Cool Stuff

KIMARO 2023: Cinci lucruri interesante despre Puya

Sărbătoarea muzicii românești are loc din nou la malul mării.

Dacă ești pregătit să asculți muzică live de calitate, atunci vino pe 11, 12 și 13 august, în Parcarea Plaja Venus, la cel mai tare festival românesc al verii.

Vino să fii parte din schimbul uriaș de energie, emoții și amintiri noi. Kiss FM, Magic FM și Rock FM devin una. Cu tine!

Accesul se face cu intrare liberă, dar dacă vrei să fii mai aproape de scenă, pe platformă la înălțime, cu zonă de canapele și bar separat, atunci îți poți achiziționa un bilet VIP de aici

În ceea ce privește line-up, ți-am pregătit nume sonore din showbiz-ul autohton, cum ar fi: Taxi, Feli, Vunk, Voltaj, Amuly, Juno, Carla's Dreams, Trooper, Altar, Celelalte Cuvinte sau Puya.

Și apropo de cel din urmă, ți-am pregătit o listă cu lucruri interesante despre artist, de la momentul în care a semnat primul contract, la iubirea pe care o are față de soție și rolul de tată.


Numele de Puya

Numele real al artistului este Dragoș Gărdescu, iar porecla după care îl știe o țară întreagă a primit-o în copilărie, de la tatăl său.

Așa cum a povestit într-un interviu pe care l-a acordat în timpul participării sale la show-ul America Express, bărbatul avea o fobie de păsări și de pui. „Tata avea o mare fobie, de păsări. Și de pui îi era frică, nici măcar nu îi mânca. De asta i-a zis lumea Puiu. Și mie Puia, adică fiul lui Puiu”, a mărturisit artistul.

Primul contract semnat

Puya a fost mereu pasionat de muzică și s-a dedicat constant acestui job, motiv și pentru care a semnat primul contract la vârsta de 16 ani, atunci când au început să vină și banii, așa cum precizează el.

Invitat în cadrul podcast-ului lui Cătălin Măruță, rapper-ul a zis: „Eu cântam, dar ce făceam eu acolo…nu aveam bani, nu mă interesau contractele, nici nu le pricepeam. La 16 ani sau la 17 ani, când am semnat eu primul contract, cine stătea să citească 7 pagini cu cuvintele făcute de un avocat, nu înțelegeai. La un punct am zis că trebuie să mă apuc să înțeleg și să privesc chestia asta ca pe un viitor. Apoi mi-am dat seama că se face bani din chestia asta, dacă muncești, dacă ești serios.”


Povestea de iubire cu Melinda, soția lui

Puya iubește foarte tare viața de familie și pe soția lui Melinda, o prezență retrasă din vizorul public. Cei doi s-au cunoscut cu mulți ani în urmă, când ea avea doar 16 ani, iar el era un artist popular la noi. A fost dragoste (cu năbădăi) la prima vedere și s-au căsătorit în 2016. 

Despre cum s-au cunoscut, el povestește: „E o chestie pe care încă ne certăm și azi. Ea prezenta Balulul bobocilor în Deva și eu trebuia să cânt. Doar că aveau 1.000 de oameni în sală și mie mi-au zis că nu mai au bani. Așa că nu am mai cântat. Practic, mi-a tras țeapă la concert. Nu ți se pare romantic? Nici acum nu recunoaște și spune că, de fapt, eu le-am tras țeapă. Era tare în gură, sincer, și asta mi-a plăcut. Bine acum regret, sincer (râde). Am făcut schimb de telefoane și am tot vorbit. A durat ceva, oricum. Cântam pe oriunde, oricum, numai să merg încolo. Până într-o zi când mi-am luat inima în dinți și i-am sunat părinții.”


Împlinirea care a venit odată cu rolul de tată

Puya este tatăl a trei fete și a povestit cum cel mai pare încearcă să fie un om e cuvânt în ceea ce le privește și să-și respecte promisiunile pe care le face.

Încearcă să le educe așa cum știe mai bine, ba chiar a declarat că le-a făcut un canal de YouTube, unde ele își postează melodii, doar pentru a le face să înțeleagă că cei pe care ele îi urmăresc „nu fac mare brânză.”

În ceea ce privește rolul de tată, el a spus: „Eu îmi asum rolul ăsta de tătic. E altă etapă. E o etapă frumoasă. Chiar îmi place. Cred că a fost benefică pentru mine. Eu râd mereu că în magazine există „puiul familist” – la patru copane e și un pui. Ala sunt eu… Puiul familist.”

Iubirea față de fani

Într-un concert pe care l-a susținut în iunie în Bârlad, Puya a fost surpris de reacția celor prezenți, deoarece s-a trezit cu mai mulți adidași aruncați pe scenă, pentru a primi pe ei autografe. El s-a conformat, iar într-un interviu pe care l-a acordat celor de la Click, rapper-ul a vorbit despre cât de mult își iubește fanii.

„Nu mă stresează pozele și autografele…În ziua când n-o să vrea nici dracu o poză sau un autograf de la mine, abia atunci o să încep să fiu stresat. Chiar dacă nu am timp să semnez toate hârtiile și să fac toate pozele, faptul că oamenii mă susțin, se gândesc la mine și mă apreciază și după 25 de ani de cântat, fie că au 15, fie 25 sau chiar 40+ e o binecuvântare pe care o simt în suflet și e dincolo de beneficiile materiale”, a spus el.


Mai mult, în social media a notat: „Fanii sunt pe primul loc, lor le datorez totul și merită să mă mai opresc din ce fac pentru o semnătura, două.”

Abia așteptăm să-l ascultăm live la KIMARO 2023! Ne vedem acolo, da?


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.