Kiss Music News

Am stat de vorbă cu DJ-ul și producătorul turc Ilkay Sencan: „Mare parte din viața mea presupune să fac muzică”

Ilkay Sencan este un DJ și un producător din Istanbul, recunoscut pentru stilul Gangsta House.

Artistul în vârstă de 34 de ani este cel mai tare exportator de muzică din Turcia și stabilește tendințe în genul său muzical.

Ilkay are la activ aproape patru milioane de ascultători doar pe Spotify, mai mult de jumătate de miliard de stream-uri în întreaga lume pentru „Don't Say Goodbye”, colaborarea sa cu Tove Lo și Alok, sau cântece precum „Rockstar” cu Dynoro sau „Not So Bad” cu Yves V, precum și sprijinul unor superstaruri EDM precum Dimitri Vegas sau Oliver Heldens vorbesc de la sine pentru artist.


Plus de asta, tânărul a colaborat cu succes cu artiști români precum INNA, Olivia Addams și SICKOTOY. 


Am fost curioși să aflăm mai multe despre el, așa că l-am luat la întrebări, după cum poți citi și tu:

Ilkay, cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?

Sunt un producător și un DJ care pune muzica în centrul vieții lui și care lucrează non-stop pentru a-și atinge obiectivele.

Când și cum te-ai apucat de muzică?

Cu ajutorul tatălui meu, la vârsta de șase ani, atunci când mi-a făcut cadou o pianină electrică.

Ce te inspiră?

Scopurile și personalitatea mea.

Ce ți-ar plăcea ca oamenii să știe despre muzica ta?

Îmi place să surprind ascultătorul cu melodiile mele. Îmi place să adaug sunete neașteptate și părți inedite ale unei piese. Este esențial pentru mine să împart cu publicul creațiile imaginației mele, cu ajutorul sunetelor, și să le atrag simțurile.

Ce-mi poți spune despre colaborarea cu Olivia Addams?

Olivia este un artist foarte talentat și am lucrat împreună la piesa „OMG.” Are o voce minunată și am întâlnit-o datorită colaborării mele cu Global Records.


Ce este cel mai greu pentru tine în meseria pe care o ai?

Îmi iubesc job-ul, mai ales când sunt pe scenă. Este o plăcere să mă distrez alături de oameni, însă, cea mai mare provocare este dată de faptul că sunt plecat foarte mult.

Dar ce-ți place cel mai mult?

Mare parte din viața mea presupune să fac muzică și să lucrez la propria mea casă de producție, Lab Recordings. Faptul că pot să produc și să creez piese noi este ceea ce iubesc să fac. Pe lângă muzică, îmi plac jocurile video și sportul.


Cum gestionezi momentele de stres sau de anxietate?

De cele mai multe ori, sunt stresat înaintea unui show mare. Cu timpul, am învățat să-mi țin emoțiile sub control sau să mă obișnuiesc cu ele. Pe de altă parte, stresul și entuziasmul mă ajută să-mi fac job-ul într-un mod ideal. Plus că beau două pahare de whiskey înainte de un concert, să mă relaxez.

Ce-ți place să faci când ai o zi liberă?

Îmi place să stau singur și să petrec timp cu mine. Uneori vreau să stau acasă și să lucrez la muzică nouă, alteori mă joc, mă uit la filme sau pur și simplu nu fac nimic.

O melodie preferată din playlist-ul tău actual?

Vintage Culture, Meca, Bhaskar, The Vic - „Tina”


Ce urmează?

Abia ce am lansat o copertă tech-house pentru piesa „Love Don't Cost a Thing”, semnată Jennifer Lopez, iar cum vara abia este la început, am în plan multe show-uri. La final de sezon voi merge o perioadă în SUA.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.