Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 17 august - Alexandra Stan face bine cu puțin rău, iar Corina îi decorează pe jandarmii de la Costinești

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Emisiunea din această dimineață a început cu cei 3 kissomani puși pe glume, ca de obicei, dar și cum un pic de revoltă la adresa faptului că în București iar se întrec primarii de sector în pus borduri.  

Dinu a venit cu o melodie care să scape ascultătorii de varice și să bage în faliment centrele de recuperare: 

N-a fost singura energizare, pentru că Oprișan și-a făcut și el de cap cu niște Scooter, mai exact cu una dintre cele mai recente piese ale germanilor: „Techno Is Back”. 


„Încă două melodii din astea și îmi intră colesterolul în valorile normale” - a fost mesajul unui ascultător. 

După ce s-au ascultat și citit și alte comentarii care mulțumeau pentru trezirea muzicală, Ciprian a trecut la următorul capitol al matinalului. 

Semnificațiile zilei 

Astfel, am aflat că astăzi, 17 august, este „Ziua pisicii negre”. Corina a mărturisit că ea a avut o pisică neagră și că i-a rupt sufletul. 

Tot din calendarul cu buze roșii, Ciprian a citit că astăzi este și „Ziua Nonprofitului”, comemorată pe 17 august în cinstea organizațiilor nonprofit aflate în slujba comunităților locale. Dar este și „Ziua Aprecierii Baby boomerilor”, adică persoanele cu vârste cuprinse între 57 și 75 de ani, și „Ziua Magazinelor Second Hand”. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a ținut să felicite astăzi o instituție a Statului: Jandarmeria Română. A făcut acest lucru pentru intervenția pe care au avut-o jandarmii pe o plajă din Costinești, unde au pus la punct niște mulți băieți foarte agresivi. 


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „M”. Ovidiu din Bacău a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate întrebările. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Invitata emisiunii: Alexandra Stan

Primul invitat al acestui nou sezon de DesKiss Dimineața a fost Alexandra Stan care a venit cu o piesă în avanpremieră: „Bine cu puțin rău”. Ea a cântat-o live pentru prima oară la Kiss FM. 


Apoi, Alexandra a rămas cu kissomanii la povești și a dezvăluit că piesa face parte de pe un nou album pe care-l pregătește pentru lansare. 

„Am piesa asta din noiembrie, cam așa. În ianuarie a fost plănuit să o lansăm, însă nu eram eu foarte împăcată, pentru că știți că eu de obicei îmi scriu piesele, iar asta e o piesă pe care nu am scris-o eu, e foarte frumoasă, dar nu mă regăseam deloc în poveste. Tocmai asta e și ideea. Iar în acest moment mă regăsesc, am trecut printr-un moment mai trist în viața mea, din punct de vedere emoțional, alături de un băiat. Și astfel am găsit motivația să cânt piesa asta. Tocmai de asta se numește „Bine cu puțin rău”, pentru că uneori e bine să-ți faci un pic de rău pentru un bine pe termen lung”, a spus Alexandra. 

Alexandra a ținut să transmită ascultătorilor și că e mai bine ca uneori să rupi bandajul, să te desparți de cineva sau să ieși dintr-un pattern pe care-l ai, chiar dacă e mai greu, pentru nu rămâne într-un mediu toxic și distructiv.  

Alexandra a mai dezvăluit că videoclipul pentru această piesă urmează să fie filmat marți, la mare. În ceea ce privește vacanțele din vara asta, Alexandra a menționat că a fost în Ibiza, în Mykonos, altfel a avut multe concerte în România, motiv pentru care s-a decis să facă mai multe piese în limba română. 


Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o ediție aniversară – 60 de ani

Corina a ales pentru astăzi o melodie plină de nostalgie - Dan Spătaru, „Îți pare rău”.


Apropo de asta, festivalul Mamaia revine anul ăsta cu o ediție aniversară, între 25-27 august.

Event-ul va aduce pe scena din Piațeta Perla din Mamaia cele mai sonore nume ale muzicii ușoare românești, alături de Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga.

După 11 ani de absență ai festivalului lansat în urmă cu șase decenii, fanii muzicii ușoare vor fi răsplătiți cu o ediție aniversară, ce se va desfășura în perioada 25-27 august, de la ora 19.00, în Piațeta Perla din Mamaia, și va fi prezentată de Liana Stanciu și de Aurelian Temișan.

Vreme de trei zile, pe scena Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia vor urca artiștii Carmen Trandafir, Călin Geambașu, Xenti Runceanu, Andreea Runceanu, K1, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Romanița Duminică, Florentina Ciună, Marius Țeicu, Gabriel Cotabiță, Dani Ionescu, Anca Florescu, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Miki ex K-pital, Cristina Vasiu, Vlad Nicolici, Loredana, Horia Moculescu, Silvia Dumitrescu, Călin Goia, Sergiu Cioiu, Jazzy Jo, Loredana, Hara, Gabriela Atanasov, Andrei Bănuță, Betty Iordăchescu.

În fiecare seară, vor fi susținute recitaluri speciale, după cum urmează:

  • Vineri, 25 august - Direcția 5, Holograf;
  • Sâmbătă, 26 august - Proconsul, Cargo;
  • Duminică, 27 august - Voltaj, Loredana & Banda Agurida.

Kissopedia 

Oprișan a povestit la rubrica sa despre Traian Vuia, care s-a născut pe 17 august, 1872 - pionier al aviaţiei române, membru al Academiei Române.

La Paris, a realizat cu eforturi proprii un „aeroplan automobil” cu care a reuşit să zboare, la 18 martie 1906, pe câmpul de la Montesson. 

Pe final de emisiune, Oprișan a povestit mai multe despre pionierul aviației române. Poți asculta întreaga intervenție a sa mai jos:  

DesKiss Dimineața - invitată Alexandra Stan - 17 august 2023

DesKiss Dimineața, 01:30:08

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.