Cool Stuff

De vorbă cu Carine, cântăreață și compozitoare: „Este foarte important ca muzica să fie o expresie personală și să nu depinzi de alții”

Carine este o cântăreață și compozitoare din România, ce deține o voce unică și angelică, ceea ce reprezintă visul oricărui producător. Carine este un partener de nădejde în studio, ambitusul său vocal făcând-o perfectă pentru mai multe genuri muzicale. De la indie, la dance și pop, ea crește instantaneu calitatea fiecărei piese cu vocea sa.

După ce a ajuns în top 10 în mai multe clasamente, cu piese precum „Lullaby”, „Looking For My Name” și „Stuck In Your Mind”, ea a început să-și contureze identitatea ca artistă și a devenit mai recunoscută. În prezent, lucrează cu Creator Records. Noul ei single „Call 911” a acumulat deja peste 1 milion de stream-uri pe Spotify, după doar 3 luni de la lansare.

De asemenea, la începutul lunii august Carine a lansat o nouă piesă alături de Holy Molly, „Girls Just Wanna Have Fun”, iar clipul realizat cu doar 200 de euro a strâns deja aproape 700 de mii de vizualizări pe YouTube


Povestește-ne un pic despre tine și cum a început aventura ta cu muzica? 

Muzica a ocupat un loc special în inima mea încă de la vârsta de 5 ani. Când am descoperit pentru prima dată emisiunile artiștilor internaționali la televizor, am știut că există o legătură puternică și că îmi doresc să fiu și eu „în televizor". Am făcut parte dintr-o trupă muzicală pentru copii timp de aproximativ 10 ani, după care am urmat școala de muzică și apoi Universitatea de Muzică și Arte Plastice din Chișinău. Dacă nu ar fi fost muzica, probabil că mi-aș fi încercat norocul în actorie sau dans.

Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil? Și cum ți-ai descrie muzica?

Dacă ar trebui să mă descriu în cel mai sincer mod, aș spune că sunt o persoană a extremelor. Acest lucru mi-a fost atât prieten, cât și dușman, însă, datorită naturii mele creative, m-a ajutat să îmi dezvolt procesul de compunere muzicală la un nivel maxim, fără a-mi impune bariere. Piesele pe care le lansez sunt ca un jurnal personal, fiecare vers reflectând starea mea interioară din acel moment. Scopul meu principal este ca aceste versuri să ajungă la persoanele care se regăsesc în ceea ce scriu și, de ce nu, să le ofere sprijin într-un fel sau altul. 


Ce așteptări ai de la industria muzicală din România? 

Industria muzicală din România este bogată în stiluri și, în special, în artiști noi care își demonstrează talentul prin muzică, dar și prin stil, dans, poezie... Acest lucru influențează în mod pozitiv tinerii care își doresc să devină muzicieni. Dacă ar exista ceva ce aș schimba, ar fi să ofer mai multe oportunități talentelor ascunse din țară, sprijinindu-le mai mult prin organizarea unor audiții care să pună la dispoziție toate resursele necesare pentru a deveni artiști compleți, cu un drum clar și lipsit de obstacole.

Care este piesa care te definește, care vorbește cel mai mult despre tine? 

O piesă care mă definește cel mai mult în acest moment ar fi „Looking for my name", scrisă acum un an, care abordează subtil experiența umană pe Pământ și posibila reîncarnare.


Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ai întâmpinat în cariera ta și cum ai depășit acest moment?

Cel mai mare obstacol din cariera mea a fost acum 6 ani, când nu știam nimic despre industria muzicală de aici și am trebuit să învăț totul într-un timp record, de la drepturile de autor, până la semnificația unui contract pe 5 ani cu o casă de discuri. Am reușit să trec peste acel moment și să înțeleg că puterea se află în mâinile mele ca artist, mai ales ca și compozitor. Este foarte important ca muzica să fie o expresie personală și să nu depinzi de alții. 


În afară de cariera muzicală, care este cea mai mare realizare din viața ta? 

Cea mai mare realizare a mea până acum, alături de muzică, este faptul că am reușit să mențin o relație strânsă cu părinții mei și mai ales că am început o afacere mică împreună cu mama și sora mea, pe care mai apoi îmi doresc să o dezvolt în ceva de care să fiu mândră în fiecare zi.

Pe cine admiri cel mai mult ca artist și de ce? 

În prezent, admir foarte mult atât calitățile artistice, cât și pe cele umane ale lui Holy Molly, cu care am lansat și cea mai recentă colaborare. Dar, dacă vorbim de plan internațional, exemple de voci și versuri care mă inspiră ar fi Raye, Tate McRae, Sam Smith, ZHU ca producător, David Guetta și Tiesto.

Cu ce alți artiști din România ți-ar plăcea cel mai mult să colaborezi? 

Dacă aș putea să realizez o piesă alături de cineva din România, visul meu ar fi să colaborez cu The Motans, Irina Rimes sau Puya, care pentru mine și cred că pentru toți, a fost un artist care a reușit să atingă sufletele oamenilor cu fiecare piesă.

Cum crezi că influențează social media muzica, felul în care se face muzică, temele abordate sau stilurile?

Am crescut cu artiști internaționali de la Disney și cu vloggeri de pe YouTube și m-am obișnuit într-un fel cu ideea că muzica în limba engleză sună mai bine, artiștii străini par să aibă mai mult stil și mai mulți fani, ceea ce m-a făcut să cred că poți reuși doar cântând în engleză. În timp, am descoperit plăcerea de a scrie și în limba română, iar aprecierea oamenilor de aici pentru versurile în limba română m-a motivat să îmi explorez și această latură. 


Ce ne poți spune despre muzica nouă pe care o pregătești pentru acest an?

Urmează muzică excelentă atât în engleză, cât și în română, ceea ce mă face să fiu la fel de entuziasmată ca cei care mă ascultă. Vor veni piese foarte variate, iar colaborările surpriză pe care le voi anunța din septembrie mă emoționează la fel de mult.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.