Kiss Bits

Reacțiile românilor la iPhone 15 te ajută să înghiți mai ușor pâinea cu ceai ca să ți-l iei și tu

iPhone 15 e din – wow, ce întâmplare! – 15 septembrie la precomandă. Poate n-ai bani de el, da’ reacțiile de aici sunt gratuite și sunt un instantaneu al momentului.

iPhone 15 e listat la precomandă în România la un preț mare. Oricum l-ai raporta la salariu minim, mediu, coșul de cumpărături sau dobânda practicată de un IFN, e scump. Totodată, nu e necesar. E un telefon. Îl iei că-l vrei, că poți, că rate ai mai avut la viața ta. 

Fiecare moment în care Apple lansează un nou telefon e frumos, că lumea se sparge în două tabere: cei care așteaptă noutatea ca pe sfintele moaște și-s considerați o sectă care-și ia lumina de la Cupertino și ceilalți care vor să facă mișto de primii.

Undeva la mijloc sunt ceilalți care rup simulatoarele de credite.

De la eternul conflict dintre rockeri și depeșari nu s-au mai investit atâtea emoții ca în deosebita rivalitate dintre cei cu Android și cei cu iPhone. În 2023, pentru cei dintâi e încă o ocazie de ironii: Apple a băgat pe iPhone 15 USB-C (portul universal de încărcare și transfer).

Da, telefoanele cu Android îl au de ani buni, dar abia mai recent Uniunea Europeană a impus standardizarea și Apple și-a dat seama că hei, deja îl avem pe laptopuri, pe tablete, schimbăm și pe telefoane că vrem, da?

Au schimbat. 

În restul, totul e mai bine, dar nu wow, nu cred așa ceva bine. Pe iPhone 15 Pro și Pro Max camerele sunt mai bune, telefoanele sunt mai rezistente (allegedly – carcasă din titan, fam!), ecranele mai luminoase și există un buton pe care poți pune shortcuts (cameră, voice memo, ce vrei tu). Celelalte, da, există și ele. iPhone 15 și iPhone 15 Plus sunt, practicat, iPhone 14 Pro din 2022, da’ cu alt nume și alte culori. 

La cât costă iPhone 15 în România era firesc să fie și reacții amuzante

N-ajută niciodată să te uiți după prețuri de America când vine vorba de un nou iPhone. Acolo unde un iPhone 15 e 800 de dolari (circa 3.750 de lei), în România e 4.700 de lei. Mă rog, e explicabil prin multe lucruri, mai concrete sau mai puțin concrete. În fine, costă cât costă. Uită-te la tine cum bei cafea în fiecare zi și te plângi că n-ai bani de iPhone, cum a zis șeful Apple când a lansat iPhone X, primul model cu preț de-o mie de coco.

Prețurile iPhone 15 în România pentru cele mai ieftine versiuni la precomandă:

  • iPhone 15 128 GB – 4.700 de lei
  • iPhone 15 Plus 128 GB – 5.450 lei
  • iPhone 15 Pro 128 GB – 6.000 de lei
  • iPhone 15 Pro Max 256 GB – 7.200 de lei

Găsești la banii ăștia și-o mașină de tip cazan? Absolut. Cu mașina aia n-o să te poți însă lăuda prietenilor tăi, nu?

O să se plictisească românii vreodată de glumele cu vândutul de organe? Nu, dar merită menționat și că prețurile ridicate nu vin doar de la Apple – toate smartphone-urile vârf de gamă costă lejer peste mia de euro și noul platou e cam două mii de euro; vezi Samsung Galaxy Z Fold5.

Telefoanele astea noi costă cât costă. Și, până la urmă, opt din zece cele mai vândute smartphone-uri în 2022 sunt Apple, deci ceva fac bine. Sau trăim cu toții în matricea care ne pune să luăm tot felul de produse ca să umplem golurile din suflet. Probabil d-aia și există Pro Max, că unele goluri sunt mai mari. 

iPhone 15 există în aceeași lume în care tricouri de branduri lux au ajuns să coste sute sau mii de euro. Sunt probabil câteva amanete și două–trei IFN-uri care au apărut tocmai ca să ne putem lua și noi restul țoale Balenciaga și Gucci, ca să nu mai râdă copiii de noi la școală.

*mențiune: da, articolul ăsta există doar pentru c-am avut titlul și era prea bun să nu existe undeva pe internet.

iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 2.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 3.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 4.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 5.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 6.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 8.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 9.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 7.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 11.png

WELL, THAT ESCALATED QUICKLY

iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 12.png

COMENTARIILE CU OFERTE DE RINICHI NU PUTEAU SĂ LIPSEASCĂ

iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 14.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 13.png
iphone 15, pret, romania, emag, altex, precomanda 10.png

IT'S FUNNY 'CAUSE IT'S TRUE

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.