Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 25 septembrie - lapte matern, cea mai scurtă căsătorie și o piesă de teatru românească pe care trebuie s-o vezi

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de luni a început în forță, după ce moderatorii au avut parte de un weekend plin, unde s-au bucurat de diferite activități care au avut loc în oraș.

După ce Ciprian și Cătălin au glumit vineri, când Corina a fost absentă, că este plecată în Zanzibar, ea a povestit cum a primit tot felul de mesaje de la oameni care o felicitau pentru decizie sau care o întrebau cum este acolo.

Oprișan a vorbit cu poftă despre tot felul de delicii culinare pe care le-a încercat în zilele libere, așa că a vrut să știe și de la ascultători ce au făcut în weekend, iar răspunsurile nu au întârziat să apară, după cum le poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

Semnificațiile zilei

Ciprian a trecut și la semnificațiile zilei, iar pe 25 septembrie se întâmplă multe. În primul rând, avem așa - Ziua cărților cu benzi desenate, Ziua mondială a visului, Ziua mondială a farmacistului, Ziua Hit-urilor, dar și Ziua Dăruirii, serbată în România.

Plus de asta, la 25 septembrie 1872, se inaugurează Gara de Nord din București și se deschide prima linie de cale ferată București – Ploiești. Piatra de temelie a gării a fost pusă la 10 septembrie 1868 în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor. Stația a fost denumită inițial Gara Târgoviștei (pentru că artera numită astăzi Calea Griviței se numea pe vremea aceea Calea Târgoviștei) urmând ca în 1888 să ia denumirea actuală.

Tot într-o zi ca asta, dar la 1883, a fost castelul Peleş, ocazie folosită de autorităţi pentru a declara Sinaia oraş.

În plan internațional, pe 25 septembrie 1976, trupa de rock U2 este înfiinţată după o întâlnire în casa bateristului Larry Mullen.


La zile de naștere avem pe Maria Tănase, Ileana Sararoriu, Michael Douglas, Will Smith și Catherine Zeta-Jones.

Oile high

Kissomanii au dezbătut o știre amuzantă, via adevărul.ro, care spune așa: „Proprietarul unei culturi de canabis medicinal din Almyros, Grecia, a avut parte de o mare surpriză. O turmă de oi a ajuns pe terenul său și a mâncat 300 de kilograme de plante.

„Au sărit mai sus decât caprele”, a râs el. „Eu sunt foarte bine, dar mai bine sunt oile, pline de nebunie și... energie. Ele văd totul ca fiind frumos”, a declarat proprietarul fermei de canabis medicinal, Yiannis Bourounis, pentru Status FM Salonic.”

N-aduce anu' ce-aduce Băcanu 

Corina a dezbătut o știre care a fost extrem de populară pe Reddit. Știre sună cam așa: „Un bărbat a dezvăluit că este alăptat de iubita lui. Omul a explicat chiar și ce gust are laptele produs de partenera lui, dar și care este motivul pentru care cei doi fac asta.”

El are 23 de ani și este alăptat de peste un an de zile, de mai multe ori pe zi. Kissomana a povestit și cum un amic de-ai ei a fost la aniversarea unei tinere mămici, unde a gustat prăjitura Albă ca Zăpada, și fermecat de gustul fantastic, a aflat că ea a pus în compoziție lapte matern.

Corina a vrut să știe ce părere au bărbații despre toate astea și dacă au gustat lapte matern sau nu până acum.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „R”. Valentin din București a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate cele zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Hai la meci!

Naționala Feminină de Fotbal a României reprezintă excelența sportivă și dedicarea în fotbalul feminin din țară. Dacă și tu crezi în această campanie, vino alături de Naționala Feminină la meciurile din UEFA Women’s Nations League.

Naționala Feminină de Fotbal semnează campania #modeledefemeie2023, care abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului și își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică.

Mai multe informații în materialul de mai jos:

PS: până una alta, haide să ne vedem la meciul lor cu Finlanda, pe 26 septembrie, de la ora 19:00, pe Stadion Arcul de Triumf

Invitații zilei 


Cosmin Seleși și Lucian Ghimiși au venit în studio, unde au vorbit despre cea mai nouă piesă în care joacă (și alături de Răzvan Oprea).

Spectacolul se numește „Femeile noastre” și este adaptat după o piesă franțuzească; premiera va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Luceafărul din București, iar bilete poți lua de aici. Băieții vor porni apoi și într-un turneu de promovare prin mai multe orașe din țară.

„Trei prieteni, Paul, Max și Silviu au întâlnire într-o seară pentru o partidă lungă de cărți.

Dar ceea ce pare a fi o întâlnire obișnuită se transformă într-o comedie spumoasă în care conversațiile lor dinamice dezvăluie personaje complexe cu povesti de viață surprinzătoare. Dar oare ce se ascunde în spatele carților și discuțiilor pline de umor?

Rămâne să descoperi singur la un spectacol pe care nu vrei să îl ratezi”, se arată notat în sinopsiul original.

Cea mai scurtă căsătorie

Emisiunea s-a încheiat cu o știre via libertatea.ro: „Doi kuweitieni s-au despărțit la 3 minute după ce au spus „da” Citeşte întreaga ştire: Cea mai scurtă căsătorie din istorie. Motivul pentru care doi kuweitieni s-au despărțit la 3 minute după ce au spus „da.

După ceremonie, cuplul era pe cale să părăsească Judecătoria din Al-Kuwait, dar mireasa s-a împiedicat și a căzut. Bărbatul a numit-o „proastă”, iar soția a fost atât de supărată, încât i-a cerut imediat ofițerului de Stare Civilă să le desființeze căsătoria. 

Ofițerul a fost de acord și a emis un document de anulare la doar trei minute după ce s-au căsătorit. Este sigur cea mai scurtă căsătorie din istoria țării.”

DesKiss Dimineața - invitați Cosmin Seleși & Lucian Ghimiș - 25 septembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:15:17

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.