Cool Stuff

De vorbă cu Joey Batey, actorul care-l interpretează pe Jaskier în „The Witcher 3”: „Personajul meu se îndepărtează de rolul de bard enervant și inutil și devine mai mult un unchi pentru Ciri”

În sezonul 1 din The Witcher, Jaskier ne-a oferit o melodie virală, care a fost fredonată multă vreme de către toți fanii serialului, acea „Toss a Coin to Your Witcher”.

Sezonul 3 din serialul „The Witcher”, una dintre cele mai de succes producții de pe Netflix, are premiera astăzi, pe 29 iunie. 

Am avut ocazia să aflăm mai multe despre ce se întâmplă în acest sezon chiar de la actorul Joey Batey, care-l interpretează în serial pe simpaticul bard Jaskier.


Unde îl vom găsi pe Jaskier în sezonul 3 din „The Witcher”?

Jaskier începe noul sezon fiind dat afară fără ceremonii dintr-o tavernă de către ultima sa cucerire și este curând întâlnit de „binefăcătorii” săi, oamenii care l-au ajutat financiar să transporte elfii în siguranță. Descoperim că acești oameni, Dijkstra și Philippa de la Redanian Intelligence, au planuri nefaste și este timpul să se răzbune. Ei îl amenință pe Jaskier și îl fac să înceapă să îi spioneze puțin pentru ei pe Geralt, Ciri și Yennefer.

Cum a evoluat relația lui cu Ciri?

Scopul lui Jaskier este de a o proteja pe Ciri.  S-a trezit fără să vrea în acest rol de unchi și este hotărât nu doar să o ajute să supraviețuiască, ci și să o ajute să crească.  Ea se află într-un punct cheie în viața ei, devine femeie, iar Jaskier are ceva de oferit, și anume umanitate și un sentiment de normalitate.  El este cel care îi spune lui Ciri că este în regulă, că este în siguranță, protejată și iubită.  Geralt și Yennefer îi arată lui Ciri că este iubită, dar Jaskier este cel care îi spune la propriu. 


Ce ne poți spune despre interesul amoros al lui Jaskier în sezonul 3?

Jaskier întâlnește un tânăr domn pe nume Radovid, care este prințul de Redania. Radovid lucrează în cârdășie cu Philippa și Dijkstra, probabil pentru propriile scopuri politice, dar Jaskier nu se poate abține să nu se simtă atras de această persoană.  Există ceva diferit la el și ceva diferit în modul în care se conectează. Pentru prima dată în acest spectacol vedem pe ecran romantismul înfloritor al lui Jaskier.  El vine cu tot felul de calamități, pentru că a avea romantism, pasiune sau dragoste în acest Continent al forțelor divizoare este aproape imposibil... dar Jaskier va încerca din răsputeri!

Cum este acum relația cu Yennefer Of Vengerberg pentru Jaskier?

Au o relație de dragoste/ură. Le place să arate că se urăsc, dar în secret, în adâncul sufletului, există un respect, o dragoste și o înțelegere profundă între ei.  În sezonul 2 am reușit să îi vedem cum se conectează cu adevărat, el a fost singura persoană care a întrebat-o cu adevărat ce s-a întâmplat și i-a oferit pe cineva cu care să vorbească despre ceea ce i s-a întâmplat.  Această dinamică continuă și în sezonul 3 și se regăsește adesea mai mult în tăceri decât în dialoguri.  Au descoperit că nu au nevoie cu adevărat de cuvinte pentru a se consola unul pe celălalt. Personajul meu se îndepărtează de rolul de bard enervant și inutil și devine mai mult un unchi pentru Ciri, iar odată cu asta apare profunzime și înțelegere în întreaga familie. 


Cine este Valdo Marx?

Valdo Marx a fost de fapt menționat în primul sezon, așa că am fost plăcut surprins să văd că cel mai mare rival bardic al lui Jaskier a sosit în toată splendoarea, gloria și talentul său în S3 și este de-a dreptul dezgustător pentru Jaskier.  Lauren, showrunner-ul, a făcut o treabă fantastică în a împleti umorul cu muzica și acum avem ocazia să-l vedem pe Jaskier răcnind doar puțin.  Ne-am distrat foarte bine jucându-ne cu asta cât de mult am putut și sunt sigur că publicul se va bucura din plin să-l vadă pe Jaskier enervându-se.  

Cum ați abordat crearea melodiilor lui Jaskier pentru sezonul 3?

Compozitorul Joe Trapenese și cu mine am început să scriem cântecele pentru sezonul 3 cu câteva luni înainte de începerea filmărilor și mi-am dorit foarte mult să avem mai multe cântece de data aceasta.  Lauren a fost de acord să punem un cântec în prima parte a sezonului, intitulat „Extraordinary Things".  Ne-am dorit o piesă care să fie o prescurtare a legăturii dintre Jaskier și Radovid.  Am vrut să ocolim politica și dialogul spiritual și să facem doar ceea ce Jaskier face cel mai bine, adică să atingă inimile oamenilor - și asta îi face lui Radovid în acea scenă cu acest cântec.

Mai târziu avem „Enchanted Flowers", care este un fel de cântec din cultura elfilor, care îi oferă lui Jaskier o șansă de supraviețuire.  Este o aruncare a zarurilor.  Trebuie să ajungă la prietenul său și singurul lucru pe care îl poate face este să cânte, să spună o poveste și să își folosească talentul pentru a atinge inimile Dryadelor care îi stau în cale. 

Aceste cântece nu mai sunt folosite doar ca melodii performative, Jaskier le folosește ca o modalitate de a se conecta cu oamenii, cu anumiți oameni.  Aceasta a fost cea mai mare provocare în ceea ce privește compunerea și interpretarea acestor cântece. A însemnat să aibă proprietate, dar ele sunt incredibil de caracteristice pentru mine.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.