Kiss Music News

Soprana Alexandra Coman a lansat piesa „Fata din Carpați"

Alexandra Coman lansează piesa „Fata din Carpați”, un omagiu al femeii românce, și invită fanii la concertul extraordinar al lui Gheorghe Zamfir, unde soprana va cânta alături de tenorul Jose Carreras și de Laura Fabian.

„Piesa „Fata din Carpați este compusă de Ioan D. Chirescu, iar varianta interpretată de mine are la bază orchestrația semnata de dirijorul și compozitorul Marius Hristescu și adaptată de către Mihnea Irimia. Scenariul care mi-a fost prezentat de către regizoarea și actrița Carmen-Maria Strujac a făcut din acest proiect ceva de nerefuzat. Clipul surprinde câteva ipostaze ale “fetei din Carpați”: fata din satul românesc, cu expresia ei ludică, fata dacă, o imagine oarecum necunoscută, revelată însă acum, fascinanta figură feminină din ansamblul mitologic de iele, figura feminină medievală, un fel de alter-ego feminin al Prințului Dracula. Seducătoare și înspăimântătoare deopotrivă, dar și figura feminină care strunește caii cu măiestrie chiar superioară unui bărbat, precum în basmele românești. Trăsăturile comune ale fiecăreia din ipostazele prezentate sunt frumusețea, naturalețea și bunul gust. Videoclipul excelează, pentru fiecare dintre ipostaze, prin ținute perfect adaptate care rămân pe retină cu forța unor tablouri. Țin să îi mulțumesc superbei și talentatei balerine a ONB, Raluca Jercea și colegelor ei, pentru minunata colaborare. Cu nuanțe din cele mai subtile, videoclipul aduce un omagiu muzicii românești, femeii românce și frumuseții acestei țări.” – declară soprana Alexandra Coman.
 „Cu această ocazie, aș vrea să lansez o invitație la concertul aniversar extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, de pe 15 septembrie, unde sunt invitată alături de tenorul Jose Carreras cu care am cântat de foarte multe ori, de Laura Fabian și de mulți alți invitați extraordinari. În cadrul acestui eveniment unic, spectatorii vor avea ocazia sa asculte live, minunata piesă „Fata din Carpați ".„ – continuă aceasta.


Soprana Alexandra Comana și-a început cariera muzicala cu studiul pianului, încercând să cânte și la alte instrumente, cum ar fi vioara și chitara, dar, ulterior, s-a axat pe lecțiile de pian.

Alexandra Coman a cântat pentru prima data în străinătate în 1996, la Palais Corbelli din Viena. În România a debutat cu un rol integral, Magda din opera "La Rondine”, de Puccini, la Universitatea Națională de Muzica, în 2002. A interpretat, în același an, și rolul Mimi din "La Boheme", la Los Angeles. Alexandra Coman a studiat cu Luciano Pavarotti, l-a cunoscut pe Placido Domingo și a cântat alături de Jose Carreras.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.