Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 30 mai - campanie împotriva violenței domestice, primul ziar din lume și o piesă de vară

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de azi a început într-o notă emoționantă și mai serioasă, atunci când Corina și Nico au vorbit despre cea mai recentă campanie Kiss FM și Magic FM, „Radioul Captiv.” 

În premieră, cele două radiouri sunt captura de Asociația ANAIS pentru combaterea violenței domestice. În seara de azi, de la 22:00, vei putea asculta în FM povești foarte grele ale unor femei care au supraviețuit abuzului și poți afla informații utile care te pot ajuta, în cazul în care, la rândul tău, cunoști o astfel de persoană.

Nico și Corina au povestit despre cum nu se vorbește despre astfel de lucruri în societatea noastră, deși avem o adevărată problemă în ceea ce privește violența asupra femeilor. „Să învățăm să spunem NU” și „la școală ar trebuit predat cum să spui NU”, au spus cele două moderatoare.

Nu uita, în seara asta, de la 22:00, ai parte în FM, pe Magic și Kiss, de o discuție care nu este ușoară, dar este vitală.


Bună dimineața!

Încet și sigur s-a făcut trecerea și la o nouă dimineață în formulă completă, cu Dinu, Oprișan și Băcanu. Toți trei și-au intrat în vibe și au transmis ascultătorilor multă energie pozitivă.

Așa cum era de așteptat, s-au anunțat și semnificațiile zilei (Ziua Creativității în America și Ziua Gardianului Public în plan local), iar apoi s-a trecut la un concurs mișto.

Concurs Nestlé pentru copii și adulți

Știi mâncarea aceea care îi dă copilului tău startul de dimineață? Tot cu micul dejun începe si formarea de obiceiuri alimentare sănătoase. De aceea, Nestlé a creat NutriPorția, o metodă inspirată prin care te poți ghida în alegerea meniului, zi de zi, pentru toată familia.

Și cum dintr-o viață sănătoasă nu trebuie să lipsească nici jocul, dacă ai un copil pe lângă tine, lasă-l să spună „Mi-e foameeee”, în stilul lui, și poate câștiga, pentru părinți, un espressor genial, cu tot cu cafea.

Ascultătorii au fost invitați să-și „facă copiii auziți”, iar cel mai creativ „mi-e foame” a fost premiat.

Concurs spre Grecia

A venit și momentul pentru un concurs inedit, care a pornit de la ideea că cireștele de mai sunt mai scumpe ca biletele de avion până în Grecia. Așadar, cei care au cele mai bune glume cu cireșe au fost încurajați să trimită un mesaj, cu posibilitatea de a câștiga 2 bilete directe către Grecia, cu Animawings

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „T”. Adriana din Brașov a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele 10 întrebări, iar kissomanii l-au premiat cu 90 de euro.

Primul ziar din lume

Oprișan a venit pregătit în studio, așa cum ne-a obișnuit deja, cu tot felul de informații interesante și utile. Spre exemplu, azi ne-a povestit cum pe 30 mai 1631 a fost lansată „Gazette de France”, „primul ziar din istoria omenirii”, fondat de Renaudot Theophraste.

Gazeta avea patru pagini, dar și știri externe și deși inițial apărea săptămânal, ulterior a fost publicată mai des. Publicația a rezistat din 1631 până în 1915, când a fost închisă din cauza Primului Război Mondial. Mai multe informații găsești în podcast-ul de mai jos.

Melodia care trezește nostalgia

Kissomanii au veni cu propuneri interesante, dar câștigător a fost doar unul, Ciprian Dinu. Iată care au fost opțiunile lor:

Oprișan: VAMA - „Să dansăm” - e important aici de menționat că trupa va susține un SHOW SENZAȚIE pe 29 iulie la Arenele Romane!


Corina: Patricia Kaas - „Mon mec à moi” (melodie al cărei titlu înseamnă, așa cum a zis Băcanu, „gagicul meu”)


Dinu: Genius - „Vara”


Cea mai scumpă înghetață din lume

Corina, Ciprian și Cătălin au dezbătut o știre foarte interesantă care vorbește despre „cea mai scumpă înghețată” din lume, mai exact Byakuya, sau „Noapte albă”, așa cum este tradus numele în japoneză.

Sortimentul combină ingrediente de lux și din Italia și din Japonia, iar o porție costă peste 6000 de dolari, așa cum notează ziare.com.

Producătorul a denumit înghețata după Alba, zona cu cele mai bune trufe albe din Italia și a spus că i-a luat un an și jumătate să dezvolte sortimentul.

Campania Bursa de Merit Mai Mult

Kiss FM este complet implicat într-o problemă reală de la noi din țară, abandonul școlar. În România, 79% dintre copii spun că fac naveta la liceu, iar 4 din 10 copii nu participă la nicio activitate. 

Sprijinul financiar lunar din cadrul programului „Vreau în clasa a IX-a” acoperă total sau parțial costurile aferente frecventarii liceului, inclusiv costul navetei. 

Poți fi parte din acest bine, dacă te alături campaniei Kiss. Tot ce trebuie să faci este să donezi 2 euro/lună prin SMS la 8845 cu textul LICEU.

Kissomanii au povestit și cazul Alexandrei, o tânără din clasa a VIII-a, care învață la școala Giubega din Giubega, Dolj.

Ea are media de 9.70 pe ultimul an, iar familia ei are un venit de 1250 lei (bursa de merit și alocațiile de stat).

„Singura preocupare a Alexandrei este școala, iar în afara programului școlar, ea învață zilnic 4, 5 ore, deoarece este conștientă că numai așa poate reuși să fie admisă la un liceu bun din Craiova.

Își dorește un singur lucru: o viață mai ușoară. Părinții Alexandrei o ajută cu tot ce pot, astfel încât ea să-și poată continua studiile. Visul cel mare al Alexandrei este să devină polișist.”

DesKiss Dimineața 30 mai 2023

DesKiss Dimineața, 01:20:12

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.