Cool Stuff

De vorbă cu Sam Hargrave, regizorul filmului „Extraction 2”: „Întregul film este bazat pe răspunsul la o singură întrebare: De ce mă aflu aici?”

„Extraction 2” este pe prima poziție în topul celor mai urmărite 10 filme din România în momentul de față pe Netflix.

După ce scapă ca prin urechile acului din evenimentele din primul film, Rake (Chris Hemsworth) se întoarce în rolul mercenarului australian care operează pe piața neagră, unde îl așteaptă o nouă misiune periculoasă. În „Extraction 2” el trebuie să salveze din închisoare familia supusă abuzurilor a unui gangster nemilos din Georgia.

Hemsworth se reîntâlnește cu regizorul Sam Hargrave, iar Golshifteh Farahani își reia rolul din primul film și îi are alături pe Adam Bessa, Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt și Tinatin Dalakishvili.

Lungmetrajul este o continuare a primului film bazat pe romanul grafic „Ciudad” creat de Ande Parks, după o poveste de Ande Parks, Joe Russo și Anthony Russo, cu ilustrații de Fernando León González.  

Regizorul Sam Hargrave ne-a povestit mai multe despre noul film de acțiune cu Chris Hemsworth: 


Tyler Rake trăiește! Având în vedere succesul primului film, crearea unei continuări a venit ca o concluzie firească? Când ați început să vă dați seama că mai sunt încă multe de spus legat de povestea lui Rake?

În timpul prezentării în cadru restrâns a primului film, „Operațiunea de recuperare”, am început să ne dăm seama că se impune o continuare. Reacțiile inițiale au fost atât încurajatoare, încât am modificat finalul primului film. Inițial, căzusem de acord cu Joe Russo că un fir narativ bazat ideea de izbăvire era perfect pentru personajul Tyler Rake și că era potrivit ca, la final, acesta să-și dea viața.

Dar, când reacțiile inițiale ne-au demonstrat că personajul are potențial și că publicul s-ar bucura să-l mai vadă, am revenit și am filmat un alt final. Evident că niciodată nu ai cum să știi cum va reacționa un public internațional. Așadar, în 2020, când a fost lansat filmul și când am văzut că publicul a reacționat atât de favorabil, ne-am dat seama că am luat decizia corectă. Aproape imediat după aceea am început să ne gândim la următoarea poveste.

Cum continuă acest film să dezvolte universul din povestea inițială?

Obiectivul nostru a fost să pătrundem mai mult în trecutul lui Tyler Rake și să descoperim ce anume îl motivează. Primul film face aluzie la un eveniment cu profund impact emoțional din trecut, o tragedie în familie, dar personajul rămâne în mare măsură învăluit în mister.

Prin urmare, de această dată, includem câteva noi personaje care atrag atenția asupra trecutului lui Rake și aflăm mai multe despre motivele pentru care el face ceea ce face, pentru că, atunci când este vorba despre o familie distrusă de o tragedie, îți dorești să știi mai multe despre felul în care au fost afectați toți cei implicați. Observăm o extindere treptată a lumii lui interioare, dar și a universului exterior. Joe Russo este un povestitor subtil, care plantează indicii legate de ceea ce s-ar putea întâmpla. Ador stilul lui minimalist. Fiecare element cât de neînsemnat și fiecare cărămidă pe care o așază ajută la construirea acestui univers. A fost extrem de captivant să vedem cum toate acestea prind viață în noul film. 


Cât de implicat a fost Chris Hemsworth în dezvoltarea personajului său și care sunt nuanțele din primul film asupra cărora ați insistat și pe care le-ați dezvoltat pentru a descrie parcursul lui Rake?

