Kiss Bits

Cum doamne iartă-mă au ajuns „cadavre extraterestre” în parlamentul din Mexic

În fiecare zi afli ceva nou, cum ar fi că în Mexic un tip a dus presupuse cadavre de extratereștri în parlamentul din Mexic. Da, am tot atâtea întrebări ca tine.

Îți amintești de ‘Oumuamua, obiectul bizar și lunguieț care a trecut pe lângă Pământ în 2017? Despre el doctorul doctorul Avi Loeb susține că n-a fost, așa, un alt obiect cosmic care a trecut pe lângă noi, ci chiar tehnologie extraterestră. A explicat chiar într-o carte. De 240 de pagini. 

Au venit apoi mărturiile piloților militari din Statele Unite ale Americii. Inclusiv niște imagini video destul de neclare. John Ratcliffe, fostul director al Serviciului Național de Informaţii al SUA, a spus chiar că au fost văzute mai multe decât s-a declarat public. „[Obiecte care] sunt greu de explicat, cu mișcări greu de reprodus, pentru care nu avem tehnologia necesară sau care călătoresc la viteze mult prea mari ca să le putem percepe.”

Ceea ce ne duce în septembrie 2023, în Mexic. Și poți la fel de bine să începi c-o ghicitoare: ce are trei degete lungi, un craniu gigantic și o vârstă de circa 1.000 de ani? Cadavrele extraterestre ar fi răspunsul, după cum spune Jame Maussan, unul dintre cei mai cunoscuți investigatori de extratereștri din America Latină.

Extratereștri prezentați în parlament

Pe 12 septembrie a fost o audiență publică în camera inferioară a parlamentului mexican despre OZN-uri. Acolo, Maussan a prezentat două cadavre în cutii de lemn, despre care a spus că: „aceste ființe nu sunt umane și nu fac parte din evoluția noastră terestră”. 

Prezentarea bombastică a ajuns virală pe net, că nu se-ntâmplă în fiecare zi ca oficiali guvernamentali să asiste la o prezentare cu așa-zise leșuri extraterestre.

Maussan a susținut că au fost descoperite în 2017, prin regiunea Ica din Peru, undeva între orașele Palpa și Nazca. Sub jurământ a spus și că cele două cadavre au fost studiate recent la Universitatea Națională Autonomă din Mexic, una dintre cele mai prestigioase instituții superioare de învățământ și de cercetare din țară, unde oamenii de știință ar fi prelevat probe ADN prin datarea cu radiocarbon.

„Astea nu sunt ființe găsite după ce navele s-au prăbușit, ci mai degrabă sunt ființe care au fost îngropate în minele de alge și s-au fosilizat”, a spus el că ar fi reieșit din cercetare.

Încercările VICE de a ajunge la alți cercetători de la Universitate și a corobora declarațiile nu s-au soldat încă cu un răspuns. Maussan a mai susținut și că radiografiile ar fi scos la iveală că unul dintre corpuri conținea ouă cu embrioni.

„Dacă corpurile sunt de natură extraterestră sau nu, nu știm, dar erau inteligente și trăiau printre noi. Ar trebui rescrisă istoria”, a zis Maussan.

Prezentarea din Mexic s-a făcut cu public internațional

Din audiența congresului de la Mexic mai făceau parte și foști membri ai forțelor armate, oameni de știință și politicieni din Statele Unite, Japonia, Argentina, Franța, Brazilia și Peru. De asemenea, Enrique Kolbeck Vergara, un fost pilot mexican și controlor de spațiu aerian cu 48 de ani de experiență, a prezentat patru cazuri diferite de apariții masive de OZN-uri în Mexic în timpul carierei sale.

Există însă suficiente motive ca declarațiile lui Maussan și a altora despre așa-zisele cadavre extraterestre să fie puse la îndoială.

Maussan, care prezintă un show TV despre extratereștrii din Mexic, a fost criticat de-a lungul anilor pentru propagarea fără dovezi a știrilor despre extratereștri și observări de OZN-uri. A mai fost implicat și anterior în anunțuri bombastice despre presupuse cadavre de extratereștri. Au fost ulterior dezmințite sau suspectate a fi falsuri.

Presupusele cadavre prezentate de Maussan către deputați par a fi legate de o declarație făcută cu șase ani în urmă și care, încă de atunci, e suspectată de experți ca fiind falsă. El a zis că mumiile au fost recuperate din afara teritoriului Nazca, din Peru, și că aveau 1,70 metri înălțime și trei degete. Detaliile astea se potrivesc cu o presupusă mumie extraterestră promovată de Maussan în 2017 și pe care experții au caracterizat-o drept „cel mai probabil, falsă”.

În 2017, Mausan a apărut într-un clip în care promova presupusele mumii extraterestre descoperite în Nazca. Ar fi avut 1,68 m înălțime și trei degete. Pe atunci, susținea că „ăsta e doar începutul, nu sfârșitul, nimic măcar când vorbim despre probe, urmează mult mai mult”. 

Documentariștii au intervievat și un om de știință rus care verificase mumiile găsite. Credibilitatea acestuia a fost însă pusă la îndoială mai târziu, după ce s-a aflat că se lăudase cu inventarea unei camere care-ți face poze la suflet.

Cercetătorii peruvieni au fost indignați și au spus în repetate rânduri că leșurile erau, de fapt, umane. Într-adevăr, experții au subliniat că presupuse trăsături extraterestre, precum craniul alungit, au fost descoperite și în mumiile precolumbiene.

În 2015, Maussan a jucat un rol important și în evenimentul „Fii martor”, unde au fost analizate dispozitive vechi, care ar fi provenit din Roswell, New Mexico, dar și o fotografie cu un presupus cadavru extraterestru. A fost dovedit mai târziu că era cadavrul unui copil nativ american. Asta l-a făcut pe cercetătorul de OZN-uri care promovase imaginea să-și ceară scuze.

Pus față în față cu dovada, Maussan a spus la acel moment că „ar putea fi adevărat”, dar „există atât de multe anomalii, încât e imposibil ca asta să fie o ființă umană”.

Sigur, presupuse mumii extraterestre au tot apărut în spațiul public și înainte, dar au fost demontate aproape de fiecare dată. Într-un alt caz cunoscut, din 2003, un corp de circa 15 centimetri a fost descoperit în Chile. 

Investigatorii de OZN-uri au crezut ani la rând că era un cadavru extraterestru. În 2018, oamenii de știință au spus ce credeau: că era, de fapt, un copil care suferise o mutație genetică.

Doar pentru că le-a prezentat în parlament nu înseamnă că-s și adevărate

Evenimentul halucinant de la congresul din Mexic e încă o dovadă că astfel de declarații trebuie să fie luate cu maximă îndoială, chit că sunt făcute sub jurământ sau în fața legislatorilor. De exemplu, sesiunile guvernamentale de profil înalt din SUA au entuziasmat atât credincioșii, cât și scepticii. 

Un fost oficial al serviciilor secrete americane a declarat, sub jurământ și în timpul sesiunii, că guvernul american deține cadavre extraterestre și nave spațiale, dar n-a adus nicio dovadă publicului.

Între timp, Pentagonul continuă să arate clipuri cu mingi de metal care zboară, iar guvernul american arată mai mult ca oricând interes public pentru explorarea OZN-urilor. 

Mai multe știri legate de observarea navelor spațiale ar putea veni curând din surse oficiale: pe 14 septembrie, NASA ține o conferință ca să dezvăluie concluziile la care a ajuns propriul său grup de studiu al fenomenelor aeriene neidentificate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.