Cool Stuff

Constantin Popovici și Cătălin Preda luptă pentru podium în proba de high-diving din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație

Joi, 27 iulie, Constantin Popovici și Cătălin Preda lupă pentru podium în proba de high-diving (sărituri în apă de la 27 metri) din cadrul Camionatelor Mondiale de Natație.

După prima fază a probei, cei doi sportivi români ocupă primele două locuri. Popovici se află pe prima poziție a clasamentului, cu 232.20 puncte, iar Preda pe cea de-a doua, cu 207.60 puncte.

Sportivii au un parcurs impresionant în competițiile de sărituri în apă de la mare înălțime și rezultate remarcabile, printre care medaliile de aur și argint la Campionatul European din 2022, dar și toate clasările pe podium în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. 

Constantin Popovici a început cu dreptul noul sezon și a obținut 3 podiumuri din 3 etape ale Seriei Mondiale, la Boston, Paris și Pogliano a Mare, două pe primul loc și unul pe al doilea. 

Cătălin Preda a obținut locul trei la Poliagno a Mare anul acesta, iar în 2022 a fost pe locul trei la finalul sezonului, iar în etapa de la Paris a stabilit un record mondial după ce a reușit prin săritura sa perfectă să obțină cel mai mare punctaj din istoria Red Bull Cliff Diving.

După Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, cei doi sportivi români rămân în Japonia pentru cea de-a patra etapă Red Bull Cliff Diving, care va avea loc pe 3 august, la Takachiho. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.