În primul rând, vreau să vorbesc despre numeroasele elemente din propria lui personalitate, pe care Chris le include în acest personaj. Fără Chris, Tyler Rake nu există. Multe dintre detaliile din această poveste au venit de la el. Am scris scenele împreună cu Joe și a existat o colaborare extraordinară între noi trei. De fapt, Chris a fost cel care a sugerat ca familia pe care Rake o salvează să aibă o anumită legătură cu Mia, fosta lui soție. A fost o idee genială, care a crescut mult miza, pentru că, de această dată, totul devine pentru el o chestiune personală, care trimite la legătura între durere și izbăvire.

La finalul primului film, Rake își dă viața pentru acel copil sau cel puțin așa crede. Dar, după ce este resuscitat, personajul trece printr-o criza existențială. Întregul film este bazat pe răspunsul la o singură întrebare. „De ce mă aflu aici?” Cred că Tyler își găsește răspunsul și liniștea în faptul că știe că menirea lui este să ajute oamenii, indiferent de cât de sângeroasă sau dificilă devine situația pe parcurs.

Vorbiți-ne despre câteva dintre noile personaje pe care publicul va avea ocazia să le cunoască?

Mia Rake este un personaj esențial. În privința castingului, a fost evident că aveam nevoie de o persoană cu o anumită prezență și cu talentul actoricesc necesar pentru a-l inspira pe Hemsworth în scenele emoționante. Olga Kurylenko a fost prima noastră alegere și ne-am bucurat enorm atunci când a acceptat. Este o actriță capabilă să dea replica oricui și am fost încântați să o includem în această distribuție deja minunată.

Cu Alcott, personajul interpretat de Idris Elba, am vrut să sugerăm amploarea pe care o capătă acest univers, folosind o figură care să fie într-un contrast cât mai mare în raport cu Rake. Tyler Rake este un bărbat tăcut, direct, aproape grosolan, dar plăcut. Așadar, am încercat să aducem preajma lui un personaj puțin diferit. Alcott poartă o jachetă trei sferturi, are un comportament de om educat și un aer care sugerează că are o anume clasă. Și el este un tip periculos, dar ceva mai rafinat decât Rake. Alcott are ceva din stilul lui James Bond, iar înfruntarea dintre el și Rake generează o dinamică interesantă.

În plus, din momentul în care am stabilit că acțiunea se va desfășura în Georgia, am știut că ne dorim o distribuție autentică. Directoarea noastră de casting a găsit în Georgia niște actori incredibili pentru rolurile lui Zurab, Davit, Ketevan și cele ale celor doi copii, Sandro și Nina, roluri interpretate de Tornike Gogrichiani, Tornike Bziava, Tinatin Dalakishvili, Andro Japaridze și Mariami Kovziashvili. 


Fanii filmului Operațiunea de recuperare știu deja că vor avea parte de cascadorii ieșite din comun. Cum reușesc cascadoriile din acest nou lungmetraj să le depășească pe cele din primul film, mai ales dacă ne gândim la acea secvență epică, filmată dintr-o bucată, pentru care este celebru primul film?

Pentru noi a fost evident că, pentru această continuare, scenele de acțiune trebuie să fie și mai spectaculoase. Prin urmare, am angajat cei mai buni cascadori și coregrafi din lume și i-am lăsat să facă ce știu ei mai bine, cu o oarecare contribuție din partea lui Chris și din partea mea.

Aproape că am dublat durata secvenței filmate dintr-o bucată din primul film, care a fost, dacă nu mă înșel, de 11 minute și 47 de secunde. În Operațiunea de recuperare 2, secvența continuă are 21 de minute și 7 secunde! Este o călătorie spectaculoasă, care începe cu o evadare din închisoare, în care Tyler trebuie să se lupte cu o mulțime de prizonieri în mijlocul unei revolte, continuă cu o urmărire cu mai multe vehicule printre care jeepuri, motociclete și UTV-uri și se încheie cu o scenă în care UN ELICOPTER ATERIZEAZĂ PE UN TREN AFLAT ÎN MIȘCARE! E nebunie curată. Venind de la mine, afirmația asta chiar ar trebui să însemne ceva. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.