DesKiss Dimineața, 21 septembrie - pace, extratereștri fake, bun simț și protest în haită

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Share

Ziua de joi a început cu mult optimism și zen, deoarece astăzi serbăm Ziua Internațională a Păcii, dar și Ziua Mondială a Recunoștinței.

Kissomanii au dat cu pace între ei și cu ascultătorii, și au punctat cât de important este acest lucru, mai ales în lumea în care trăim, cu un război care durează de aproape doi ani la granița cu România. 

21 septembrie înseamnă și Ziua Internațională de luptă împotriva bolii Alzheimer, dar și Ziua Golfului în Miniatură. În ce-i privește pe sărbătoriți, astăzi s-a născut Dem Rădulescu, actor român (d. 2000), dar și Jason Derulo și Bill Murray.

Tarom strânge fonduri de la oameni

S-a trecut rapid la o știre „de-a râsu' plânsu”, care zice așa, după cum informează libertatea.ro

„Dai 1 RON! Salvezi TAROM”. Campanie de donații lansată de angajații operatorului național. Campania a fost lansată de către sindicatul angajaţilor companiei care solicită public tuturor membrilor de sindicat, angajaţi şi foşti angajaţi şi totodată tuturor cetăţenilor României să contribuie pentru salvarea Tarom. În replică, compania de stat s-a disociat de acest demers, despre care a afirmat că nu este util.”

Legea bunului simț

Kissomanii au comentat o nouă lege care a fost votată în Parlament și care este despre bunul simț. „Femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile, ghişeele şi casele de marcat de la instituțiile publice și private, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional”, informează digi24.ro.

S-a vorbit despre educație și cum bunul simț nu ar trebui reglementat într-o societate în care există deja, iar apoi moderatorii au cerut ascultătorilor să spună ce legi ar da ei pentru România, dacă ar avea această putere.

„Băieții să nu se mai comporte urât cu fetele la școală”, „minimum 12 clase la înregistrarea pe orice platformă socială”, „o lege în care nu se mai aplică TVA la mici și ceafă de porc”, dar și „interzicerea scuipatului pe stradă” sunt doar câteva dintre ele. 

Codruta Simina și extratereștri

Codruța a fost alături de Corina, Ciprian și Cătălin prin apel telefonic și a vorbit despre știrea în care un „UFO-log” mexican a arătat lumii două mumii de extratereștri și a spus apoi că unul dintre ei avea ouă în el.

Jurnalista a specificat că vorbim despre o știre falsă, iar imaginile sunt niște păpuși, „extratereștri pentru săraci”, apărute și în 2017. Reuters a trimis o expertă pe teren să verifice povestea, iar ea a vobit și cu oameni de știință, astfel încât să confirme faptul că nu vorbim despre ceva real.

„Ne dorim puțină magie” în viață, a specificat Simina, în timp ce ne-a încurajat pe toți să verifică dovezile, să mergem la sursele inițiale și să vedem foarte clar cine spune anumite informații, astfel încât să nu mai credem tot ceea ce vedem pe internet.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „S”. Robert a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate întrebările. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Melodie nouă de la Shakira

Artista a lansat o nouă piesă „El Jefe”, iar în doar câteva ore, melodia are aproape 4 milioane de vizualizări. Ție cum ți se pare?


N-aduce anu' ce-aduce Băcanu 

Corina a păstrat tematica emisiunii și a spus că și ea ar da o lege, și anume ca autoritățile să „stârpească” ambrozia. Kissomana a povestit cum era în parc cu fiul ei, clipă în care apare un tătic civilizat și elegant. Pe ea a apucat-o strănutul și nu și-a dat seama că „era cu mucii pe bluză”, până nu a ajuns acasă.

În timpul petrecut în parc, bărbatul se uita la ea, iar ea se simțea validată, până să afle adevărul și anume că el se uita la mucii ei. Întreaga povestire, așa cum doar Corina se pricepe să o spună, în podcast-ul de mai jos:

Protest la limita absurdului

Emisiunea s-a încheiat cu o știre via Berlin, așa cum notează observatornews.ro: „Protest în haită la Berlin. 1000 de persoane care se cred câini cer autorităţilor să li se recunoască noua identitate. Au comunicat între ei doar prin lătrat. O mie de persoane îmbrăcate în costume de câine s-au adunat în Berlin, într-un protest în care cer autorităţilor să le fie recunoscută identitatea: cea de oameni-câini.”


Share