Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 9 octombrie - invitați Alex Bogdan, Toma Cuzin, Sore și Bitză

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

 O nouă săptămână, o nouă emisiune, dar și temperaturi scăzute de care Oprișan s-a plâns încă din primele minute de emisie. 

„Ultima zi de chiloți, prima zi de izmene!”, a decretat Oprișan. 

Ascultătorii au trimis și ei mesaje pentru a-i anunța pe kissomani că prin țară au fost temperaturi și mai mici, de la 1 la 6 grade, de exemplu, în Cluj și Târgoviște. De la Sibiu au primit chiar poze cu geamul înghețat. Gata, toată țara se pregătește de iarnă! Corina a fost în întârziere, dar a ajuns la timp pentru semnificațiile zilei. 

Semnificațiile Zilei

„Ziua Mondială a Poştei”- a fost declarată, oficial, ca zi de sărbătoare pentru poştaşi în anul 1969. De asemenea, Ciprian a citit că tot astăzi este și Ziua internațională a berii și a pizzei, mmmmm, dar și Ziua Brânzei cu mucegai– delicatesa, mucegaiul adăugat în mod intenționat pentru a crea un tip de brânză care are o textură și o aromă unică.

Apropo de bere și pizza, kissomanii au cerut ascultătorilor să trimită și ei ce combinații de alimente merg împreună. Au primit vrute și nevrute! Pastramă cu mămăligă, bere cu semințe, dovlecel pane cu tzatziki, pepene cu brânză, cartofi prăjiți cu mujdei etc. 

Invitații emisiunii - Alex Bogdan și Toma Cuzin 

Cei doi actori au venit la DesKiss Dimineața pentru a povesti despre cel mai recent film în care joacă împreună: „LIBERTATE”.  Acesta spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras. 


Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Toma Cuzin a povestit despre cum a trăit el Revoluția: 

„Așteptam să plece toți din birouri să văd ce se întâmplă acolo, din birourile de muncitori, de la șantier. Pe mine m-a prins Revoluția undeva pe lângă Târgu Jiu și a fost mai mult sau mai puțin serios până când au spus la televizor că Ceaușescu a fugit. Până atunci... În Târgu Jiu au fost ceva mișcări de trupe, dar nimic serios. În Craiova, da”, a spus el. 

Alex Bogdan a mărturisit că la Revoluție avea 3 ani. 

„Țin minte că tata a zis „femeie, ia copiii! jos se trage!”, dar afară nu trăgea nimeni. Și s-a dus să apere primăria cu toți bărbații din Târgu Ocna. Au apărat acolo, probabil au petrecut și au băut, eu cu mama întinși pe jos pe covoare, să nu cumva să ne luăm glonțul, s-a terminat, toți și-au luat carnete de revoluționari. Tata a uitat să facă treaba asta și dup-aia, aia e”, a povestit Alex Bogdan. 

Oprișan a vrut să afle dacă e greu să joci personaje serioase, atunci când ești obișnuit să joci mai mult în comedii. Toma Cuzin a povestit despre personajul său, că este un om obișnuit care, din cauza traumelor prin care trece în acea perioadă, înnebunește. De asemenea, el a spus că prin acest film începi să înțelegi mai bine societatea în care trăim. 

Alex Bogdan a povestit și el că de această dată e vorba de un film despre Revoluție care nu este plictisitor, care nu se înscrie în genul minimalist care a dominat majoritatea filmelor făcute pe acest subiect.

„Este un film dinamic, foarte important și ca fapte istorice, dar este accesibil oricărui tânăr care trăiește în epoca filmului în viteză. Va găsi în acest film dinamica și acțiunea necesare pentru a nu se plictisi”, a mai spus Bogdan. 


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „I”. Maria din Cluj a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din cele zece întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 60 de euro.

Invitații emisiunii - Sore și Bitză

BITZĂ și Sore au venit și ei în studioul Kiss FM pentru a cânta cea mai nouă colaborare a lor: „Un actor grăbit”, un remake după celebrul șlagăr. 


Cei doi au rămas și la povești cu kissomanii, iar Corina a vrut să înceapă prin a o admira pe Sore și prin a o întreba la cât s-a trezit pentru a arăta așa. „La 4”, a fost răspunsul. 


Ideea acestui remake a fost a lui Bitză, după cum chiar el a mărturisit. 

„Mie-mi place foarte tare piesa asta, e printre puținele piese de muzică ușoară românească care-mi plac. Cred că eram prin Spania când am făcut pentru prima oară negativul pentru acest remake. Și am abandonat cumva proiectul pentru că am zis că o să fie foarte complicat să iau drepturile de la tot felul de oameni. În cazul ăsta n-a fost. Și în ordinea asta de idei am căutat o voce care să cânte în forță, către Laura Stoica. N-am vrut să au genul ăsta de interpretare mai spre zona modernă, de mâțâială, cu suspine și gâfâieli și mi-a venit în minte Sore, care are o voce marfă, e puternică”, a povestit Bitză. 

Sore declarat și că a fost o presiune mare pentru ea, deoarece s-a gândit că trebuie să se apropie măcar de interpretarea Laurei Stoica, iar presiunea asta o simte cel mai mult în momentele live, cum a fost cel de la DesKiss Dimineața.    

„Am cântat toată piesa cu ochii închiși, pentru că are o energie aparte piesa asta”, a mai spus Sore.  

Ciprian a vrut să știe dacă Bitză mai are în plan să facă și alte remake-uri după alte șlagăre românești, dar artistul a spus că nu-și dorește să devină un remaker de șlagăre din anii 80-90.

Pe final, Corina a convins-o pe Sore să cânte un „duet” cu Laura Stoica, adică să cânte în paralel o strofă de pe piesa originală „Un actor grăbit”.Ce a ieșit poți asculta pe înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața - invitați Alex Bogdan, Toma Cuzin, Sore și Bitză - 9 octombrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:18:02

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.