Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 22 iunie - Ziua 0 la SAGA, o zi care există exclusiv pe Kiss FM

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Matinalul DesKiss Dimineața s-a întâmplat astăzi de la Romaero, de pe tărâmul SAGA Festival. Corina a lipsit, din cauza laringitei, dar în studio au fost prezenți Dan Fințescu și OLiX, adică Partydul Kiss FM.

„Să nu uităm că noi sărbătorim astăzi Ziua 0 de la SAGA, o zi care există exclusiv pe Kiss FM, ceea ce înseamnă că vom avea nici mai mult nici mai puțin de 15 ore pe care le vom transmite live de aici, de la Romaero Băneasa. Începem cu 3 ore de matinal, după care toate programele de astăzi vor fi pe muzică mixată. OLiX începe, dar toată muzica de astăzi va fi mixată de DJii Kiss FM. Așadar, atmosfera SAGA începe cu 24 de ore mai devreme pe Kiss FM, asta pentru că noi avem o singură misiune: să ducem festivalurile din România în casele oamenilor. Toată România e la cel mai mare festival din București, adică la SAGA!”, a anunțat Dan Fințescu.   

Și ascultătorii au dat mesaje în care au povestit cum sărbătoresc ei această zi de 22 iunie, iar printre ei s-au numărat și bucureșteni care au anunțat că sărbătoresc ultima zi de muncă din săptămână, pentru că de mâine vin la SAGA.

Ciprian Dinu a ținut să treacă în revistă și semnificațiile zilei, altele decât Ziua 0 la SAGA, cum ar fi Ziua Mass-Mediei Pozitive, Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale, Ziua Inelelor... de ceapă, dar și Ziua Eclerului cu Ciocolată. 

N-au fost uitați nici aniversații zilei: Meryl Streep, Cyndi Lauper, Jimmy Somerville și Dan Brown. De asemenea, Ciprian și Cătălin au vorbit și despre un eveniment trist care s-a întâmplat pe 22 iunie, în 1963, când a murit, la București, Regina cântecului românesc (n. 1913), cântăreaţa de muzică populară Maria Tănase. Ea a avut un repertoriu alcătuit din aproape 400 de cântece din mai toate regiunile României. 

Dinu a cerut ascultătorilor să le trimită mesaje în care să le spună care a fost primul concert la care au fost, având în vedere că el și Oprișan au recunoscut că sunt pentru prima dată la SAGA. Cu această ocazie, Oprișan a povestit cum pentru a-și cumpăra bilet la concertul lui Michael Jackson din București, și-a vândut o pereche de adidași și astfel a umblat în șlapi o vară întreagă. 

Dan Fințescu a intervenit un pic pentru a povesti și despre ce a văzut până acum la SAGA: 

„Prima dată când am venit la SAGA 2023 a fost alaltăieri, când aici nu era aproape nimic. De abia se puneau schelele care alcătuiesc scena principală, iar ieri, când am ajuns eu, pe la 15:00, era o viermuială incredibilă. S-a construit foarte mult în ziua de ieri.  Astăzi, când am ajuns noi, erau doar cei care asigură paza, dar în momentul ăsta a început cu adevărat lucrul. Prima echipă de alpiniști profesioniști se află în momentul ăsta la vreo 20-30 de metri de studioul nostru și se cațără pe un turn de întârziere. Este vorba de un turn de întârziere pentru sunet. Boxele astea, pe care le vedeți voi aproape de noi, sunt calculate astfel încât omul care stă aici în public să primească sunetul concomitent cu ăla pe care îl emite omul pe scenă”, a povestit Dan. 

OLiX a ținut să anunțe ascultătorii care vor veni la SAGA să-și instaleze aplicația de festival, pentru că așa vor putea alege foarte ușor ce și când să vadă și să asculte. 

Kissopedia

La rubrica lui, Oprișan a menționat din nou că astăzi este ziua în care s-a stins Maria Tănase și a povestit despre relația artistei cu Brâncuși. 

Întreaga intervenție a lui Oprișan o poți asculta pe înregistrarea emisiunii: 

 

DesKiss Dimineața 22 iunie 2023 Live de la Saga Ziua Zero

DesKiss Dimineața, 01:13:12

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

Invitatul emisiunii: Lucian Popescu, vocea SAGA News

Lucian a povestit că în fiecare an a participat la SAGA și că, deși e cea mai obositoare perioadă, e și cea mai frumoasă. 

„Noi pentru astea 3 zile trăim, pentru astea 3 zile muncim. De abia așteptăm să înceapă!”, a spus Lucian.  

De asemenea, Lucian a mai dat din casă și a povestit că după ce totul se termină, au și angajații parte de petrecerea lor proprie, iar anul trecut a rămas și a pus muzică pentru ei Robin Schulz.

Lucian a mai transmis celor care vor veni la SAGA să schimbe biletul în brățară înainte de a veni la festival, mai ales că există mai multe puncte unde pot face acest lucru. E bine să procedeze astfel, pentru a fi evitate aglomerațiile de la intrare. Aceste puncte sunt: în față la Romaero, în mai multe supermarketuri din București, într-o cafenea din Centrul Vechi, toate detaliile se găsesc pe pagina de Instagram a festivalului: 


Lucian a mai povestit și cum în aplicația festivalului există un buton de siguranță, astfel că SAGA e primul festival din România și al doilea din Europa care beneficiază de un astfel sistem de protecție pentru participanți. 

La capitolul cifre, Lucian a declarat că pentru a face SAGA posibil au lucrat peste 4000 de oameni, iar în acest weekend sunt așteptați peste 100.000 de participanți, dintre care mulți din afara țării. 

Dan a mai anunțat că mâine, 23 iunie, de la 18:00, SAGA Festival se deschide cu Bad and Boujee, colegii de la Kiss FM.  

Apoi, Nico a venit în studio pentru a primi ștafeta de la Ciprian și Cătălin și pentru a duce mai departe Ziua 0 la SAGA Festival.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.