Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 23 august - Star Wars, ursul „Ninja” și Digital Throne Festival din Iași

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Kissomanii tăi preferați au fost și azi prezenți la datorie, plini de energie și optimism.

Au discutat despre ce au mâncat și vor mai mânca, dar și despre secretul memoriei fantastice a lui Oprișan. Cătălin și-a dezvăluit trucurile, așa că tot ce trebuie să faci este să dai play la podcast-ul de mai jos și să-l asculți.

Nu a lipsit din program nici un omagiu adus lui Toto Cutugno, artist care a murit în Italia, la vârsta de 80 de ani. Toto a fost un mare fan al României, iar după Revoluție, în cadrul festivalului Cerbul de Aur, el a cântat în română piesa „Ciobănaș cu 300 de oi.”

Mai mult, moderatorii au povestit și despre cum el a fost cel care a scris melodiile celebre „L'ete Indien” și „Et si tu n'existais pas”, interpretate de Joe Dassin.


Disney+ și serialul „Ahsoka”

Cătălin, Ciprian și Corina au dat o veste foarte bună iubitorilor SF - astăzi vor apărea două episoade pe Disney+ din serialul „Ahsoka”, personaj desprins din universul Star Wars. În acțiune, plasată după căderea Imperiului, Ahsoka urmărește parcursul fostului cavaler Jedi Ahsoka Tano, în timp ce investighează o amenințare emergentă la adresa unei galaxii vulnerabile. 

Moderatorii l-au avut invitat în studio pe Dan Stănculescu, mare fan Star Wars, colecționar de piese rare (cum ar fi o sabie Jedi care în prezent ajunge la 4000 de euro) și valoaroase din acest univers. 

El a povestit despre cât de încântat este cu privire la premiera de pe Disney+, dar și cum cei din comunitate își iau la revedere unii de la alții cu replica „may the Force be with you.” Dan își face singur constumele și merge la comic con-uri drept Darth Vader sau Chewbacca.

Mai mult, de un an, în Centrul Vechi, el a deschis un bar dedicat pasionaților SF, Geek Hub. Mai multe detalii interesante afli în podcast-ul de mai jos.


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „F”. Eliza Rădulescu din Râmnicu Vâlcea a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele zece întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 100 de euro.

La capitolul știri, moderatorii au comentat și cum Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că în august 2024 speră ca pe calea ferată Sighișoara-Curtici să se circule cu 160 km/h, dar și cum japonezii l-au prins pe ursul „Ninja”, după 4 ani de căutări.

„Un urs brun de pe insula Hokkaido (nordul Japoniei), care ataca în special vaci şi era poreclit „ninja” pentru abilitatea sa de a se ascunde, a fost recent ucis după patru ani de căutări, au anunţat marţi autorităţile locale”, informează observatornews.ro, nu fără a sublinia cum ursul a atacat 66 de bovine, dintre care aproximativ jumătate au murit în urma rănilor suferite.

Digital Throne - Festival și Partydul Kiss FM

Iasi, capitala istorică a României, este gazda celei de-a 15-a ediții a World Esports Championships în cadrul festivalului Digital Throne, unde peste 600 de jucători din toate colțurile lumii vor concura pentru tronul World Esports.

Experiența numită WEC23 va dura 10 zile, începând cu 24 august și până pe 4 septembrie.

Ultimele trei zile (1-3 septembrie) aduc o serie de concerte foarte interesante pentru public, în zona Palas din Iași. 

Armin van Buuren, Tujamo, Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell sunt artiștii străini anunțați la festivitatea de închidere, iar lineup-ul este completat cu artiști români precum: B.U.G. Mafia, Delia, Carla's Dreams, Alternosfera, Subcarpați, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC și Filarmonica „Moldova” din Iași.

Kiss FM va avea un studio la Digital Throne si va emite de acolo între 1 si 3 septembrie; moderatori vor fi Dan Fintescu și DJ Lexi de la Bad & Boujee. Partydul Kiss FM nu lipsește de la event, dar va fi prezent pe scenă pe 25 august, la deschidere. WOOP!

Kiss FM is your #1 Festival Radio, așa că postul de radio este partenerul oficial al festivalui!

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o ediție aniversară – 60 de ani

Corina, Ciprian și Cătălin au povestit și despre event-ul care va avea loc între 25-27 august 2023 și va aduce pe scena din Piațeta Perla din Mamaia cele mai sonore nume ale muzicii ușoare românești, alături de Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga. 

După 11 ani de absență ai festivalului lansat în urmă cu șase decenii, fanii muzicii ușoare vor fi răsplătiți cu o ediție aniversară, ce se va desfășura în perioada 25-27 august, de la ora 19.00, în Piațeta Perla din Mamaia, și va fi prezentată de Liana Stanciu și de Aurelian Temișan.

Vreme de trei zile, pe scena Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia vor urca artiștii Carmen Trandafir, Călin Geambașu, Xenti Runceanu, Andreea Runceanu, K1, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Romanița Duminică, Florentina Ciună, Marius Țeicu, Gabriel Cotabiță, Dani Ionescu, Anca Florescu, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Miki ex K-pital, Cristina Vasiu, Vlad Nicolici, Loredana, Horia Moculescu, Silvia Dumitrescu, Călin Goia, Sergiu Cioiu, Jazzy Jo, Loredana, Hara, Gabriela Atanasov, Andrei Bănuță, Betty Iordăchescu.

În fiecare seară, vor fi susținute recitaluri speciale, după cum urmează:

Vineri, 25 august - Direcția 5, Holograf;

Sâmbătă, 26 august - Proconsul, Cargo;

Duminică, 27 august - Voltaj, Loredana & Banda Agurida.

DesKiss Dimineața - invitat Dan Stănculescu - 23 august 2023

DesKiss Dimineața, 00:59:30

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.