Corina, Ciprian și Cătălin au început săptămâna în forță, chiar dacă la București temperaturile au scăzut cu mai mult de 10 grade față de cum a fost vremea în weekend.
Ei au povestit cum abia așteaptă să treacă la ora de iarnă, să doarmă puțin mai mult, dar și despre o veste care-i va întrista pe nostalgici - administratorul de sistem al Filelist, cel mai vechi și cunoscut site de torrente din România, a anunțat că acesta se va închide după 16 ani.
Semnificațiile zilei
Astăzi avem o serie de semnificații interesante, de la Ziua Mondială a Alimentației și până la Ziua Mondială a Alergiei. Apropo de cea din urmă, Corina s-a arătat foarte fericită de faptul că s-a dat o lege împotriva ambroziei, unde proprietarii de terenuri sunt obligați să distrugă planta.
Mai mult, astăzi este și Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale, dar și ziua în care, în 1923, Walt Disney şi fratele lui, Roy Disney, au fondat The Walt Disney Company.
În 1993, tot într-o zi de 16, România a devenit membru cu drepturi depline în mișcarea francofonă, iar în 2012, pe 16 octombrie, doi români au furat, în două minute, 7 tablouri (picturi în ulei și acuarele) de la muzeul Kunsthal din Roterdam în valoare estimată de 18 milioane de euro; pânzele erau semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin.
În America azi se celebrează Ziua „Fă-ți curățenie pe desktop”, dar și Ziua Dicționarului.
Este și ziua artistei INNA, așa că „la mulți ani” și hai să dăm play la o piesă de-ale ei:
CFR-ul și beția
Ciprian, Cătălin și Corina au comentat o știre de pe adevărul.ro care spune cam așa: „În perioada 6 iunie – 30 septembrie, aproximativ 1.000 de angajați CFR au fost verificați cu aparatul etilotest, de către polițiștii de la Transporturi, alături de colegii lor de la Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române.
Mai mulți angajați au fost găsiți la muncă sub influența băuturilor alcoolice și s-au ales cu dosare penale. Printre aceștia, au fost doi electromecanici, un șef de echipă de întreținere, cât și o femeie impiegat. Controalele au avut ca scop prevenirea producerii accidentelor feroviare, potrivit comunicatului celor de la IGPR.”
Cât mai avem de așteptat pentru autostrada Valea Prahovei
„Lucrările la autostrada care va lega Brașovul de Ploiești vor fi finalizate abia în jurul anului 2040, afirmă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Mariana Ioniță, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi. Oficialul a subliniat că lucrările nu pot începe mai devreme de 2026-2027”, se arată notat pe spotmedia.ro.
Moderatorii au comentat știrea de mai sus, nu fără a sublinia: „Lucrarea include 13 tuneluri cu o lungime totală de 12 kilometri, peste 60 de poduri/pasaje de peste 28 de kilometri lungime și 12 noduri rutiere. Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov).”
Nuntă să fie, chiar dacă nu ai cu cine!
O nouă știre care a ajuns în atenția kissomanilor vorbește despre o căsătorie inedite. „Timp de 20 de ani, o britanică a pus bani deoparte pentru nunta de vis, dar până la urmă, pentru că nu și-a găsit partener, a decis totuși să facă nuntă și s-a căsătorit cu ea însăși, în cadrul unei ceremonii neoficiale”, notează digi24.ro.
În vârstă de 42 de ani, femeia a cheltuit aproximativ 10.000 de lire: „A fost o zi minunată și am fost în centrul atenției. Ceremonia nu a fost una oficială, dar am avut și eu nunta mea. Cred că ajungi la punctul în care te gândești că s-ar putea să nu ai un partener lângă tine, dar n-ar trebui să ratezi o asemenea zi. Acești bani au fost destinați pentru nuntă, așa că de ce să nu-i cheltuiesc pentru ceva ce mi-am dorit?”
Invitat - Zoli Tóth
În cadrul campaniei „Hai să nu mai facem etichetări greșite”, inițiate de Aqua Carpatica, Zoli Tóth a venit în studio. Campania a pornit atunci când AQUA Carpatica Flavours, băutură pe care brandul o poziționează pe piață ca fiind o apă minerală naturală ce are în compoziția sa arome naturale (certificate), a fost numită suc.
Zoli a vorbit despre cum el rămâne cunoscut în societatea românească drept „băiatul cu tobele” și „băiatul de la SISTEM”, deși trupa lui nu mai există din 2012. El a povestit cum viața merge înainte, motiv pentru care s-a implicat în multe proiecte, în special „Cantus Mundi- Young Beats”, unde este coordonatorul ansamblurilor de percutrie din programul national „Cantus Mundi.” A avut foarte multe concerte și premii câștigate alături de ei, ba chiar a închis Festivalul de Muzică Enescu. Mai mult, Zoli are și cea longevivă emisiune dedicată protecției mediului din România.
Mare „loc de veci” la Bellu
Unii oameni se gândesc și cât de bine o vor duce sub pământ, chiar și atunci când ei nu vor mai locui pe el, pentru că nu vor mai exista. În acest sens, o știre semnată de fanatik.ro spune despre un milionar român care și-a făcut un cavou extravagant la Bellu, cu lift, intrare de acces pe bază de cartelă, dar și sistem de ventilație, deoarece are trei nivele la subsol. Omul a investit peste 100.000 de euro în toată opulența asta.
De ce crezi că cineva și-ar dori așa ceva după moarte?