călătorie de învățare și inovare.”, a declarat Alexandra Nicolae, reprezentant BCR, sponsorul Național al evenimentului.


“Cred că sunt la a patra sau a cincea ediție în care am onoarea să fiu printre jurații competiției Technovation Girls. Ca de obicei, sunt fascinat și uimit de proiectele prezentate. Absolut magic ce aplicații pot dezvolta fetele la doar 16-17 ani. Mulțumesc Adfaber pentru invitație și mulțumesc echipelor pentru efortul și timpul dedicat acestui proiect. Mă inspirați!”, a mărturisit Andrei Istrate, unul dintre jurații programului.
“Technovation Girls este o experiență pur și simplu extraordinară. Atunci când am început proiectul, nu știam pe ce cale vom merge exact, dar am învățat foarte multe lucruri împreună și sunt foarte recunoscătoare pentru că am putut participa alături de colegele mele în acest proiect. Cel mai important este să încerci, să ieși din zona ta de confort și să spui da unei provocări. Multe mulțumiri mentorului nostru, care ne-a încurajat la fiecare pas și ne-a ajutat să ajungem până aici.”, ne-a povestit Maria din echipa Digital Armie.

După etapa națională, echipele de seniori din România vor intra în etapa globală de jurizare. Cincisprezece echipe finaliste din întreaga lume vor avea ocazia de a-și prezenta ideile în cadrul Summit-ului Mondial Technovation Girls, care va avea loc în octombrie 2023, în San Francisco. Le dorim mult succes echipelor din România și le mulțumim pentru efortul lor de a lăsa lumea un loc mai bun. 

Sprijină comunitatea fetelor care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei și urmărește povestea lor. Citește mai multe despre Technovation Girls România.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.