Kiss Music News

Folclorul și EDM-ul se întâlnesc în „Străin în țara lui”, o piesă semnată David Ciente x Irina Rimes

După succesul piesei „Ielele”, David Ciente și Irina Rimes colaborează din nou pentru o piesă de suflet.

„Străin în țara lui” este o melodie cu influențe folclorice și producție contemporan, semnată David Ciente.

Irina povestește despre sentimentul de înstrăinare, care poate încerca pe oricine, chiar și pe propriile meleaguri, în timp ce versurile au culese din „Doina” lui Mihai Eminescu. 

Instrumentalul a fost construit de David Ciente și Irina Rimes. Producția a fost realizată, de asemenea, de David Ciente. 


 „Colaborarea cu Irina este și va rămâne foarte specială pentru mine, nu doar pentru modul simplu, frumos și natural în care interacționăm și lucrăm împreună, dar și pentru că m-a sprijinit activ să materializez un proiect la care deja munceam de câțiva ani și nu știam încă nici cum și nici când să îl lansez. 

De sunat, suna el ok încă de pe atunci, ușor timid și neînchegat, poate puțin prea sărac pentru o ureche mai pretențioasă, dar cu o misiune în spate, care prinsese deja un contur.

Din creion, e adevărat, însă acest contur vag era clar trasat în jurul culturii românești străvechi, care cunoaște pentru prima dată mai de aproape ritmurile, bassline-urile și agresivitatea muzicii EDM. Era o vreme când parcă doar noi și încă câțiva credeam într-un proiect de genul ăsta. Irina l-a înțeles din prima.


Acum, după un an de la prima noastră lansare, „Ielele”, suntem recunoscători milioanelor de oameni care o ascultă și o share-uiesc constant. Astăzi lansăm împreună un NOU single, care a luat naștere undeva la țară, unde ne-am lăsat inspirați de liniștea și peisajele de acolo, iar mai apoi de versurile poeziei „Doină”, scrisă de Mihai Eminescu” adaugă David.


„Îmi este foarte drag acest proiect, de la instrumental și până la versuri. Cred că am reușit să conturăm o piesă care respectă sunetele autentice și integrează, în același timp, noul. Iubesc muzica pentru versatilitatea ei și abia aștept să vedem cum se aude în concerte această piesă”, mărturisește Rimes. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.