Cool Stuff

Descoperă trei dintre fetele care se bucură de susținere prin Bursa de Merit Mai Mult

Așa cum știi deja, Kiss FM este complet implicat în combaterea unei probleme reale de la noi din țară: abandonul școlar. În România, 79% dintre copii spun că fac naveta la liceu, iar 4 din 10 copii nu participă la nicio activitate.

În urmă cu o lună, campania „Bursa de Merit Mai Mult”, iniţiată de Kiss FM în parteneriat cu organizaţia World Vision România şi cu sprijinul Lidl România şi Thoughtworks, și-a propus să atragă atenţia asupra fenomenului de abandon şcolar şi să încurajeze publicul pentru a se alătura campaniei prin donaţii - trimite un SMS cu textul LICEU la 8845 și donează 2 Euro/lună pentru ca elevii cei mai vulnerabili să rămână la școală.


La final de campanie, Cătălin Oprișan, Corina Băcanu și Ciprian Dinu au stat de vorba cu trei fete minunate, premiante, care se bucură de susținere prin „Bursa de Merit Mai Mult”. Iată ce au povestit ele:   

Andreea, 16 ani


Andreea are 16 ani și deja știe ce profesie vrea să urmeze în viață, vrea să devină medic oncolog. „Un Everest de bun simț”, așa cum a caracterizat-o Cătălin Oprișan. 

„Eu pun foarte mare accent pe studiile mele. Aș vrea să dau la Facultatea de Medicină și aș vrea să devin medic oncolog”, a povestit Andreea. 

Cristina, 16 ani


Uneori paradoxul sună așa: o fată de 16 ani care nu a călătorit nicăieri în afară țării până la vârsta asta vrea să devină stewardesă. 

„Merg în vacanțe prea puțin. Merg cu fundația World Vision, care ne oferă în fiecare an o excursie. Și cam atât”, a spus Cristina.  

Daniela, 16 ani


La 16 ani, e nedrept ca Daniela să vorbească despre sacrificii. Ea își dorește să ajungă medic stomatolog ca să le redea oamenilor zâmbetul și încrederea în ei. 

„Liceul la care învăț acum este la 60 de kilometri distanță. Eu stau la căminul liceului și doar o dată pe săptămână merg acasă”, a mărturisit Daniela.  

Împreună, noi toți le putem ține pe drumul către visurile lor printr-o simplă donație de 2 EURO pe lună, printr-un SMS la 8845 cu textul LICEU.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.