DesKiss Dimineața, 26 septembrie - teorii ale conspirației, câinele acuzat și piesă nouă Florian Rus

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Share

Ziua de marți a început cu cei trei kissomani care au vorbit despre alergii și ambrozie, dar așa cum deja te-au obișnuit, totul pe un ton optimist și plin de haz.

Și cum au luat orașul așa la puricat, le-a venit ideea să-i întrebe pe ascultători ce lucruri bune au de spus despre orașul din care ei sunt, așa că a urmat un val de mesaje frumoase, după cum poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

Adevărul este că avem multe motive de bucurie și în țara asta, dacă ne mai uităm uneori și la ele.

Semnificațiile zilei


Ciprian a venit cu semnificațiile zilei, iar pe 26 septembrie s-au întâmplat și se întâmplă multe. În primul rând avem așa - Ziua limbilor europene, Ziua scrisorilor de dragoste, Ziuna Mondială a munților curați, Ziua Mondială a migranților și refugiaților, Ziua Mondială Maritimă, dar și Ziua Națională a Contracepției.

Pe 26 septembrie 1887 a apărut și primul disc plat de gramofon, în 1902 a murit Levi Strauss, creatorul celebrilor pantaloni „blue jeans”, în timp ce în 1961, Bob Dylan își facea debutul. Tot într-o zi de 26 septembrie, Beatles și-a lansat albumul „Abbey Road”, dar a murit și muzicianul și actorul român Ioan Gyuri Pascu.


În 2002, pe 26 septembrie, Timişoara a devenit primul oraş din România cu un sistem de iluminare stradală inteligentă pe perioada nopţii, când traficul scade foarte mult, are loc o reducere a nivelului de iluminanţă, fără a afecta însă siguranţa circulaţiei, astfel încât consumul de energie electrică se reduce cu până la 30 la sută.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „O”. Marian a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la opt din cele zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro.

N-aduce anu' ce-aduce Băcanu 

Corina a vorbit astăzi despre mai multe persoane publice, în special una anume, care aduc în vederea fanilor lor tot felul de teorii ale conspirației, de la faptul că pământul este plat, la cele care susțin că dârele lăsate de avioane pe cer au scopul de a ne otrăvi.

Kissomana a spus că astfel de teorii apar din cauza unui sistem medical românesc precar, dar le spune ascultătorilor cum există și excepții și cum la bază medicii și știința nu ne vor răul, drept dovadă și speranța de viață ridicată.

Ea încurajează oamenii să aibă încredere în faptele medicale și să nu creadă tot ceea ce spun unii oameni pe internet, fapte care par rupte din filmele SF. Întreaga intervenție, în podcast-ul de mai jos.


Câinele acuzat

Cei trei au comentat o știre tare amuzantă, via libertatea.ro, care spune așa: „Ciapunio, un câine acuzat la televizor că a mâncat 100 de verze de la o fermă, primește susținerea polonezilor amuzați și revoltați. Polonezii au fost captivați de câteva zile de o anchetă difuzată de televiziunea publică în cazul unui câine acuzat că a mâncat 100 de căpățâni de varză de la o fermă vecină. Suspectul, Ciapunio, a primit declarații de susținere și solidaritate, devenind totodată subiect de glume pe internet. Cazul a fost scos la iveală în cadrul emisiunii Sprawa dla reportera („Caz pentru un reporter”), un program popular difuzat de televiziunea de stat TVP încă din 1983.”

Piesa în avanpremieră

În studio a venit Florian Rus, iar el a cântat în avanpremieră melodia „Ultima decizie.”

Artistul a povestit cum și-a petrecut vara în studio, dar și despre cum plănuiește să mai lanseze un hit până la final de an.


Cel mai recent cântec semnat de el ne-a mers direct la suflet și te invităm și pe tine să-l asculți, în podcast-ul de mai jos:


DesKiss Dimineața - invitat Florian Rus - 26 septembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:19:32
Podcast

DesKiss Dimineața - invitată Minelli - 29 noiembrie

DesKiss Dimineața, 01:27:17
Podcast

DesKiss Dimineața - 28 noiembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:14:57
Podcast

DesKiss Dimineața - invitată Holy Molly - 27 noiembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:23:24
Podcast
Share