Kiss Music News

De vorbă cu YUKA: „Deși sunt implicată în multe proiecte, am reușit să termin clasa a 11-a cu media anuală 9.60”

YUKA are 18 ani și am putea să îi spunem „fericire”. Nu doar pentru că este plină de fericire atunci când cântă pe o scenă sau într-un studio, ci pentru că împrăștie fericire peste tot în jurul ei, oriunde ar merge.

YUKA adoră muzica încă de la 5 ani, când a pășit prima data pe scenă și a câștigat inimile tuturor. Cântă la pian, ukulele, chitară, compune muzică și scrie versuri. De 2 ani, YUKA lucrează cu cea mai bună echipă, Global Records, iar împreună au lansat piese precum „Aripi de Nisip”, „Waste Your Love”, care de curând a depășit un milion de ascultări pe Spotify, și cea mai recentă lansare a sa, ,,Mincinosul perfect”, o piesă care îi demonstrează versatilitatea.

Recent, YUKA a lansat alături de Zodier piesa ,,La Sacou”, piesă ce are mare succes pe platforma TikTok, fiind denumită ,,noul vals al mirilor în 2023”. 

Care a fost lucrul cel mai dificil în drumul spre cariera muzicală pe care o ai acum, având în vedere că ești atât de tânără?

Am început să cânt pe la 5 ani, nu au venit toate deodată, așa că am avut timp să îmi așez ideile, situațiile noi și toate lucrurile pe care le învăț în ordine, treptat. Asta m-a ajutat foarte mult și a luat din „greul” de care dau des cei care sar peste etape. 

Care sunt influențele și genurile muzicale care te inspiră cel mai mult în creațiile tale?

Mă inspiră frumosul. Iau profunzimea versurilor evergreen, melodia pieselor vechi și sound-ul hiturilor de azi și așa iese un cocktail în care nu uit niciodată să adaug frânturi din sufletul meu. Îmi place simplitatea versurilor Oliviei Rodrigo, Dua Lipa are un sound atât de cool, iar de piesele Queen sunt îndrăgostită.  


Cum îți gestionezi viața personală și școala în paralel cu cariera muzicală?

Am noroc să am niște profesori și colegi înțelegători, care mă susțin în tot ceea ce fac și mă ajută să recuperez lecțiile de fiecare dată când lipsesc de la liceu. Și, așa, deși sunt implicată în multe proiecte, am reușit să termin clasa a 11-a cu media anuală 9.60.

Care este cel mai mare spectacol sau concert în care ai participat până acum și cum te-ai simțit în acele momente?

Anul trecut am cântat la WE ARE ONE, cel mai mare concert caritabil din România pentru sprijinirea poporului ucrainean. Au participat peste 35 de mii de oameni și s-au strâns peste 900.000 euro! Iar faptul ca mi-am folosit vocea pentru a face auzite gândurile a mii de oameni, mă face să mă simt pur și simplu onorată. Sunt recunoscătoare pentru acea seară!

Ai un artist sau o artistă preferată care te inspiră și pe care îți dorești să o emulezi în cariera ta muzicală?

Din România, îmi plac mult show-urile signed Delia, Carla's Dreams, de afară urmăresc Jessie J, Miley Cyrus, Dua Lipa. Încerc sa iau ce e mai bun de la fiecare, până la urmă, crescând, idolii mei au fost toți artiștii mari care prin muzica lor m-au făcut să îmi cumpăr și să învăț să cânt la ukulele, pian, să scriu muzică, să stau cu orele în camera mea încercând din nou și din nou și visând cu ochii deschiși la marile scene... Visând că la un moment dat poate voi influența și eu așa, prin muzica mea alte vieți. 

Care sunt sfaturile pe care le-ai oferi altor tineri talentați care își doresc să urmeze o carieră în muzică?

Not everything is pink, pentru că unde lumina reflectoarelor nu bate, sunt multe ore de muncă. Succesul (de cele mai multe ori) are nevoie de timp, iar la început poate părea ca nu îți este răsplătită munca. Keep working, working again and then a little bit more. Sfatul meu, le recomand să se înarmeze cu multă răbdare, ambiție și să creadă în ceea ce fac. 


Care sunt planurile tale pentru următorii ani și în ce direcție vrei să-ți dezvolți cariera?

Urmează câteva lansări de care sunt foarte încântată, sper să ne vedem și live mai mult, în concerte, spectacole și nu numai, săptămâna trecută am cântat cu Zodier noua noastră piesă, „La sacou", pe Calea Victoriei. O sa continui să compun, sper să vină curând un feat. nou. Și... o să înceapă în curând pregătirile pentru BAC, facultate, wish me luck.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.