Kiss Music News

A murit Tina Turner - artista avea 83 de ani și a dus o lungă luptă cu boala

RIP

Tina Turner, regina Rock'n Roll și una dintre artistele care au definit muzica pop din anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă luptă cu boala.

În ultimii ani, artista a avut probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu cancer intestinal încă din 2016. În 2017 ea a fost supusă unui transplant de rinichi.  

Turner a afirmat și amplificat rolul  femeilor de culoare în muzica rock'n'roll, definind această perioadă muzicală până la punctul în care Mick Jagger a recunoscut că s-a inspirat din spectacolele ei live energice și pline de viață pentru prezența sa scenică.

După două decenii de colaborare cu soțul ei abuziv, Ike Turner, Tina a început să lucreze singură și într-un final, cu albumul „Private Dancer”, a devenit una dintre artistele pop definitorii pentru anii 1980 .


Viața ei a fost povestită în trei memorii, un film biografic, un muzical jukebox și, în 2021, în mult apreciatul film documentar „Tina”.

Într-o declarație făcută în acestă seară, publicistul ei, Bernard Doherty, a declarat:

„Tina Turner, „Regina Rock'n Roll”, a murit liniștită astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă luptă cu boala, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.