Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 2 noiembrie - invitați Puya și Nicole Cherry

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Corina a ajuns astăzi la timp la emisiune, pentru că s-a întors șoferul de Uber din concediu, ocazie cu care a și povestit o întâmplare cu un prieten portughez și un șofer de taxi. 

Semnificațiile zilei 

Ciprian a amintit că astăzi este Ziua Baletului, o sărbătoare înălțătoare. Oprișan a subliniat că orice român e un balerin înnăscut, pentru că în fiecare iarnă trebuie să facă balet peste bălțile care se fac la trecerile de pietoni. 

În unele țări, astăzi este Ziua în care bărbații pregătesc cina, în prima zi de joi din luna noiembrie. Cătălin, bineînțeles, a zis că la astfel de cine romantice el a pregăti mici.  

Ciprian a cerut ajutorul publicului și i-a rugat pe ascultătorii bărbați care au obiceiul să gătească, să trimită o rețetă pentru inspirație, pentru cina perfectă. Corina a ținut și ea să specifice că șorțul de bucătărie pe un bărbat e un turn off pentru ea.  

Dintre cele mai simpatice rețete primite de kissomani, amintim: o pungă de pufuleți sau o sticlă de vin și două pahare. 

Codruța Simina despre deepfake

Astăzi, Codruța ne-a vorbit despre o campanie care conține primele reclame înșelătoare identificate de noi în România (YouTube/Misreport) care folosesc tehnologia deepfake într-un mod credibil, utilizând tehnicile de clonare de voce și lip syncing (buzele se sincronizează cu vocea).

 

Sunt clasicele promisiuni că vei deveni bogat dacă cumperi acțiuni la o companie de stat, de data asta Hidroelectrica. Dar ești sfătuit să investești de imaginea sintetică a Andreei Esca și premierului Ciolacu.  

Deci e timpul să vorbim puțin despre cum recunoaștem un video deepfake 

Care sunt semnalele care ar trebui să ne îngrijoreze:

  1. Aspect neobișnuit al feței sau al vocii: Uită-te la fața și vocea persoanelor din videoclip. Dacă există în mod clar anomalii, cum ar fi ochi care nu se mișcă natural sau sunetul vocii care nu se potrivește cu mișcările buzelor, ar putea fi un indiciu.

  2. Mișcările corpului nu corespund cu ceea ce se spune sau cu contextul: de exemplu, gesturi inexplicabile sau mișcări ale feței care nu se potrivesc cu tonul vocii.

  3. Sunetul ușor distorsionat e un semn.

 ! Amintește-ți că deepfake-urile devin din ce în ce mai sofisticate. Primul pas să nu te lași înșelat pe rețele sociale e să știi că acest tip de video înșelător există.

! Nu, câștigurile imense cu investiții minime, la care ajungi cu un click pe rețele sociale, nu există. La fel ca-n viața reală :) 

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „B”. Adrian din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din cele zece întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 90 de euro.

Cântarea LIVE: Puya și Nicole Cherry

Puya și Nicole Cherry au venit la DesKiss Dimineața pentru a cânta live în premieră noua lor piesă, „Paharul Sus”. 


După cântare, ei s-au alăturat kissomanilor în studio și au ridicat paharul de vorbă sus. Nicole și Puya au confirmat direct că vor reveni și luni, 6 noiembrie, când vom serba 20 de ani de Kiss FM. 

Puya a povestit despre turneul pe care l-a avut prin diaspora și a menționat că s-a întâlnit chiar și cu colegul lui de bancă. 

„E frumos, dar e și trist, pentru că, uite, am ajuns să ne întâlnim prietenii prin alte țări. Suntem foarte mulți plecați pe afară și cineva ar trebui să-și pună întrebarea: bă, dar de ce pleacă oamenii? Că niciunul dintre ei nu a fost așa de disperat să vadă Irlanda, de exemplu, să se mute acolo. Toți au plecat de o nevoie”, a spus Puya. 

Puya a mai dezvăluit că la un moment dat l-a bătut gândul să plece din țară și a stat vreo 3 luni în Spania, dar s-a întors pentru că, deși era frumos, n-avea cu cine să împartă frumosul de acolo. 


Nicole a povestit și ea că a fost tentată să plece din țară la începutul carierei. 

„Cumva era și dorința asta de confirmare pe plan internațional, dar ... nici acum nu zic nu”, a spus Nicole. 

Ea a mai povestit că și ea a cântat mult pe afară și că s-a întâlnit cu români și toți sunt nemulțumiți de traiul de aici, dar dorința de a se întoarce în țară tot există. 

Puya a intervenit pentru clarifica de ce sunt nemulțumiți românii care pleacă. 

„Eu am o casă la țară și în 2023 acolo nu există apă, nu există gaze, nu există nicio mașină care să te ducă de acolo la oraș sau vreun tren care să facă această legătură. Despre ce vorbim? Oamenii care pleacă se duc și stau pe lângă Madrid, Londra, nu știu ce, dar au absolut totul”, a spus Puya.

 Despre colaborarea lor, Puya a recunoscut că este meritul lui Nicole că s-a întâmplat. 

„E o piesă despre cât de bine te simți după ce, în sfârșit, după atâtea zbateri, ajungi unde-ți dorești”, a spus Puya.  

Pe acest ton, dar și cu o altă piesă a lui Puya, colaborarea cu Andra, s-a pus punct emisiunii DesKiss din această dimineață. 

DesKiss Dimineața - invitați Puya și Nicole Cherry - 2 noiembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:17:30

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.