Cool Stuff

Sean Penn prezintă o imagine de aproape a războiului din Ucraina în documentarul „Superpower”

Documentarul „Superputere”, pe care Sean Penn l-a regizat împreună cu Aaron Kaufman, este produsul a șapte călătorii în și dinspre Ucraina. Acestea au început la sfârșitul anului 2021, când perspectiva unei invazii rusești rămânea doar o amenințare neliniștitoare, iar Penn a fost intrigat să spună povestea comediantului/actorului devenit politician în viața reală, însărcinat cu conducerea țării sale după ce a jucat același rol într-un serial TV.

După cum arată clar experiența sa din Haiti, Penn nu este un diletant când vine vorba de a-și asuma riscuri și de a se murdări pe mâini, iar el se pregătește pentru această sarcină mergând să „asculte oameni deștepți", printre care Steven Pifer, fostul ambasador al SUA în Ucraina, Vitali Klitschko, boxerul devenit primar al Kievului, și locotenent-colonelul în retragere Alexander Vindman, fost director pentru afaceri europene al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite.

Aceste interviuri aduc un context istoric util documentarului înainte de începerea filmărilor, inclusiv protestele din 2014, anexarea Crimeei de către Rusia și istoria Ucrainei când vine vorba de oligarhi și corupție. Conversațiile sale cu poporul ucrainean se dovedesc la fel de lămuritoare, atât înainte de război - când mulți și-au exprimat îndoielile cu privire la Zelensky -, cât și în timpul acestuia.

Penn s-a întâmplat să se afle în locul nepotrivit când trebuia să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, era în Ucraina când au început să cadă bombele rusești în februarie 2022, iar acest lucru este surprins și în documentarul său.

„Superpower" a avut premiera pe 18 septembrie pe Paramount+. Iată trailerul pentru documentarul pe care ar trebui să-l vadă întreaga lume: 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.